Körtés cappucinos szelet
Látogatók száma: 35
Az én kedvenc sütim receptjét írom most le. Sokszor nemigen fog előfordulni, hogy receptet írjak !:)
Hozzávalók:
Töltelék:
175 g étcsokoládé
400 g tejszín
25 g cappucino por
2 tasak habfixáló
2 db körte
100 ml fehér bor vagy víz
25 g cukor
fél citrom leve
1 rúd fahéj
Tészta:
4 tojás
1 tojás sárgája
80 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
60 g liszt
20 g kakaópor
1/2 csapott kanál sütőpor
Ezen kívül:
25 g étcsokoládé
kevés porcukor
A csokoládét felaprítjuk. A tejszínt egy edényben felforraljuk, a csokoládét és a cappucino port egy habverő segítségével jól elkeverjük benne és éjszakára a hűtőbe tesszük.
A körte negyed részét vékonyabb szeletekre vágunk a többi részét felkockázzuk.
A bort vagy vizet a citromlével, cukorral és fahéjrúddal összekeverjük és kb 5 percig pároljuk benne a körtét.
A körtét egy szitában hagyjuk lecsepegni az egész szelet körtéket félre tesszük a díszítéshez.
A tojást és a tojássárgáját habverővel habosra keverjük.
A cukorban elkeverjük a vaníliás cukrot és a tojáshoz adjuk majd újabb 2 percig verjük.
A lisztben elvegyítjük a kakaóport és a sütőport, és a masszához szitáljuk. Majd a legalacsonyabb fokozaton elkeverjük (habverővel). Kivajazott tepsit kibélelünk sütőpapírral , beleöntjük a tésztát és azonnal megsütjük.
A hideg cappucino krémet habfixálóval kemény habbá verjük.
A körte kockákat beleszórjuk.
A cikket írta: H.Norbert
Hozzászólások
időrendi sorrend