újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Kedvencem:)

Látogatók száma: 151

Hozzávalók : -4 db kisebb csirkemell . - 2 db karcsú póréhagyma . - 20dkg húsos szalonna . - 4 evőkanálnyi olaj. - só , és bors. ..........

Érdemes olyan csirkemellet vennünk ami kivan csontozva.
Majd a csirkemellet felszúrjunk hosszába és a nyílásba helyezünk a vágott póréhagymát.
A megtöltött csirkemellet sóval , őrölt borssal bedörzsöljünk végül pedig a szalonnaszeletekbe beburkoljunk. Utána olajjal megkenjünk a tepsit ,és előmelegített sütőbe 220 C - fokon 40 - 50 percig szép pirosra süsünk.
Én még a melegében burgonyapürével körítve tálalom .Mivel én Tokaj hegyaljai lány vagyok szeretettel ajánlom a csirkéhez illő bort.Tokaji Szamorodni 2000 . évjárat.
Aperitifként is kitűnő étvágygerjesztő ,de első sorban sültekhez ,házi disznótoroshoz ,birkapörkölthöz , halhoz, ajánlom.
A bor illata a száraz kenyérhéjra és a zöld dióra emlékeztet .
Sok sikert a főzéshez. :)


Ha valaki nem szereti a póréhagymát akkor sajttal is készítheti úgy is nagyon finom.

Póréhagyma : A Földközi -tenger medencéjében kb 4000 éve termesztették de viszont kevesen tudják azt hogy gyógynövény is . A póréhagyma gátolja a belekben a rothadást és a gombák szaporodását .
Ezért előszeretettel alkalmazzák természetes bélgyógyászati szerként.

A cikket írta: cuki1

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Köszi!
Sok sikert .
És hát mindenkinek aki elkészíti ezt a finomságot ................. :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: