újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Lekváros bukta

Látogatók száma: 289

Anubisnak megigértem a bukta-receptet. Egyszerű, laktató olcsó kelt tészta, legfinomabb kemény szilvalekvárral töltve, mint a derelye.Öregjeink valamikor ezt a lekvárt üstben főzték, olyan keményre, hogy még " ládázni " is lehetett.

Lekváros bukta

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
3 egész tojás
10 dkg margarin
kevés kristálycukor
20 dkg lekvár (barack vagy szilva)
5 dkg porcukor
1 egész citrom reszelt héja

Elkészítés:

Az élesztőt kevéske kristálycukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk. Aztán hozzáadjuk a liszthez, valamint a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, az 5 dkg porcukorral, a 3 dl langyos tejjel és a reszelt citrom héjával összevegyítjük, majd robotgéppel (tésztához való keverőfejjel) addig keverjük, míg összeállt a tészta. Ezután a tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk, és kb. 30 percig kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük, és újra alaposan átgyúrjuk. Ha ragad, tegyünk még hozzá lisztet. Kinyújtjuk, téglalap alakúra vagdossuk, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, végül 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Kép: saját

A cikket írta: Ilona

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Ilona!

Jó a tésztája, - ill. az egész recept jó!
De akár töltheted dióval kevert birs
lekvárral is, vagy túrós- mákos töltelékkel.
De dinsztelt káposztával is lehet!
Azt úgy hívják, hogy kapusnyik!
Próbáld ki úgyis! Csak akkor kisebbekre
kell vágni a tésztát, mielőtt megtöltöd a káposztával!
Isteni az édeskés tésztában a káposzta!
Jó édeskés, sós, borsosan!
Pussz: emillio

Kedves Emillio!

Kapusnyikot még nem csináltam, pedig nagyon szeretem a káposztát mindenféle feldolgozásban.Ki is fogom próbálni, biztosan finom, mint a répás sütid, amit már többször elkészitettem..Káposztás lángost és palacsintát már csináltam..
Köszönöm a javaslatot! :)

Pussz. Ilona
Kedves Ilona!

Jó a tésztája, - ill. az egész recept jó!
De akár töltheted dióval kevert birs
lekvárral is, vagy túrós- mákos töltelékkel.
De dinsztelt káposztával is lehet!
Azt úgy hívják, hogy kapusnyik!
Próbáld ki úgyis! Csak akkor kisebbekre
kell vágni a tésztát, mielőtt megtöltöd a káposztával!
Isteni az édeskés tésztában a káposzta!
Jó édeskés, sós, borsosan!
Pussz: emillio

megtekintés Válasz erre: Ilona

Rajta Julika, csak el kell kezdeni..)))

A lekvárt már behoztam a kamrából! :-)))

megtekintés Válasz erre: anubis

Köszönöm!!!

Sok puszi érte!

:))

Szivesen!! :)

Puszi
Köszönöm!!!

Sok puszi érte!

:))
Rajta Julika, csak el kell kezdeni..)))
 
Az ízlelőbimbóim már beindultak.

Ilyen receptek olvasásakor mindig késztetést érzek arra, hogy azonnal nekilássak elkészíteni! :-)

megtekintés Válasz erre: Ilona

Én is szeretem. Ebből a tésztából még túrós táskát is lehet késziteni, néha fele-fele arányban csinálom, már ha van itthon túróm..

Igen, anyuval is úgy szoktuk! :)
Én is szeretem. Ebből a tésztából még túrós táskát is lehet késziteni, néha fele-fele arányban csinálom, már ha van itthon túróm..
Nekem bejön! :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: