Kapros – juhtúrós palacsinta
Látogatók száma: 112
Mit lehet csinálni egy ilyen borongós időben? Hát - eszegetni! De mit? Valami egyszerűt kéne sütni. Legyen - palacsinta! De, a változatosság kedvéért - sósra gondoltam! Legyen, mondjuk - kapros - juhtúrós palacsinta!
Hát, - ezt találtam ki!
Hozzávalók:
10 db palacsinta
30 dkg juhtúró
2 dl tejföl
1 db egész tojás
1 csomó friss kapor
5 dkg vaj
só, bors
A juhtúrót a tejföl felével, pici sóval és borssal kikeverjük. A vaj felében a kapor felét megfonnyasztjuk, majd ezt is a túróhoz adjuk. Ezzel a túrókrémmel a palacsintákat megtöltjük, és négybe hajtva egy kivajazott jénai tálba rakjuk. A megmaradt tejfölbe belekeverjük a kapor másik felét, a tojássárgáját, sózzuk – borsozzuk, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Leöntjük vele a palacsintákat, sütőecsettel elsimítjuk, hogy mindenhol érje a palacsintákat, majd a maradék vajat megolvasztva rácsorgatjuk. Közép meleg sütőben 8 – 10 perc alatt megpirul és a palacsinták tölteléke átforrósodik. Forrón tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá! emillio
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Én már meg sem merem nyitni a receptjeidet, mert az olvasásukra azonnal ehetnékem támad! :)
Pussz,
Tündér