újabb események régebbi események további események
09:02
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
08:35
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
15:51
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
08:01
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:40
Black Ice új cikket töltött fel
04:54
Furrionmxa regisztrált a weboldalra
21:07
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
02:35
Telecasterchf regisztrált a weboldalra
01:53
Incipiosas regisztrált a weboldalra
20:13
Artisanwrl regisztrált a weboldalra
19:03
kalozlány új bejegyzést írt a naplójába
09:38
Dormanndh regisztrált a weboldalra
08:37
kalozlány módosította a naplóbejegyzését

Izéke

2013. március 9. - Látogatók száma: 1 687

Kedves főzőcskézők! Azért így hívják az alábbi receptet, mert igazából nem tudtam neki rendes nevet adni, ez meg olyan kis aranyos. Persze, lehetett volna valamilyen tekercs is, de ez jobban tetszett.

Igazából nem tőlem származik az ötlet, nem is akarok más tollával ékeskedni, úgyhogy becsülettel bevallom, unokahúgom készítette először, én meg lekoppintottam.
Ez persze semmit nem von le az értékéből, jól sikerült, hátha ti is kedvet kaptok.
Kicsit melós, de még a gyakorlatlan kelt tészta készítők is, mint én, könnyen boldogulnak vele.
A tölteléket mindenki variálhatja kedve és ízlése szerint. Akkor lássuk!

Hozzávalók:

A tésztához:

80 deka liszt
5 deka élesztő
1 evőkanál cukor
5 deci tej
1 csapott evőkanál só
2 deci étolaj
Még mielőtt valaki hiányolná, tojás nem kell bele!

A tésztát jól összedolgozzuk, meleg helyre tesszük keleszteni.
Ha szépen megkelt, kétfelé vesszük, mert ennyi lisztből nagy mennyiségű tésztát kapunk és nem fér el a nyújtódeszkán. Így két tekercsünk lesz. Téglalap alakúra (vagy ahogy sikerül) kinyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás-tejfölös alappal, és a többi belevalót ráhalmozzuk. Én ezt tettem bele:

30 deka sonka kis kockára vágva
1 fej lila hagyma szintén apróra vágva
2 doboz kukoricakonzerv
reszelt sajt (mennyisége ismét csak az ízlésünktől függ)
pár csík bacon szalonna, amit felkockázunk

Ha ezeket mind rápakoltuk a kinyújtott tésztára, szépen feltekerjük, mint a kakaós csigát, és háromszög alakban felvágjuk.
A tetejét tejföl és tojássárgája keverékével megkenjük, majd mehet az előmelegített sütőbe. A tetejét meg lehet még szórni szezámmaggal, vagy bármi egyébbel, ami illik hozzá, de nem kötelező, most én sem tettem.

A meleg sütőben a töltelék súlya miatt a háromszögecskék lefeküdtek az oldalukra, de ezt igazából senki nem bánta. Ha kevesebb benne a belevaló, lehet, állva maradtak volna, de így is elfogyott. Még arra vigyázzunk, hogy a tésztát vékonyra nyújtsuk, mivel többszörösen feltekerjük, hadd érvényesüljön a töltelék íze.

Mindenkinek nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

A receptben megadott mennyiségből kb. 22 db. háromszög lesz, úgyhogy, aki kisebb családdal rendelkezik, csinálhatja fele adagból is, mert nagyon kiadós és laktató.

A cikket írta: anubis

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. március 10. 21:51

megtekintés Válasz erre: emillio - 2013. március 10. 17:38

Kedves Anubis!

Igen, erre gondoltam én is,
csak nem voltam biztos benne!
Először azt hittem, hogy a kinyújtott
egyik tésztára felhalmozott töltelékre
terítjük a másik felét, - és úgy csavarjuk fel!
Csak akkor nem biztos, hogy
a belső rész rendesen átsül!
Habár, ha csak 170fokon sütve, és bőven
megkenve tejföllel......
Igaz, kicsit tovább tart a sütése!
Mindenesetre gratula hozzá! Csak ,kérlek,
hogy a recepten ezt javítsd ki, mert nem
mindenki érti!

Pussz: emillio

Máris javítom, Mr. Chef! :)))

Pussz neked is!
2013. március 10. 17:38

megtekintés Válasz erre: anubis - 2013. március 10. 07:51

Kedves Emillió!

Csak azért vesszük ketté, mert a 80 deka lisztből igen tetemes mennyiségű tészta lesz mire megkel, és így két tekercsünk lesz.
Az egyik fele is elfoglalta az egész nyújtódeszkát, amint a képen láthatod, egyszerre nem lehet kinyújtani az egészet.

Puszi neked is!
:)

Kedves Anubis!

Igen, erre gondoltam én is,
csak nem voltam biztos benne!
Először azt hittem, hogy a kinyújtott
egyik tésztára felhalmozott töltelékre
terítjük a másik felét, - és úgy csavarjuk fel!
Csak akkor nem biztos, hogy
a belső rész rendesen átsül!
Habár, ha csak 170fokon sütve, és bőven
megkenve tejföllel......
Igaz, kicsit tovább tart a sütése!
Mindenesetre gratula hozzá! Csak ,kérlek,
hogy a recepten ezt javítsd ki, mert nem
mindenki érti!

Pussz: emillio
2013. március 10. 08:17
Kedves Juditunk!

Remekeltél eme recepttel!

A tésztát én is kettéosztom, mert nekem is kevés az asztal egy kiló lisztből készült tésztához.

Pussz,

Tündér
2013. március 10. 07:51

megtekintés Válasz erre: emillio - 2013. március 9. 20:24

Kedves Anubis!

Az ötlet kiváló, biztosan nagyon jó!
Csak azt nem értem, hogy a megkelt
tésztát miért vesszük ketté?
Ha már ketté vettük, akkor mit csinálunk
a másik felével?
Vagy csak azért kell kettévenni,
mert úgy könnyebb vele dolgozni?
Okvetlenül írd meg, - mert tényleg érdekel!
Addig is kapsz rá egy ötöst!

Pussz: emillio

Kedves Emillió!

Csak azért vesszük ketté, mert a 80 deka lisztből igen tetemes mennyiségű tészta lesz mire megkel, és így két tekercsünk lesz.
Az egyik fele is elfoglalta az egész nyújtódeszkát, amint a képen láthatod, egyszerre nem lehet kinyújtani az egészet.

Puszi neked is!
:)
 
2013. március 9. 20:41
Hu de éhes lettem. Nagyon ínycsiklandozó étek lehet.

kifogom próbálni és leírom, hogyan sikerült.

köszi receptet.))

joboszi
2013. március 9. 20:24
Kedves Anubis!

Az ötlet kiváló, biztosan nagyon jó!
Csak azt nem értem, hogy a megkelt
tésztát miért vesszük ketté?
Ha már ketté vettük, akkor mit csinálunk
a másik felével?
Vagy csak azért kell kettévenni,
mert úgy könnyebb vele dolgozni?
Okvetlenül írd meg, - mert tényleg érdekel!
Addig is kapsz rá egy ötöst!

Pussz: emillio
2013. március 9. 18:32

megtekintés Válasz erre: anubis - 2013. március 9. 17:24

Juliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, hova lett a humorod?

;-)))))))))

Ez az volt! Az intelligencsebb fajtából! :-)
Készülök Latin Amerikába, és hogy tudjak majd ott latinul egy pohár vizet kérni, muszáj gyakorolnom a legfelsőbbfokú latin vizsgámra! :D
2013. március 9. 17:24

megtekintés Válasz erre: - 2013. március 9. 12:38

Mea culpa, mea maxima culpa.... :-(

Juliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, hova lett a humorod?

;-)))))))))
2013. március 9. 16:29

megtekintés Válasz erre: anubis - 2013. március 9. 12:34

Szia Ica!

És nagyon finom is! Leves mellé másodiknak, vagy csak magában is megállja a helyét!

Puszi!

Én nagyon szeretem az ilyen kelt-tésztás dolgokat meg a pizzát is.Azt hiszem, holnap megcsinálom, mert a mélyhűtőbe is lehet tenni belőle..Örültem ennek a receptnek:)

Puszi
2013. március 9. 14:32
Szia Anya!

Du bist eine gute Köchin!

Én mostanában az effélét kalácsban sütöm, úgy jobban benne marad a töltelék. :)
A darálthúsos-bolognai szószos az új kedvenc. :)

Puszi <3
2013. március 9. 14:25
Szia, Anubis,

ki fogom próbálni!

Pussz: Yolla
 
2013. március 9. 14:05
Vacsira megsütöm a lányomnak! Köszi!
2013. március 9. 12:38

megtekintés Válasz erre: anubis - 2013. március 9. 12:33

Mostmár csak azért is sütök valamikor 3 db. 22 szöget! Hogy az alakja vagy az "állaga" lesz szög, az még kiderül.

:)))
Neked is puszi széplányom!

:))

Mea culpa, mea maxima culpa.... :-(
2013. március 9. 12:34

megtekintés Válasz erre: Ilona - 2013. március 9. 10:43

Kedves Anubis!

Ez nagyon inycsiklandónak néz ki, kifogom próbálni! Köszi a receptet! :)

Pusz
Ilona

Szia Ica!

És nagyon finom is! Leves mellé másodiknak, vagy csak magában is megállja a helyét!

Puszi!
2013. március 9. 12:33

megtekintés Válasz erre: - 2013. március 9. 10:20

Szia Anubis!
Jó, hogy 22 db. háromszög lesz a tésztából. Jobb mint, ha 3 db. 22 szög lenne!
Bocsi, Most bunkóztam kicsit, de nem tudtam kihagyni! :-)))

Nagyon jól néz ki a képen! Köszi a receptet, ki fogom próbálni!
További szép napot!

pusz
Juli

Mostmár csak azért is sütök valamikor 3 db. 22 szöget! Hogy az alakja vagy az "állaga" lesz szög, az még kiderül.

:)))
Neked is puszi széplányom!

:))
2013. március 9. 12:33

megtekintés Válasz erre: - 2013. március 9. 10:20

Szia Anubis!
Jó, hogy 22 db. háromszög lesz a tésztából. Jobb mint, ha 3 db. 22 szög lenne!
Bocsi, Most bunkóztam kicsit, de nem tudtam kihagyni! :-)))

Nagyon jól néz ki a képen! Köszi a receptet, ki fogom próbálni!
További szép napot!

pusz
Juli

Mostmár csak azért is sütök valamikor 3 db. 22 szöget! Hogy az alakja vagy az "állaga" lesz szög, az még kiderül.

:)))
Neked is puszi széplányom!

:))
2013. március 9. 10:43
Kedves Anubis!

Ez nagyon inycsiklandónak néz ki, kifogom próbálni! Köszi a receptet! :)

Pusz
Ilona
 
2013. március 9. 10:20
Szia Anubis!
Jó, hogy 22 db. háromszög lesz a tésztából. Jobb mint, ha 3 db. 22 szög lenne!
Bocsi, Most bunkóztam kicsit, de nem tudtam kihagyni! :-)))

Nagyon jól néz ki a képen! Köszi a receptet, ki fogom próbálni!
További szép napot!

pusz
Juli
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: