újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Lusta asszony rétese…

Látogatók száma: 177

Jellemző tulajdonságai, mármint az asszonyra illik a szó, mert lustának (némelykor) lusta, csak kevesen vallják be. A túrós rétes viszont könnyű, olcsó, finom és szinte elronthatatlan.

Kipróbáltam, tehát merem ajánlani és mindenki tegye hozzá még amije van, kinek a szilva, mint gyümölcs, másnak a meggy vagy gondoljunk csak az almás-túrós, szilvás-fahéjas, diós, akár a káposztás rétesekre, amit nagyon szeretünk. Számtalan recept van már fent e tárgyban, de a sajátom a gyümölcsöt most nélkülözi, ezért csak egyszerűen túrós rétes.

Két tál is elegendő, az egyik a száraz anyagnak, a másik a folyadéknak, mert mosogatni se nagyon szeret egy lusta asszony.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 sütőpor
18 dkg porcukor
4 tojás
2,5 dcl tej
10 dkg vaj
25 dkg túró
1 tejföl
mazsola

A tepsit szilárd vajjal kikenjük és meghintjük vékonyan liszttel, egyenletesen összerázogatva.
Az egyik tálban a lisztet a porcukor felével és egy sütőporral összevegyítjük (ennek a felét beleszórjuk a tepsibe, egyenletesen elosztva).
A túrót összenyomkodjuk egy tányérban (ugye az nem tál), én egy kanál cukrot azért tettem bele, és citromreszeléket, valamint egy vaníliás cukrot, mehet bele a mazsola is. Ezt rászórtam a fele lisztes keverék tetejére, majd még egy kis mazsolát is, és a másik fele lisztes keveréket egyenletesen elosztottam rajta.
A másik tálban a tejet a négy tojással és az olvasztott vajjal összevegyített folyadékot, az egészet egyenletesen rálocsolgatjuk, merjük erre a lisztes keverékre és addig rázogatjuk, míg egy darab száraz rész sem látszik ki alóla… (Nagyon hasonlít ez az én aludttejes prószámra, éppen ezért elbírja még az egy tejfelt, amit ebben a túrós tálban egy tojással összekeverünk és ezt a tetejére rápöttyögtetjük.

Sütőnyitogatás nélkül 35-40 percig sütjük. Félidőben azért megnézem és látom csodásan feljön. Akkor kész, ha a teteje szép rózsaszínes, pirosas… Kicsit hűlni hagyjuk, úgy könnyebb a szeletelése. Porcukorral meghintve melegen, hidegen fogyasztjuk.

Felszeletelve ugye milyen jól néz ki, a csatolt fotón?

A cikket írta: zsoltne.eva

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Tündér

Ide vele! :)

Jól jönnek az ilyen könnyen elkészíthető receptek az elfoglaltabbaknak is, nem csak a lustáknak :D Köszönjük!

Pussz,

Tündér

Szia Tündér!

És még nem is kell messzire menni, kotorászni az emlékezetünkben, csak rákattanunk a "Mindennapjainkra..." azon belül is a tudod hová?... :-) Annyi itt a recept, csak győzzük elkészíteni mindazt, amit ide feltettünk!

Puszi,
Éva
Ide vele! :)

Jól jönnek az ilyen könnyen elkészíthető receptek az elfoglaltabbaknak is, nem csak a lustáknak :D Köszönjük!

Pussz,

Tündér

megtekintés Válasz erre: Ilona

Évi, ez rétes, nem pite?

Én is hajlok arra, hogy ez inkább pite, vagy "Minek nevezzem, akár lepény", nem inkább pite... mint rétes, de hát számít ez? Ezt a nevet kapta. Utoljára úgyis akkor ettem rétest, amikor sütöttem, vagyis egyszer nagyon rég... :-)

A lényeg az egyszerűségében rejlik és hogy legyen meg minden hozzávaló.
 
Ha lusta asszony rétese, akkor lehet akár túrós palacsinta is :)

A lényeg, hogy jó szívvel készítsék/ tálalják, és jóízűen fogyasszák!

Ami a képen látható, erősen hajaz a pitére,... szintén jöhet/ne:)

Puszi, és egészségetekre!
Lepény.
Évi, ez rétes, nem pite?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: