újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Itt a húsvét

Látogatók száma: 288

A húsvét alatt nem fogyott el a rengeteg főtt tojás, és sonka is maradt bőven? Finom, és nem unalmas reggelit, és vacsorát varázsolhatunk belőle, úgy hogy kissé átalakítjuk a maradékokat. Javaslom a medvehagymát ízesítőnek, mert egészséges, és nagyon finom!

A sonkából pl.: csinálhatunk egy finom sonkás tésztát! A tészta lehet kockatészta, csőtészta, penne, vagy akár makaróni is!
Kifőzünk annyi tésztát, hogy arányban legyen a sonka mennyiségével. A sonkát apró kockákra vágjuk. Medvehagymát is nagyon apróra vágunk, és vajon a sonkával együtt egy kissé megfuttatjuk. Gyorsan megkeverjük, és összekeverjük a kifőtt tésztával. Egy nagyobb jénai tálba, vagy egy kisebb tepsibe simítjuk, és a tetejére öntünk egy egész tojással elkevert főzőtejszínt, melybe jó sok sajtot is reszelünk! Ha van tejfölünk, akkor azt is keverhetünk hozzá! Előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük!

A főtt tojásokból finom reggeli lehet, pl.: töltött tojás!

A főtt tojások talpát levágjuk, és óvatosan kikaparjuk a sárgáikat. Összetörjük a sárgákat, egy kanál tejföllel, apróra vágott medvehagymával, vagy kaporral összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és visszatöltjük a kikapart tojásokba! A kimaradt fűszeres tölteléket összekeverjük a tojások felkockázott talpával, és egy tálra halmozzuk a töltött tojások mellé! Sűrű besamelt készítünk, és leöntjük vele a töltött tojásokat, és a kis halmokat, majd a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek!

De egy kis fantáziával, mással is lehet tölteni a tojásokat! Mondjuk csirke, kacsa, vagy libamájjal, kaviárral, szardellapasztával, kolbászkrémmel stb.….

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A cikket írta: emillio

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves Emillio!

Kösz az ötleted,ma sonkás tésztát csináltam a leírtak szerint.A családnak bejött:)
Unokám most kérdezte van-e még a tésztából.Megyek melegítek neki.
Pussz.
Kedves Emillio!

Ennyi finomság, egy helyen!? Inkább a gyomromban tudnám elképzelni..., miután minden maradékom elfogyott... Az utánpótlás, a sonkalé se vesszen kárba, nálam töltött káposzta..., hogy a nehéz kajáknál maradjunk, majd kiheverem... Muszáj egész hétben gondolkodni, messze még a nyugdíj...
A finomságokat, amit itt leírtál bármelyik napon elkészíthetem, annál is inkább, mert ezt is, azt is szeretem... :-)

Puszi
szia E.
én meg nagyon óvatos voltam/vagyok. mindig csak annyit főzök, amennyi el is fogy. nem kell a maradékokat hasznosítani. de a sonkás tészta fini akkor is, ha nem maradékból jön össze.
Én a maradék sonkával egy kocsonyát szoktam csinálni.Forma aljára a kocsonyalé,megdermeszteni,kirakni tojásszeletekkel,megint kocsonyalé,dermeszteni,erre a sonka(felkockázva)-zöldség keverék és a végén ismét lé.Megdermesztve ki lehet borítani és szeletelni lehet.Tormával,kenyérrel finom.

Nálam most nem marad semmi szerintem.Hidegtálat csináltam:franciasaláta alap,kirakva tojással,tormakrémmel töltött sonkatekerccsel.

Az ebédem a töltött káposzta helyett(most senki nem kívánta)toros káposzta,zserbó és cukortojással kirakott joghurttorta.
Puszi
Kedves Ilona!

Mit gondolsz, mitől vagyok ilyen szép kerek? (:-D)

Pussz: emillio
Kedves Emillio!
A Te hetedik érzéked a csábítás! Éppen ma tettem fogadalmat, hogy ünnepek után csak salátát eszem salátával. Ugyanis mintha kicsit szorosabb lenne a nadrágom dereka..Nem húztam meg mostanában a nadrág-szíjat..Erre jössz e finom kajákkal..És az optimizmusoddal, mert Te azt hiszed, hogy húsvét után itt marad valami..

Mindettől függetlenül jó recepteket hoztál, köszönet érte!
Jó ötletek a maradékok felhasználásához.:)
Üdv.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: