újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Karamellás banánlekvár gyömbér ízesítéssel

Látogatók száma: 147

A piacon szép banánt láttam. Vettem két szép fürtöt! Megkóstoltam, - nagyon édes volt. Gondoltam, - mi lenne, ha lekvárt főznék banánból? Mire hazaértem, kigondoltam, hogy mit is fogok vele tenni! Íme a recept!

Hozzávalók:

• 1 kg pucolt, felkarikázott banán
• 5 dkg gyömbér hámozva, reszelve, vagy 1 kávéskanál gyömbérpor
• 1 citrom leve, és a reszelt héja
• 3 dl víz
• 25 dkg barna cukor, vagy kristálycukor
• 2 dkg vaj
• 1 db vanilia kikapart belseje, vagy 2 vaniliáscukor

A cukrot egy edényben karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vajat, a vizet, és a feldarabolt banánt. Meglocsoljuk a citrom levével. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a hámozott és reszelt gyömbért, vagy a gyömbérport, és a vanilia kikapart magját, vagy a vaniliáscukrot. 5 perc főzés után bot mixerrel pürésítjük, majd addig főzzük sűrűn kavargatva, amíg jól be nem sűrűsödik. Óvatosan, nehogy megégessük a szánkat, megkóstoljuk! Ha nem elég édes, teszünk még hozzá annyi cukrot, hogy jó legyen! Ha már kellően besűrűsödött (keverésnél szépen elválik az edény falától, és lelátni az edény aljára), akkor mikróban kb.: 700 fokon előmelegített és csírátlanított tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre fejre állítjuk. Ezután száraz dunsztba tesszük, és két nap múlva akár meg is kezdhetjük! Kiváló palacsintába, vagy vajas kenyérrel reggelire, de csak úgy natúrban nassolni is nagyszerű!

Azt nem tudni, hogy meddig áll el, mert szerintem hamar elfogy!

A cikket írta: emillio

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Én a birsalmasajtra esküszöm!
Olvasom a jobbnál-jobb recepteket, amiket csak úgy kitalálsz. Eldöntöm, megcsinálom, de elmarad ...
Míg Ilona nem tudott a sok fügével mit kezdeni, addig nálam egy-egy akad, de az arabicska körte is kicsúfolná a méretét. No majd jövőre ...

pusz:Klári
Szia, Emillió!

Ilyenről sem hallottam még, de gyanítom, nálunk sem heverne parlagon túl sokáig...mindenki szereti a palacsintát, sőt, ezt még süteménybe is jó lenne tölteléknek, krémnek. Asszem, ki kell mossak pár üveget :)

Pussz,

Tündér
Emillio!
Mikre nem csábítasz bennünket?
A bazsalikomos sajtkrém leves is!Hm... Megcsináltam a napokban,igaz mellényúltam a boltban és tömlős sajtot csípős paprikásat vettem:) El nem rontotta,finom volt így is.
Pusz
Hogy te miket ki nem találsz? Nem lehet ez olyan rossz... én mégis ellent tudok állni, nyilván azért, mert ahogy magamat ismerem én a banánt nagyon szeretem csak úgy magába, amikor már a héja kicsit barnul..., az az igazi érett, édes, finom, de mint mindenből, csak mértékkel fogyasztok, mert sok egyéb mást is szeretek...
Távozz tőlem sátán.szabad ily finomsággal. Csábítani bennünket.?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: