újabb események régebbi események további események
21:05
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
20:33
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
09:02
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:54
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
20:07
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
20:05
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába

Meggyes bocisütemény és meggyes piskóta

2010. május 13. - Látogatók száma: 76

Épp ma kaptam ezt a receptet és arra gondoltam, hogy megosztom Veletek
is. Még nem tudom, hogy finom-e, de a címéből sejtem, hogy az lesz.

Meggyes bocisütemény

Hozzávalók:

* 12,5 dkg sütőmargarin
* 12,5 dkg porcukor
* 2 tojás
* fél csomag vaníliás cukor
* fél csomag sütőpor
* 15 dkg liszt
* 5 evőkanál tej
* 1 púpos evőkanál kakaó
* fél üveg magozott meggy

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt kb. 160 fokra. Összekeverjük a porcukrot, a margarint és a tojássárgákat, majd utána a felvert tojásfehérjét, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet is hozzáadjuk. A tésztát elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
---
A legegyszerűbb meggyes piskóta

Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
40 dkg magozott meggy
½ csomag sütőpor
10 evőkanál forró víz
Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük.

2. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.

3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük, és a tetejére szórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.

4.160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

Sütőpapírral bélelt tepsibe először a fehér, majd a kakaós tésztát öntjük. A tetejére szórjuk a meggyet, és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha kihűlt, tejszínhabbal tálaljuk.

A cikket írta: hmanocska

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. május 29. 18:07
Én is szeretem az édességet minden mennyiségben!
2010. május 13. 23:19
Aranyos vagy Manócska:-)
A recepteknél nem feltétlen kell feltüntetni a szerzőt! Csak ha az jogilag támadható.
Mondjuk egy receptnél nem annyira...
Tanácsom:
recepteknél is tegyetek bele egy kis sajátot...
Hogy csináltad?
Kiknek sütötted, főzted?
Azok mit szóltak hozzá?
Hogy terítetted?
Fotók....

Pussz:
Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: