újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Kaporszósz a' la Luca

Látogatók száma: 226

Szeretettel Orsinak, Józsikájának és Anubisnak! Kelt, 2010. Október 21. Orsolya napján. :)

Aprítsunk fel 4-5 gerezd fokhagymát egészen apróra és a kaporból is egy kis csokornyi adagot.
Egy vastag aljú edényben tegyünk fel olajat, - amennyit egy sima rántáshoz tennénk fel, pont annyit - majd ebbe a fokhagymát, ha elkezd sülni, akkor ugorhat mellé a kapor. Ha egy kicsit megsültek, - de nem égtek oda, és nem barnultak meg - akkor jöhet egy kevés liszt, mint bármely más rántásnál. Egy kevés só vagy vegeta is. Majd tejet öntsünk hozzá, folyamatos kevergetés mellett. Nem kell túl sokat és lassan. Ha kellően sűrű, akkor jöhet bele egy fél kiskanálnyi cukor és kész is. Felénk így készül a kaporszósz. De vannak akik nem édesen szeretik, ott a cukrot ki lehet hagyni. Én édesen szeretem. Van aki forrón szereti. :)))

Ui.: fokhagyma-granulátumból is készítettem már, nem volt rossz, csak nem szabad összekeverni a fokhagymaporral, mert akkor ehetetlen sós lesz. Ebben az esetben az olajban hagyom pár percig puhulni a granulátumot, mielőtt bármibe belefognék.

A recept itt látható még:

http://gyerekjtkafzs.blogspot.com/2010/08/sult-nyulcomb-kaporszosszal-es.html

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Kéretik becsomagolni, és feladni postán, email-ben, faxon, vagy mindegy, csak érjen ide záros határidőn belül.
Éhen halok, és nem fogyózom!!

:-)

megtekintés Válasz erre: anubis

Kéretik becsomagolni, és feladni postán, email-ben, faxon, vagy mindegy, csak érjen ide záros határidőn belül.
Éhen halok, és nem fogyózom!!

:-)

Tartok tőle, hogy kifolyna a csomagolásból. :) De majd jól zárható edénybe teszem. :)

Eredetileg - hivatalosan - húslevessel szokták felengedni, de nekem úgy nem ízlik. Én a tökfőzeléket is tejjel szeretem csak, és pörköltalappal.

Kéne mennem ebédet főzni.... itt az idő.
Jaaaj, imádom a kaporszószt, de mivel a párom nem szereti, szinte sose főzök...merre is laksz Luca?? :)))
Köszike én is sorba állok és melyik ablakot nyissam? Nekem jó lesz csúzlival is, csak ide repüljön, persze készen! Köszönöm a receptet Lucánk! Pusszantalak Orsolya
Szia Luca! Imádom a kapormártást, és a fokhagymamártást is. A kettőt együtt még nem próbáltam. Fokhagymám van, már kaprot is vettem. Holnap, ha szerencsésen hazaérkezem, ez lesz az ebédem. A főtt husit majd hozzágondolom, megteszi feltétnek a főtt tojás, vagy a főtt burgonya mellé.
Kis inyenc!
Hát az aludttejes prószát ismered-e?
Pussz,
Éva

megtekintés Válasz erre: Postáska

Jaaaj, imádom a kaporszószt, de mivel a párom nem szereti, szinte sose főzök...merre is laksz Luca?? :)))

Nem az a lényeg, hogy merre lakom, hanem, hogy néha gondolj magadra és csak magadért is főzz valamit.
Gábor se szereti, én is csak magamnak készítem, nem muszáj egy hordónyit. :)
Én simán fűszeres sültkrumplihoz is nagyon szeretem.

megtekintés Válasz erre: Orsolya

Köszike én is sorba állok és melyik ablakot nyissam? Nekem jó lesz csúzlival is, csak ide repüljön, persze készen! Köszönöm a receptet Lucánk! Pusszantalak Orsolya

Orsikám, neked is csak azt tanácsolhatom, amit Postásunknak.
Amúgy meg hideg van a fénypostához. :)

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Szia Luca! Imádom a kapormártást, és a fokhagymamártást is. A kettőt együtt még nem próbáltam. Fokhagymám van, már kaprot is vettem. Holnap, ha szerencsésen hazaérkezem, ez lesz az ebédem. A főtt husit majd hozzágondolom, megteszi feltétnek a főtt tojás, vagy a főtt burgonya mellé.
Kis inyenc!
Hát az aludttejes prószát ismered-e?
Pussz,
Éva

Jó főzést akkor holnapra! :)

Nem ismerem, de a neve alapján nem szeretem. :)

megtekintés Válasz erre: Virág

Nem az a lényeg, hogy merre lakom, hanem, hogy néha gondolj magadra és csak magadért is főzz valamit.
Gábor se szereti, én is csak magamnak készítem, nem muszáj egy hordónyit. :)
Én simán fűszeres sültkrumplihoz is nagyon szeretem.

Tudom én azt hogy magamért is kellene, csak nincs kedvem sosem kétfelé főzni...bár az idén már egyszer előfordult..én tökfőzeléket ettem, a párom pedig zöldbabot...Tessék most megint csorog a nyálam :) megyek kavarok egy kávét...Pussz

megtekintés Válasz erre: Postáska

Tudom én azt hogy magamért is kellene, csak nincs kedvem sosem kétfelé főzni...bár az idén már egyszer előfordult..én tökfőzeléket ettem, a párom pedig zöldbabot...Tessék most megint csorog a nyálam :) megyek kavarok egy kávét...Pussz

Postáska... ennek semmi köze a kétfelé főzéshez. Ez az előkészületeivel együtt sem igényel többet mint 5 perc. Gyakorlatlanabbaknak is max 10.
Szeresd már ennyire magad, na! :)
én szeretem magam, csak sosem jut "rám" időm :) kivéve a csajos napokat, de akkor meg nem főzök, hanem piperézek :)jó sokat :) de ma igenis kaporszószt fogok főzni....holnap meg pizzás-csigát, mert annak nagy sikere van. Puszi

megtekintés Válasz erre: Postáska

én szeretem magam, csak sosem jut "rám" időm :) kivéve a csajos napokat, de akkor meg nem főzök, hanem piperézek :)jó sokat :) de ma igenis kaporszószt fogok főzni....holnap meg pizzás-csigát, mert annak nagy sikere van. Puszi

Jusson! :)
A pizzás csigát szeretem én is, de megfogadtam, hogy kelt tésztát csak akkor sütök, ha vendégek jönnek. Minden télen attól hízok meg ugyanis.
Luca! Csúzlival is lőheted! Csak előtte szólj,hogy nyissam az ablakot! Pusszancs és köszi Orsolya
Fincsi lehet..
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: