újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Legénykaja 2. rész - cukorborsós szelet

Látogatók száma: 323

Ez sem annyira bonyolult recept, ráadásul az egyik kedvencem, mert viszonylag könnyű elkészíteni, ezért hát hamar el is fogy a tányéromról...utána merni pedig nem merek, mert vissza kell fognom magamat az elhízás lelassításában...

Nem fárasztanálak a hozzávalókkal, hiszen zömében nők olvashatják, akik ugye tőlem jobban járatosabbak a konyhai hadszíntér hadműveleteiben, inkább rögtön belevágok a tőlem megszokott tételes felsorolással, olyan szinopszis szinten:

1. végy egy porcelán poharat, merd tele rizzsel

2. közben melegíts kevés olajat egy közepes lábosban

3. amikor már eléggé meleg az olaj, akkor dobj bele néhány rizsszemet, s ha elkezd táncolni, akkor mehet bele kisebb adagokban a többi

4. amikor rendesen megpirítottad, de nem megégetted a rizst, öntsél hozzá ugyanazzal a pohárral 2 pohár hideg vizet, de vigyázz mert felcsap a gőz...tehát állj kicsit távolabb

5. kevergesd, s ízesítsd kedvenc ételízesítőddel illetve sózd meg...persze kóstold is meg, nehogy elsózd

6. közben gyújtsd be a sütődet, s amikor egyet "rottyan" a rizsed, akkor tedd be az előmelegített sütődbe a közepén elhelyezett rácsra, s ne feledd rátenni a a fedőt a lábosodra. Pontosan nézz az órádra és 40 percig "süsd"

7. közben az előre besózott 4-6 szelet (amit ha akarsz vékonyra klopfolsz) tarját süsd meg a tepsidben, de fontos, hogy szórj rá fokhagyma darabkákat a sülés vége felé, mert ha már az elején teszed, akkor megkeseredik

8. most jön a lényeg: mirelit cukorborsót (a lehető legmárkásabbat!) vízben felforralsz, s a lisztből egy kis pirospaprikával rántást csinálsz, majd ezt belehabarod, s már kész is a mártásunk.

9. mire ezekkel végzel, már nyugodtan kiveheted a finomra puhult, de nem ragadós rizsedet a sütőből

10. tálalás: egy merőkanállal formázott rizsadag, 1-2 szelet sült tarja, s a rizs mellé mert cukorborsós "szósz"

Hát ez valami istenire sikerült, nemde?

Kóstold meg, s ha ízlik, akkor jussak eszedbe, ha pedig nem, akkor valamit elrontottál!

A cikket írta: aszir

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Látom Gábor, Juditot már levetted a lábáról a főzőtudományoddal. Lehet, hogy nekem se ártana ellesni egy-két trükköt a feleségemtől. Az a baj olyan jól csinálja, most törjek a babérjaira? :-)

megtekintés Válasz erre: matyómacsó

Látom Gábor, Juditot már levetted a lábáról a főzőtudományoddal. Lehet, hogy nekem se ártana ellesni egy-két trükköt a feleségemtől. Az a baj olyan jól csinálja, most törjek a babérjaira? :-)

értelek én, de nem ellesni kell, mert az nem elég: inkább kérd meg álljon melléd, s te saját magad próbáld, az ő utasításai szerint, hiszen tanulni sohasem szégyen...

(tudod, lehet oktatni és lerajzolni, hogyan biciklizzünk, de attól még nem fogsz tudni, csak ha csinálod)
Köszi, de csak akkor minősítsd, ha már megfőzted és ízlett a családnak is!
Én már elkészítettem és azt kell, hogy mondjam, tényleg nagyon finom.

megtekintés Válasz erre: csillagszemu63

Én már elkészítettem és azt kell, hogy mondjam, tényleg nagyon finom.

ennek igazán nagyon örülök, hisz ezek szerint Te voltál az első, aki nem csak olvasta, hanem ki is próbálta<<<<köszönöm szépen
Szólj,ha főzöl,megyek megkóstolom! ;-))

megtekintés Válasz erre: boszorkány

Szólj,ha főzöl,megyek megkóstolom! ;-))

akár ma is jöhettél volna, igaz mindössze egy spagettit főztem ki+szalonnát pirítottam+tejfölt tettem rá, persze előtte egy ún. kínai gyors-levest forraltam magamnak, annyira nem volt rossz, holnap viszont egy jó krumpli levest főzök, de nem tejfölöset, mint az Alföldiek, hanem pirospaprikásat, mint a Dunántúliak:-) Hány órára legyek kész? Mert akkorra megterítenék illendően...

megtekintés Válasz erre: aszir

akár ma is jöhettél volna, igaz mindössze egy spagettit főztem ki+szalonnát pirítottam+tejfölt tettem rá, persze előtte egy ún. kínai gyors-levest forraltam magamnak, annyira nem volt rossz, holnap viszont egy jó krumpli levest főzök, de nem tejfölöset, mint az Alföldiek, hanem pirospaprikásat, mint a Dunántúliak:-) Hány órára legyek kész? Mert akkorra megterítenék illendően...

;-)) Ó, ma dolgozom. De ha elhoznád.... XDXDXD
Én alföldi gyerök vagyok, mindig is itt éltem, de a krumplilevesben van pirospaprika. Na, akkor valamit elcseszhettem??!! ;-)) ( Ja, de a végén azért betejfölözöm;-)) )

megtekintés Válasz erre: boszorkány

;-)) Ó, ma dolgozom. De ha elhoznád.... XDXDXD
Én alföldi gyerök vagyok, mindig is itt éltem, de a krumplilevesben van pirospaprika. Na, akkor valamit elcseszhettem??!! ;-)) ( Ja, de a végén azért betejfölözöm;-)) )

Na ugye: tejfölös Alföld kontra paprikás Dunántúl, de mi az eredője vajh?

megtekintés Válasz erre: aszir

Na ugye: tejfölös Alföld kontra paprikás Dunántúl, de mi az eredője vajh?

Parasztétel, tehát az Alföld ;-))

megtekintés Válasz erre: boszorkány

Parasztétel, tehát az Alföld ;-))

Akkor sem értem, hiszen híres paprika "lelőhelyek" az Alföldön vannak, nemde? Nem szeretitek annyira fogyasztani, mint termeszteni?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: