újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Kínai csípős bambuszleves

Látogatók száma: 72

Ideje leróni a tartozásom.Megígértem,alkalomadtán hozom ezt a receptet,hátha valaki kedvet kap hozzá.

Egész pontosan nem tudom,mi van az eredetiben.A neten kutakodtam és aztán a magam feje szerint készítettem el.Első próbálkozásom nem volt az igazi,de nem adtam fel és másodszorra megkaptam azt az ízt amire emlékeztem a kínai kajáldából.
Húsleveskockából készítettem egy alaplét.
Wokba raktam a felkockázott szalonnát és mehetett utána a többi hozzávaló.Gomba aprítva,felcsíkozott bambuszrügy,póréhagyma,friss híján gyömbérpor,és egy kevés fokhagymakrém.Mivel legutóbbi bevásárláskor mungóbab csírát is vettem,abból is ment egy kevés(a maradék ment a fagyóba) és kevés üvegtésztát is törtem bele(azt is leárazva találtam).Húsalaplével felöntöttem,ízesítettem chilivel és paprikával,tettem bele egy kevés szójaszószt és kevés vízben elkevert keményítővel sűrítettem.Egy löttyintésnyi vörösbor sem rontja el.Tálaláskor kevés aprított petrezselyemmel megszórtam.Sok helyen írják hogy tojást csorgatnak bele,nos én ezt elhagytam,enélkül is tartalmas,melengető leves lett.Csípősségét mindenki a maga ízlése szerint alakíthatja.
Megjegyzem,a hozzávalók általában nincsenek minden konyhapolcon,de mivel én szeretem az ázsiai ízeket,apránként,néha akciókat kifogva szereztem be pl.szójaszószt,üveges bambuszrügyet,a mungóbabcsírát is,a többi pedig nálunk megtalálható.

Kép a netről

A cikket írta: Anyu

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Azóta egyszerűsítettem.Nem kell wokkal bíbelődni,a forró alaplébe rakom a zöldségeket,mert a wokos módszerrel a bambuszrügy túl nyers maradt.Kicsit főzöm,hozzáadom az üvegtésztát,ízesítem a szója és csiliszósszal,sűrítem a keményítővel.Megkóstolom,ha kell utána ízesítem és kész.Végül meghintem a vágott petrezselyemmel.Most éppen a megfázásból igyekszem kikeveredni és ilyenkor különösen jó egy pikánsan csípős étel.

megtekintés Válasz erre: Sanda

Ha szereted a csípőset, akkor ajánlom a chili con carne-t.

Köszönöm, Sanda, úgyis megyek szójaszószért, akkor megnézem mit kóstál a chili con carne? Így megjegyzem: CIC. Bár szoktam magam is pepecselni száraz cser.paprikából kevés lé hozzáadásával külön magamnak.. nem mindig tud elfogyni, van hogy még rajtam is kifog.. Szenvedni jó! :-)

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Nem hát.. Kapóra jött ez a válaszod, mert - a másikhoz is írtam - azért én is szeretnék kipróbálni új dolgokat.. Már nem ragaszkodom olyan mereven a megszokotthoz,... kicsiben próbálkozom, mert hiszen mi csak ketten vagyunk.. én szeretem, a lányom meg nem, a csípőset.. Sebaj, azt is meg szoktam oldani, időben kimenekítve a magam kedvére fűszerezem..

Puszi

Ha szereted a csípőset, akkor ajánlom a chili con carne-t.

megtekintés Válasz erre: Anyu

Évám!
Ne riasszon el semmi új dolgok kipróbálásától!A sok geze-mice ahogy írtad,helyettesíthető,el is lehet hagyni egyiket-másikat.Ez a leves állagában majdnem krémleves,selymes,sűrű.Nem vadul csípős,az első pár kanálnál még nem is érezni a csípősséget,a végére lesz melegem,jól átmelegít hűvösebb napokon.
Nem baj ettől függetlenül ha a te ízvilágodba nem illik bele hiszen:"ízlések és pofonok..." ahogy a mondás tartja.
Puszi

Nem hát.. Kapóra jött ez a válaszod, mert - a másikhoz is írtam - azért én is szeretnék kipróbálni új dolgokat.. Már nem ragaszkodom olyan mereven a megszokotthoz,... kicsiben próbálkozom, mert hiszen mi csak ketten vagyunk.. én szeretem, a lányom meg nem, a csípőset.. Sebaj, azt is meg szoktam oldani, időben kimenekítve a magam kedvére fűszerezem..

Puszi

megtekintés Válasz erre: Ilona

Biztos finom, de én még hírből sem láttam bambuszrügyet, maradok az én jól bevált minestrone levesemnél...

Üveges szokott lenni nagy áruházláncok üzleteiben.

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Ezt azért kihagynám, pedig szeretem a csípős levest, akkor inkább valami más hozzávalókkal... Elriaszt ez a sok geze-mice, ami kell bele.. bambuszrügy és egyebek..,
még kimondani is nehéz, nem ám megjegyezni az én buta fejemmel, (mungóbabcsíra) stb. :-)

Engem nem tudnak elcsábítani a kínai levesekkel, mert a jó magyarosat semmivel sem cserélném fel. Újabban nálam a krémlevesek jönnek be, de nagyon..

Alapötletnek azért jó, köszi.. és biztosan finom is. :-)

Évám!
Ne riasszon el semmi új dolgok kipróbálásától!A sok geze-mice ahogy írtad,helyettesíthető,el is lehet hagyni egyiket-másikat.Ez a leves állagában majdnem krémleves,selymes,sűrű.Nem vadul csípős,az első pár kanálnál még nem is érezni a csípősséget,a végére lesz melegem,jól átmelegít hűvösebb napokon.
Nem baj ettől függetlenül ha a te ízvilágodba nem illik bele hiszen:"ízlések és pofonok..." ahogy a mondás tartja.
Puszi
Ezt azért kihagynám, pedig szeretem a csípős levest, akkor inkább valami más hozzávalókkal... Elriaszt ez a sok geze-mice, ami kell bele.. bambuszrügy és egyebek..,
még kimondani is nehéz, nem ám megjegyezni az én buta fejemmel, (mungóbabcsíra) stb. :-)

Engem nem tudnak elcsábítani a kínai levesekkel, mert a jó magyarosat semmivel sem cserélném fel. Újabban nálam a krémlevesek jönnek be, de nagyon..

Alapötletnek azért jó, köszi.. és biztosan finom is. :-)
Biztos finom, de én még hírből sem láttam bambuszrügyet, maradok az én jól bevált minestrone levesemnél...
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: