újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Kenyérlángos

Látogatók száma: 845

Debrecenben ettem először kb. 3 éve. Eddig valahogy kimaradt az életemből. Persze amit otthon készítek más, mint ami kemencében sül, de bizonyos szempontból jobb, azt mondanám gazdagabb.

Barátnőmnél töltöttem egy hétvégét a cívis városban ahol épp a szokásos évi Pulyka napok fesztivál zajlott. Hiába mentünk teli pocakkal, az ottani illatok működésbe hozták pavlovi reflexünket. No, ott találkoztam először e remek étellel.
Azóta gyakran készítem, elnyerte a család fiatalabb tagjainak is a tetszését.
2,5-3 dl langyos vízbe belemorzsolok 2,5,dkg élesztőt, elkeverem. Belezuttyantom a lisztet, kevés sót és a robotgép dagasztójával alaposan kidolgozom. Amikor már szépen összeállt, adok hozzá 3 ek olajat és azzal dagasztom tovább. Félreteszem, hagyom, hogy kétszeresére keljen.
Amíg a tészta kel, felkockázok 30 dkg kolozsvári húsos szalonnát, vagy főtt császárt. 2 nagy fej lilahagymát nem túl vékony karikára vágok. 2 pohár tejfölbe belezúzok 5-6 gerezd fokhagymát, kevés sóval összekeverem. 15 dkg sajtot lereszelek. Addigra többnyire megkel a tészta, mehet a kiolajozott tepsibe. Én nem szoktam kinyújtani, csak beleöntöm és olajos kézzel széthúzogatom a megfelelő méretre. Villával alaposan megdöfködöm és mehet a 180 fokos sütőbe kb. 15 percre. Miután így elősütöttem megkenem a tejföllel, rászórom a szalonnát, hagymát és visszadugom sülni. Mielőtt jónak nyilvánítanám rászórom a sajtot és csak addig hagyom a sütőben amíg megolvad rajta.
A sóval óvatosan bánok, mert ugye a szalonna is sós, de azért minden összetevőbe kerül egy kicsi.

Jó étvágyat:)

A cikket írta: Maggie

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Kedves Maggie!

Ez igazán remek lett! Egyszerű és gazdaságos.
A képek sokaságáért külön dicséret jár, örülök, hogy éltél a lehetőséggel!

Pussz, Tündér
Szia Maggie!
Én is szoktam ilyesmit, de nagyzolva pizzának hívom. :))
Remek képek!
Puszi!
Igazán laktató, finom, és hizlaló lehet!... De ez kell nekem! Ki fogom próbálni! :-) De mint mindennek, csak a fele mennyiségéből! Úgy számomra még gazdaságosabb!
Szia!
Látod már megérte Debrecenbe jönni!
Egyébbként tényleg jól hangzik, házilag is!

Maresz

megtekintés Válasz erre: Virág

Szia Maggie!
Én is szoktam ilyesmit, de nagyzolva pizzának hívom. :))
Remek képek!
Puszi!

Szia Virág!
Mindegy a neve, csak finom legyen:)

Pussz

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Igazán laktató, finom, és hizlaló lehet!... De ez kell nekem! Ki fogom próbálni! :-) De mint mindennek, csak a fele mennyiségéből! Úgy számomra még gazdaságosabb!

Kedves Éva!

Mi nem hizlal, amit megeszünk? Nekünk kell ekkora mennyiség, persze ez az éhes szájak mennyiségétől függ:)

megtekintés Válasz erre: maresz058

Szia!
Látod már megérte Debrecenbe jönni!
Egyébbként tényleg jól hangzik, házilag is!

Maresz

Kedves Maresz!

Szeretem a várost, ha megtehetem megyek, remek kultúrális rendezvények vannak mindig, na meg ott a barátnőm:)

megtekintés Válasz erre: Tündér

Kedves Maggie!

Ez igazán remek lett! Egyszerű és gazdaságos.
A képek sokaságáért külön dicséret jár, örülök, hogy éltél a lehetőséggel!

Pussz, Tündér

Köszönöm a dícséretet, igyekszem majd újakkal előrukkolni:)

Pussz
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: