Kókuszos keksztekercs
Látogatók száma: 80
A barna réteghez
50 dkg darált háztartási keksz 10 dkg kókuszreszelék 10 dkg porcukor 1 dl kávé,vagy tej,
1 ek baracklekvár 2 ek cukrozatlan kakaópor 1 dl rum, vagy 1 db rumaroma és kb.: 2.5 - 3 dl tej, hogy jól nyújtható tészta legyen
A fehér réteghez
10 dkg vaj, vagy sütőmargarin 10 dkg porcukor 10dkg kókuszreszelék
elkészítés
A barna tészta alapanyagait gondosan összekeverjük, és vékonyra kinyújtjuk két fólia között! (hogy ne ragadjon a nyújtófára) Ha nehezen gyúrható, egy kevés langyos tejjel még lazíthatunk rajta. Arra azért vigyázzunk, hogy nehogy túl lágy legyen a tészta! Ha kisgyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesíthetjük.
A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral jól kikeverjük, majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. A felső fóliát levesszük, és a fehér tölteléket egyenletesen rákenjük a kinyújtott barna tésztára.
Az alsó fólia segítségével feltekerjük, mint egy rétest, majd a fóliát óvatosan kisimítjuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Meghengergetjük a feltekert tekercset a kókuszreszelékbe, majd visszacsavarjuk a fóliába , és betesszük a hűtőszekrénybe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek, és jól szeletelhető legyen! Gyorsan elkészíthető, nagyon finom, és laktató! Jó étvágyat hozzá!
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Cathy
Nagy orommel lattam meg a receptet, miota keresem mar itthon a szakacskonyveimben. Aztan rajottem, hogy nekem is fogyoznom kell (illetve szenhidrat dietat tartanom). Persze kis bunozes beleferne talan...