Laskagombás - tejszínes csirkemell szeletek
Látogatók száma: 66
Nem akartam megint a piacra menni, mert a buksza indexem negatív tendenciát mutatott! Körülnéztem a konyhámban, hogy mit tudnék összevarázsolni, valami különlegeset, és finomat! Ez lett belőle!
Hozzávalók
1. 1 kisebb csirkemell felszeletelve
2. 2 fej közepes vöröshagyma
3. 4 gerezd fokhagyma
4. 250 g laskagomba, vagy csiperke
5. 1 dl olaj és 5 dkg vaj keveréke, vagy 10 dkg zsír
6. 1 csokor petrezselyem
7. ízlés szerint só
8. ízlés szerint bors
9. 2 dl víz
10. 200 ml főzőtejszín
A vöröshagymát apróra vágom. A laskagomba leveleket is kisebb részekre szelem. A csirkemell szeleteket megsütöm a vaj és olaj keverékén. Kiszedem a megsült húst, és a megmaradt zsiradékon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát. Ráteszem a gombát és óvatosan összekeverem. Sózom, borsozom. Ha nem enged elég vizet a gomba, akkor teszek hozzá egy kis vizet. Rászórom az aprított petrezselymet.
Ha már félig megpuhult a gomba, akkor ráöntöm a főzőtejszínt. Összekeverem. A hússzeleteket visszarakom a tejszínes raguba, és összefőzöm az egészet. Főtt rizzsel, vagy makarónival tálalom. Tálaláskor apróra vágott friss petrezselyemmel is megszórhatom.
Jó étvágyat!
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Ilona
Kedves Emillio!
A cikkedről felrémlettek a régi szép idők, mikor családostól jártuk az erdőt és gombásztunk...Imádom a gombát, így a laska gombát is, rántva, pörköltnek egyaránt. A recepted csak jó lehet! :-)
... és, mert szeretem a csirkemellet. Sokféleképpen elkészíthető. Ez a változat is kifejezetten nyerő. A minap bekukk. egy főzőcsatornára és a közel hasonló recept a képernyő elé ragasztott... Ott a "mester" a szeletekre vágott cs.mellett sózta, borsozta és paprikás lisztben megforgatta. Vajon mindkét oldalát pirosra sütötte...
Pár gerezd összezúzott fokhagymát a tejszínnel összekeverte, kevés vizet öntött a csirkemell szeletek alá, majd ráöntötte a tejszínt és fedő alatt készre párolta...
Mindkét változatot el fogom készíteni, még ha nekem kell elmennem az erdőbe gombászni, mert ahogy Ilike mondja, hiszed vagy sem, de rengeteget jártam anno a barátommal és ha nem is sok maradt a vödör alján - a felét kidobta - de sokat felismernék ma is azok közül... :-)
Puszi!
A cikkedről felrémlettek a régi szép idők, mikor családostól jártuk az erdőt és gombásztunk...Imádom a gombát, így a laska gombát is, rántva, pörköltnek egyaránt. A recepted csak jó lehet! :-)
Válasz erre: Anyu
Gratula Emillio!
A gombát minden formában szeretem.Ez is biztos finom.Kösz hogy megosztottad velünk!
Pusz.
De ez sem egy olcsó étel!
A gombát minden formában szeretem.Ez is biztos finom.Kösz hogy megosztottad velünk!
Pusz.