Legényfogó leves
Látogatók száma: 546
Azért választottam ezt a levest mert a húsleves után ez a kedvencem de nem csak nekem hanem a páromnak ,az anyukámnak, és az apukám is szereti . Mivel vendéglátó sulit végeztem ezért tudom hogy a leves a magyarok étkezési kultúrájába a levesek fontos hel
foglalnak el . Egyik fontos szerepük a gyomor előkészítése az étkezéshez , az étvágy fokozására. A leves fogyasztása fedezi a folyadék szügséglet egy részét fontos vitaminok és ásványi anyagok kerülnek a szervezetbe.
Én nagyon szeretem a leveseket minden formájába .Na de hozzá is láttok leírni a receptjét.
Hozzávalók: 20dkg sertés vagy szárnyasmáj és szív.
10 dkg gomba
20 dkg vegyes zöldségek
1 dl tejszín
10 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 tojássárgája
1 dl tejföl,citromlé
2 evő kanál olaj
30 dkg sertéslapocka só , őrölt bors
A vegyes zöldségeket és gombát megtisztítjuk majd metéltre vagdaljunk a húst és a májat pedig kockára vágjunk .
Ezután a vöröshagymát olajban megpirítjuk majd a zöldségeket és a gombával pirítjuk.
Belerakjunk a húst és a zöldborsót és Kb . 1,5 liter vizel felöntjük ízesítjük sóval borssal
a lapockát félpuhára főzzük.
Ekkor belerakjuk a májat ,és puhára főzzük. Betétként apró vajas galuskákat szaggatunk bele. És közvetlenül a fogyasztás előtt tojássárgájával elkevert tejföllel és tejszínnel dúsítjuk.
Végül pedig citromlé hozzáadásával savanykás és pikáns ízt kap.
Hozzászólások
időrendi sorrend
igazi tartalmas és laktató étel
:)
Kérem a grafikonos kimutatásokat, mennyi az esélyem arra, ha ilyet főzök neki, akkor megmarad ? :-)))))))))