újabb események régebbi események további események
12:40
Zet válaszolt egy szavazásra
02:50
unpNkuqvhgqsAxe https://www.google.com/ regisztrált a weboldalra
12:38
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
12:02
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
07:14
Tündér módosította a naplóbejegyzését
07:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:41
Infraredcff regisztrált a weboldalra
08:42
Pinokkió módosította a cikkét
23:19
Pinokkió új cikket töltött fel
08:30
RainMachineipk regisztrált a weboldalra

Mézes szívek - burgonyás pogácsa

2010. október 29. - Látogatók száma: 137

Interjú...

-Korhelyem, mit érzel a mézes szívek láttán?
-Elkezdett korogni a gyomrom, rögtön.
-Ilyen nagy hatással van rád a mézes szívek látványa?
-Mintha itt, feljebb is korogna valami, nem is... inkább bizsereg.
-Mire gondolsz?
-Erről tudod mire asszociálok... a mézes-hetekre...
-Megdobogtatja a szíved?
-Igen. Ettől félek egy kicsit...
-Miért?
-Túl édes lehet... Engem könnyű ilyennel megfogni. :)))

Figyeljétek meg, hogyan készül ez a szív alakú burgonyás pogácsa...

Főzzünk meg 8db közepes sárga burgonyát héjában, sós vízben.

Fél liter tejben futtassunk fel egy élesztőt.

1kg lisztet öntsünk egy tálba, ehhez adjunk egy kiskanál sót, vagy akár kettőt is, majd őrölt fűszerköményt.

A meghámozott burgonyát burgonyanyomóval összetörjük, majd a felfuttatott élesztővel együtt a liszthez adjuk.

Ezekhez adjuk még egy egész tojást, melyet előzőleg egy kis tálban villával habosra felvertünk.

Akkor kezdődhet a gyúrás...

Szép sima tésztát készítsünk, akkor lesz jó, ha már nem ragad hozzá a kezünk.

Ezután háromnegyed órán át langyos, vagy meleg szobában, konyhában a duplájára kelesszük meg.

Végül borítsuk egy lisztezett asztalra vagy gyúródeszkára, és nyújtsuk ki körülbelül 1-2cm vastagságúra.

Most már csak ki kell szúrnunk egy szívecskés kiszúróval.

Amikor ez megvan, tegyük őket egy olajozott tepsibe, majd tojás helyett mézzel kenjük meg a tetejét, ezt Mom-tól tanultam. Ő egy nagyon ügyes idősebb barátnőm. Ő tejföllel, mézzel és mindenféle jóval szokta megkenni a zsemlyék, pogácsák tetejét. Szerintem nagyon ügyes. Sokat tanultam tőle, az élet minden területén.

Végül tegyük a sütőbe és süssük meg. A méztől nagyon szép, aranyszínű lesz a pogácsánk teteje. Ebben az esetben pedig elmondható rólunk, hogy arany szívünk van. :)

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. augusztus 16. 18:39

megtekintés Válasz erre: Juhász András Géza - 2011. augusztus 16. 18:02

Te längra lobbannäl? :)

Azt hiszem, hogy már gyújtós nélkül is folyamatosan égek. :)))
2011. augusztus 16. 18:02

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. augusztus 15. 23:13

Alám? :)

Te längra lobbannäl? :)
2011. augusztus 15. 23:13

megtekintés Válasz erre: Juhász András Géza - 2011. augusztus 15. 21:42

Majd alägyujtok! :)

Alám? :)
2011. augusztus 15. 21:42

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. augusztus 15. 18:00

Boszorkányt? Pfűűűű.... Tűzre vele! :)))

Majd alägyujtok! :)
2011. augusztus 15. 18:00

megtekintés Válasz erre: Juhász András Géza - 2011. augusztus 15. 16:16

Mezes szivek, mezes-mäzos szavak. Mezeskaläcs häziko nincs? Boszorkänyt sejtek a közelben! :)))

Boszorkányt? Pfűűűű.... Tűzre vele! :)))
2011. augusztus 15. 16:16
Mezes szivek, mezes-mäzos szavak. Mezeskaläcs häziko nincs? Boszorkänyt sejtek a közelben! :)))
2010. október 30. 20:30

megtekintés Válasz erre: Virág - 2010. október 30. 16:40

Nálam gríz nélkül és akár sült hússal is. :)
De ma tejfölös nyúlpörkölt volt, tésztával. :)

Hű, nyúlhúst még sosem ettem, azt hiszem nem is fogok. Volt egy kicsi fehér nyuszim kislány koromban...Én ilyen lökött vagyok! :)
2010. október 30. 20:29

megtekintés Válasz erre: Postáska - 2010. október 30. 16:14

csorog a nyálam csajok...Ada lehet lecserélem a babgulyást a meggyszószosra :)
Nálunk a favorit: Főtt hús, tört burg., egresmártás...nyamm.
Luca: a szivecskéket megsütöm a karácsonyi postás banzájra...nekem is arany szívem van (lesz)
Puszi

Ne! A babgulyás marad! :-)
2010. október 30. 20:27

megtekintés Válasz erre: - 2010. október 30. 20:29

Ne! A babgulyás marad! :-)

oké:) holnap Anyukámmal is azt főzünk, gondolok Rád!
2010. október 30. 20:14

megtekintés Válasz erre: - 2010. október 30. 20:30

Hű, nyúlhúst még sosem ettem, azt hiszem nem is fogok. Volt egy kicsi fehér nyuszim kislány koromban...Én ilyen lökött vagyok! :)

Az olyanokat nem esszük meg, akiket szeretünk. :)
Csak a hústermelésre szántakat.
2010. október 30. 16:42

megtekintés Válasz erre: Postáska - 2010. október 30. 16:14

csorog a nyálam csajok...Ada lehet lecserélem a babgulyást a meggyszószosra :)
Nálunk a favorit: Főtt hús, tört burg., egresmártás...nyamm.
Luca: a szivecskéket megsütöm a karácsonyi postás banzájra...nekem is arany szívem van (lesz)
Puszi

Sok sikert! Van fent nálam egy sima változata is a cikkeim közt, még az első oldalon - ha jól emlékszem. Ahhoz is van fotó, fel fogod ismerni. talán burgonyás szívek a címe, és ugyanez az alaprecept. Akkor mindjárt kétfélét is süthetsz, még ha nem is szeretsz kétfélét. :)
2010. október 30. 16:40

megtekintés Válasz erre: - 2010. október 30. 16:04

Meggyszósz főtt hússal, és pirított grízzel...hmmm:)

Nálam gríz nélkül és akár sült hússal is. :)
De ma tejfölös nyúlpörkölt volt, tésztával. :)
2010. október 30. 16:14
csorog a nyálam csajok...Ada lehet lecserélem a babgulyást a meggyszószosra :)
Nálunk a favorit: Főtt hús, tört burg., egresmártás...nyamm.
Luca: a szivecskéket megsütöm a karácsonyi postás banzájra...nekem is arany szívem van (lesz)
Puszi
2010. október 30. 16:04

megtekintés Válasz erre: Virág - 2010. október 30. 14:55

Valóban az. :)
Bár van aki reklamált, hogy egyszerre sós is és édes is, de én szeretem az olyat, ami egyszerre sós és édes, például a sült húst befőttel, vagy kompóttal.

Meggyszósz főtt hússal, és pirított grízzel...hmmm:)
2010. október 30. 14:55

megtekintés Válasz erre: - 2010. október 30. 13:45

Jaj....ez nagyon jó lehet! :)

Valóban az. :)
Bár van aki reklamált, hogy egyszerre sós is és édes is, de én szeretem az olyat, ami egyszerre sós és édes, például a sült húst befőttel, vagy kompóttal.
 
2010. október 30. 13:45
Jaj....ez nagyon jó lehet! :)
2010. október 30. 10:40
Luca hála istennek igen! Szépen meg vagyunk! Pusszantalak Orsolya
2010. október 30. 07:10

megtekintés Válasz erre: Orsolya - 2010. október 30. 06:41

Luca! Ugyan már hol vagy te irigy? Nos elárulom nem én megyek a konyhába,mert abból igazán jó nem sül ki....., de a párom imádja a jó recepteket! Köszönöm szépen legyen szép napod Orsolya

Szerencséd van az emberrel. :)
2010. október 30. 06:41
Luca! Ugyan már hol vagy te irigy? Nos elárulom nem én megyek a konyhába,mert abból igazán jó nem sül ki....., de a párom imádja a jó recepteket! Köszönöm szépen legyen szép napod Orsolya
2010. október 29. 21:31

megtekintés Válasz erre: Orsolya - 2010. október 29. 19:47

Luca! Ez tetszett, csak egy baj volt újfent vele, nem lőttél hozzám csúzlival kóstolót! Szép estét Orsolya

Orsikám, nagyon szeretlek, de mostantól irigy leszek, mert csak ellustultok, ha mindenkinek én küldöm az ellátmányt. Szóval nem küldök, bibibibibi! Nyomás a konyha! :)))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: