Legénykaja, de nem palacsinta
Látogatók száma: 319
Férfiasan tökéletes receptemmel leplek meg, semmi mellébeszélés: gyors, egyszerű és nagyszerű kaja, amit még a nők is megesznek, hiszen a férfi készíti, ők csak lesik mikor lehet már enni?
1. palacsintatészta, de egy kicsit sűrűbbre kikeverve (nem kell tej, elég a sima csapi víz)
2. pirítasz egy kis olajon apróra vágott szalonnát, meg ami maradék felvágottat csak találsz a hűtődben, azt is beleaprítod
3. folytatom, de közben meg ne éhezz, mert akkor eltelsz már a szagától (bocs: az illatától)
4. a palacsinta tésztába keverj bele ketchupot, de módjával
5. a serpenyőben megpirított "anyagot" hozzákevered együtt az olajjal a palacsinta tésztához
6. a sütése ugyanaz, mint a palacsintáé, csak nem tudod feldobni, s inkább oszlasd el/kend szét a palacsinta sütőben, amikor az alja már ropogósra sült, ügyesen fordítsd meg...nem árt ha a sülés közben időnként favillával megböködöd, hogy mindenhol alaposan átsüljön
7. amikor kész, melegen tálalod, persze tehetsz rá ketchupot is...
8. jó étvágyat hozzá: akár reggel, akár délben, akár vacsira készült!
utóirat: aki nem szereti a ketchupot, az nyugodtan kenhet rá tejfölt, vagy akár szórhat rá valami finomra reszelt kemény sajtot is!
A cikket írta: aszir
Hozzászólások
időrendi sorrend
Pusz Orsolya
Válasz erre: juanitasenorita
Jól hangzik:)))
Válasz erre: csillagszemu63
Az én párom is készített ilyent, én egyszerűen csak palacsintának hívtam, amit ő határozottan kikért magának. :)