Karalábé
Látogatók száma: 186
Elolvastam egy receptet, mert nem volt jobb dolgom, és ismét megállapítottam, hogy az emberiség megérett a pusztulásra. A manapság százával és ezrével támadó zsenik egyike azt írja, jó lesz ez a vegetáriánusoknak, csak egy fél lábosnyi szárnyas-alaplé kell hozzá. A növényi szárnyasok levében főzzük meg a quinoát, ami egyébként nem is étel, csak egy nagyobb adag fehérje, esszenciális aminosav, folsav, vitamin és ásványi anyag. Ehhez az ínycsiklandozó elegyhez adjuk hozzá a karalábét, de nem ám akárhogyan.
Idézem, „a karalábét meghámozzuk, és a gömbölyű felületeket levágva egy téglatestet vagy kockát vágunk belőle. A levágott részeket később felhasználjuk… A karalábéból egyforma kockákat vágunk, vajon megpároljuk…” Tessék? Miért olyan fontos az, hogy mindegyik kocka szabályos legyen? Milyen katasztrófa következik be, ha némelyiken rajta marad egy kis gömbölyűség?
Aztán jobban belegondoltam, és hát, tényleg. Micsoda igénytelenség az, ha otthon, a konyha meghitt magányában, arra a pár percre, amíg meg nem esszük, gömbölyű marad a karalábé, hosszúkás a jégcsapretek, netalán fehér a karfiol? Tűrhetetlen hanyagság ez, különösen ha tudjuk, Afrikában éheznek az emberek.
A gasztroguruk arra is felhívják a figyelmünket, hogy feltétlenül kergessük az asztal körül a gyerekeket, ha nem ragaszkodnak elég hangosan a szabályos kockákhoz. A kockák nevelését nem lehet elég korán elkezdeni.
A cikket írta: Müszélia
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: emillio
Kedves Müszélia!
Felhívom a figyelmed, hogy karalábé vájóval
az ügyes kezű mesteremberek szép, szabályos
gömböket tudnak alkotni! (:-D)
Mégsem olyan vacak kis kockák....
Ha valaki kockázni akar, akkor keresse fel a
Rubik Ernőt!
A vajon megpárolt golyókat meg lehet megforgatni
apróra vágott petrezselyembe, és egy kis besamellel
meglocsolni.... A lényeg, hogy jó sok hús legyen mellé!
(:-D)
Csao-kolom azt a tollat tartó tintás kezed: emillio
volt már nekem karalábévájóm, de rájöttem, hogy nem születtem vájárnak... a szabálytalan alakú káró fiolákat szeretem.
Felhívom a figyelmed, hogy karalábé vájóval
az ügyes kezű mesteremberek szép, szabályos
gömböket tudnak alkotni! (:-D)
Mégsem olyan vacak kis kockák....
Ha valaki kockázni akar, akkor keresse fel a
Rubik Ernőt!
A vajon megpárolt golyókat meg lehet megforgatni
apróra vágott petrezselyembe, és egy kis besamellel
meglocsolni.... A lényeg, hogy jó sok hús legyen mellé!
(:-D)
Csao-kolom azt a tollat tartó tintás kezed: emillio
Válasz erre: D Klári
Az anyu nem kockára, nem téglalapra vágta a karalábét, talán azért nem szerettem főzve, csak nyersen.