újabb események régebbi események további események
19:41
wadbikaiy új cikket töltött fel
19:30
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
19:26
wadbikaiy új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
09:18
Tündér módosította a naplóbejegyzését
01:08
EdwardIsoma regisztrált a weboldalra
16:11
Blendervjo regisztrált a weboldalra
09:55
tushots új cikket töltött fel
09:39
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:33
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
18:00
Clara62 új cikket töltött fel
19:14
fyeifCitle regisztrált a weboldalra
09:55
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
09:31
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
19:25
Anyu módosította a naplóbejegyzését
19:20
Anyu új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Ilpaki új cikket töltött fel
07:19
Augustbny regisztrált a weboldalra

Mustáros jércecombok, velesült burgonyával recept

2011. december 5. - Látogatók száma: 388

Ugye milyen kívánatosan ropogósak, pirosak ezek a jércecombok?

Rendben, nem húzom az időt, leírom a titkukat:

Szárnyas fűszerrel jól meghintjük a jércecombokat, majd félre tesszük állni egy jó órára. Csak említem, hogy nem a piros fűszer miatt lesz piros a végén.

Közben megmosunk pár darab apróbb burgonyát. Minél kisebbet, hogy könnyebben átsüljön. Meghámozzuk, de ezen kívül nem csinálunk vele semmit, nem daraboljuk.

Egy teflonos tepsi aljára teszünk egy diónyi sertészsírt és szétkenjük. Szépen elhelyezzük a kis burgonyákat és a combokat.

A burgonyákat sózzuk, borsozzuk, mellé tesszük a combokat.

Végül az egészet megkenjük mustárral, ettől pikáns lesz.

Vizet csak egy nagyon keveset öntünk alá, csak 1dl-t, és nem teszünk rá fóliát.

Ha a hús még nem sült meg, de a víz elpárolgott, akkor, hogy ne égjen oda, megint tehetünk 1dl vizet hozzá.

A végére a víznek teljesen el kell párolognia, a húsnak pirosnak kell lennie, akkor jó. Közben nem kell megfordítani. Egy hústűvel ellenőrizhetjük, hogy a burgonya is megsült-e vele együtt. Ezért hívják velesült burgonyának.

Hm, nagyon finom lett.

:)

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. december 7. 17:16

megtekintés Válasz erre: Petra - 2011. december 7. 13:52

Örömmel látom, hogy megosztod velünk bevált receptjeidet!
Azt már korábban is tudtam, hogy szeretsz, és tudsz főzni.

Karácsony közeledtével szívesen fogadnék süteményrecepteket, ünnepi menüsorokat, úgy gondolom nem vagyok ezzel egyedül!
Aki szeret sütni-főzni ossza meg velünk, hogy az ő családjában karácsonykor mi kerül az asztalra!

Üdv: Petra

Köszi Petra!

Bevallom a sütés nem az erősségem, de majd meglátom, hogy mit tehetek. :)
Igyekszem. :)
2011. december 7. 13:52
Örömmel látom, hogy megosztod velünk bevált receptjeidet!
Azt már korábban is tudtam, hogy szeretsz, és tudsz főzni.

Karácsony közeledtével szívesen fogadnék süteményrecepteket, ünnepi menüsorokat, úgy gondolom nem vagyok ezzel egyedül!
Aki szeret sütni-főzni ossza meg velünk, hogy az ő családjában karácsonykor mi kerül az asztalra!

Üdv: Petra
2011. december 6. 22:32

megtekintés Válasz erre: - 2011. december 6. 18:29

Virág kedves, én nem rajongok a netes receptekért, de a fotód idevonzott. Gondolom a saját képeid, ugye? A párod biztosan nagyon elégedett veled! Ebben teljesen biztos vagyok! Főzz még jókat! Mr. Darcy

Majd meglátom mit tehetek. :)
Köszi Darcy!
 
2011. december 6. 18:29
Virág kedves, én nem rajongok a netes receptekért, de a fotód idevonzott. Gondolom a saját képeid, ugye? A párod biztosan nagyon elégedett veled! Ebben teljesen biztos vagyok! Főzz még jókat! Mr. Darcy
2011. december 5. 23:12

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 5. 22:05

Te főztél Kicsicsibém? :))) ;-)

Köszi szépen nagyon aranyos vagy! :)

Igen. Na erre varrj akármit! :) Egyszer én is voltam rendes feleség... meg rendetlen is. :) Tudok főzni, csak nem szeretek. Ettől még van specialitásom... :)

(Mondom, hogy elpirulok! :)
2011. december 5. 22:05

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 5. 22:02

Szia Virág!

Na ez olyan, mint az én grillcsirkém... csak azzal fokhagyma sül vele... :) (mustár nélkül) isteni rizzsel, amire ráöntöttem a fincsi sült zsírt meg a sült fokit. :)
Kiváló! Mármint a recepted. :) A mustárt majd javaslom anyámnak. ;)

PuszA

Te főztél Kicsicsibém? :))) ;-)

Köszi szépen nagyon aranyos vagy! :)
2011. december 5. 22:02
Szia Virág!

Na ez olyan, mint az én grillcsirkém... csak azzal fokhagyma sül vele... :) (mustár nélkül) isteni rizzsel, amire ráöntöttem a fincsi sült zsírt meg a sült fokit. :)
Kiváló! Mármint a recepted. :) A mustárt majd javaslom anyámnak. ;)

PuszA
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: