Mustáros csirke
Látogatók száma: 578
Sikerült megbirkóznom két rántani való csirkével, ezen fölbuzdulva eszembe jutott egy régi recept ...
Tehát végy két csirkét, körülbelül másfél kilósat tisztított állapotában.
Darabold fel, mint a csirke pörinek. Sózd be és rakd félre.
Jöhet a szósz elkészítése:
Kell egy üveg házi főzésű paradicsomlé, hét deci.
Ízesítésként, kell bele: (legalábbis én ezt teszek bele)
pici só, bors bőven, pár szem köménymag, egy babérlevél, fél öklömnyi vöröshagyma apróra vágva, 6-8 gerezd fokhagyma szintén apróra vágva és mustár.
Összekeverés után ízlelés.
Minden íznek alaposan érződnie kell.
A darabold csirkét olajozott sütőedénybe teszem és meglocsolom a szósszal. Egy éjszakát a hűtőben tölt.
Másnap sütöm. Az alaposan rásült szósz, pikáns ízt ad a husinak.
Petrezselymes krumplival tálalom.
Mitől mustáros csirke?
Amikor először készítettem és a gyerekem meglátta, azonnal ki is jelentette: Én abból nem eszek, nem lehet jó, paradicsomba fől.
Győzködtem, ahogy az anyák szokták a gyereket ...
Valahogy eljutottunk odáig, hogy az étel neve mustáros csirke, igaz paradicsom is van rajta, ha elkészült megkóstolja és majd eldönti, hogy ízlik-e.
A cikket írta: D Klári
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: jutka56
Ezt a fincsi csirkét ki kell próbálni!
Válasz erre: Anyu
Ehhez hasonló Anubis Pakisztáni csirkéje.Pár hete sütöttem és garantálom,hogy finom a paradicsomban sült csirke:)A fűszerezést ki-ki a saját ízlése szerint készítse!
Klárika!Hát igen néha az anyák némi furfangra kényszerülnek csemetéikkel szemben,nekem is volt részem benne...
Puszi
Anyu, valóban szükség volt néha furfangra, ha valamit el akartunk érni a gyereknél, de azt hiszem ma sincs ez másképp.
puszi
Válasz erre: nóra
Nekem is tetszik. Nem lehet ez rossz, ha paradicsomban fő, akkor se... ilyen ízesítéssel? Csakis finom lehet... Ki fogom próbálni!
Válasz erre: Cathy
De jo recept! Koszi!
Klárika!Hát igen néha az anyák némi furfangra kényszerülnek csemetéikkel szemben,nekem is volt részem benne...
Puszi