Mézes szívek - burgonyás pogácsa
Látogatók száma: 138
Interjú...
-Korhelyem, mit érzel a mézes szívek láttán?
-Elkezdett korogni a gyomrom, rögtön.
-Ilyen nagy hatással van rád a mézes szívek látványa?
-Mintha itt, feljebb is korogna valami, nem is... inkább bizsereg.
-Mire gondolsz?
-Erről tudod mire asszociálok... a mézes-hetekre...
-Megdobogtatja a szíved?
-Igen. Ettől félek egy kicsit...
-Miért?
-Túl édes lehet... Engem könnyű ilyennel megfogni. :)))
Figyeljétek meg, hogyan készül ez a szív alakú burgonyás pogácsa...
Főzzünk meg 8db közepes sárga burgonyát héjában, sós vízben.
Fél liter tejben futtassunk fel egy élesztőt.
1kg lisztet öntsünk egy tálba, ehhez adjunk egy kiskanál sót, vagy akár kettőt is, majd őrölt fűszerköményt.
A meghámozott burgonyát burgonyanyomóval összetörjük, majd a felfuttatott élesztővel együtt a liszthez adjuk.
Ezekhez adjuk még egy egész tojást, melyet előzőleg egy kis tálban villával habosra felvertünk.
Akkor kezdődhet a gyúrás...
Szép sima tésztát készítsünk, akkor lesz jó, ha már nem ragad hozzá a kezünk.
Ezután háromnegyed órán át langyos, vagy meleg szobában, konyhában a duplájára kelesszük meg.
Végül borítsuk egy lisztezett asztalra vagy gyúródeszkára, és nyújtsuk ki körülbelül 1-2cm vastagságúra.
Most már csak ki kell szúrnunk egy szívecskés kiszúróval.
Amikor ez megvan, tegyük őket egy olajozott tepsibe, majd tojás helyett mézzel kenjük meg a tetejét, ezt Mom-tól tanultam. Ő egy nagyon ügyes idősebb barátnőm. Ő tejföllel, mézzel és mindenféle jóval szokta megkenni a zsemlyék, pogácsák tetejét. Szerintem nagyon ügyes. Sokat tanultam tőle, az élet minden területén.
Végül tegyük a sütőbe és süssük meg. A méztől nagyon szép, aranyszínű lesz a pogácsánk teteje. Ebben az esetben pedig elmondható rólunk, hogy arany szívünk van. :)
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Te längra lobbannäl? :)
Alám? :)
Majd alägyujtok! :)
Boszorkányt? Pfűűűű.... Tűzre vele! :)))
Mezes szivek, mezes-mäzos szavak. Mezeskaläcs häziko nincs? Boszorkänyt sejtek a közelben! :)))
Nálam gríz nélkül és akár sült hússal is. :)
De ma tejfölös nyúlpörkölt volt, tésztával. :)
csorog a nyálam csajok...Ada lehet lecserélem a babgulyást a meggyszószosra :)
Nálunk a favorit: Főtt hús, tört burg., egresmártás...nyamm.
Luca: a szivecskéket megsütöm a karácsonyi postás banzájra...nekem is arany szívem van (lesz)
Puszi
Ne! A babgulyás marad! :-)
Hű, nyúlhúst még sosem ettem, azt hiszem nem is fogok. Volt egy kicsi fehér nyuszim kislány koromban...Én ilyen lökött vagyok! :)
Csak a hústermelésre szántakat.
csorog a nyálam csajok...Ada lehet lecserélem a babgulyást a meggyszószosra :)
Nálunk a favorit: Főtt hús, tört burg., egresmártás...nyamm.
Luca: a szivecskéket megsütöm a karácsonyi postás banzájra...nekem is arany szívem van (lesz)
Puszi
Meggyszósz főtt hússal, és pirított grízzel...hmmm:)
De ma tejfölös nyúlpörkölt volt, tésztával. :)
Nálunk a favorit: Főtt hús, tört burg., egresmártás...nyamm.
Luca: a szivecskéket megsütöm a karácsonyi postás banzájra...nekem is arany szívem van (lesz)
Puszi
Valóban az. :)
Bár van aki reklamált, hogy egyszerre sós is és édes is, de én szeretem az olyat, ami egyszerre sós és édes, például a sült húst befőttel, vagy kompóttal.
Jaj....ez nagyon jó lehet! :)
Bár van aki reklamált, hogy egyszerre sós is és édes is, de én szeretem az olyat, ami egyszerre sós és édes, például a sült húst befőttel, vagy kompóttal.
Luca! Ugyan már hol vagy te irigy? Nos elárulom nem én megyek a konyhába,mert abból igazán jó nem sül ki....., de a párom imádja a jó recepteket! Köszönöm szépen legyen szép napod Orsolya
Luca! Ez tetszett, csak egy baj volt újfent vele, nem lőttél hozzám csúzlival kóstolót! Szép estét Orsolya