Kínai csípős bambuszleves
Látogatók száma: 72
Ideje leróni a tartozásom.Megígértem,alkalomadtán hozom ezt a receptet,hátha valaki kedvet kap hozzá.
Egész pontosan nem tudom,mi van az eredetiben.A neten kutakodtam és aztán a magam feje szerint készítettem el.Első próbálkozásom nem volt az igazi,de nem adtam fel és másodszorra megkaptam azt az ízt amire emlékeztem a kínai kajáldából.
Húsleveskockából készítettem egy alaplét.
Wokba raktam a felkockázott szalonnát és mehetett utána a többi hozzávaló.Gomba aprítva,felcsíkozott bambuszrügy,póréhagyma,friss híján gyömbérpor,és egy kevés fokhagymakrém.Mivel legutóbbi bevásárláskor mungóbab csírát is vettem,abból is ment egy kevés(a maradék ment a fagyóba) és kevés üvegtésztát is törtem bele(azt is leárazva találtam).Húsalaplével felöntöttem,ízesítettem chilivel és paprikával,tettem bele egy kevés szójaszószt és kevés vízben elkevert keményítővel sűrítettem.Egy löttyintésnyi vörösbor sem rontja el.Tálaláskor kevés aprított petrezselyemmel megszórtam.Sok helyen írják hogy tojást csorgatnak bele,nos én ezt elhagytam,enélkül is tartalmas,melengető leves lett.Csípősségét mindenki a maga ízlése szerint alakíthatja.
Megjegyzem,a hozzávalók általában nincsenek minden konyhapolcon,de mivel én szeretem az ázsiai ízeket,apránként,néha akciókat kifogva szereztem be pl.szójaszószt,üveges bambuszrügyet,a mungóbabcsírát is,a többi pedig nálunk megtalálható.
Kép a netről
A cikket írta: Anyu
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Sanda
Ha szereted a csípőset, akkor ajánlom a chili con carne-t.
Válasz erre: zsoltne.eva
Nem hát.. Kapóra jött ez a válaszod, mert - a másikhoz is írtam - azért én is szeretnék kipróbálni új dolgokat.. Már nem ragaszkodom olyan mereven a megszokotthoz,... kicsiben próbálkozom, mert hiszen mi csak ketten vagyunk.. én szeretem, a lányom meg nem, a csípőset.. Sebaj, azt is meg szoktam oldani, időben kimenekítve a magam kedvére fűszerezem..
Puszi
Válasz erre: Anyu
Évám!
Ne riasszon el semmi új dolgok kipróbálásától!A sok geze-mice ahogy írtad,helyettesíthető,el is lehet hagyni egyiket-másikat.Ez a leves állagában majdnem krémleves,selymes,sűrű.Nem vadul csípős,az első pár kanálnál még nem is érezni a csípősséget,a végére lesz melegem,jól átmelegít hűvösebb napokon.
Nem baj ettől függetlenül ha a te ízvilágodba nem illik bele hiszen:"ízlések és pofonok..." ahogy a mondás tartja.
Puszi
Puszi
Válasz erre: Ilona
Biztos finom, de én még hírből sem láttam bambuszrügyet, maradok az én jól bevált minestrone levesemnél...
Válasz erre: zsoltne.eva
Ezt azért kihagynám, pedig szeretem a csípős levest, akkor inkább valami más hozzávalókkal... Elriaszt ez a sok geze-mice, ami kell bele.. bambuszrügy és egyebek..,
még kimondani is nehéz, nem ám megjegyezni az én buta fejemmel, (mungóbabcsíra) stb. :-)
Engem nem tudnak elcsábítani a kínai levesekkel, mert a jó magyarosat semmivel sem cserélném fel. Újabban nálam a krémlevesek jönnek be, de nagyon..
Alapötletnek azért jó, köszi.. és biztosan finom is. :-)
Ne riasszon el semmi új dolgok kipróbálásától!A sok geze-mice ahogy írtad,helyettesíthető,el is lehet hagyni egyiket-másikat.Ez a leves állagában majdnem krémleves,selymes,sűrű.Nem vadul csípős,az első pár kanálnál még nem is érezni a csípősséget,a végére lesz melegem,jól átmelegít hűvösebb napokon.
Nem baj ettől függetlenül ha a te ízvilágodba nem illik bele hiszen:"ízlések és pofonok..." ahogy a mondás tartja.
Puszi
még kimondani is nehéz, nem ám megjegyezni az én buta fejemmel, (mungóbabcsíra) stb. :-)
Engem nem tudnak elcsábítani a kínai levesekkel, mert a jó magyarosat semmivel sem cserélném fel. Újabban nálam a krémlevesek jönnek be, de nagyon..
Alapötletnek azért jó, köszi.. és biztosan finom is. :-)