újabb események régebbi események további események
18:38
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
16:45
Új kérdést került be a Kérdezd a férfit menüpontba
16:06
Új cikk került a "Titkaink egymás között" rovatba
11:04
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
11:02
Ilpaki új cikket töltött fel
18:32
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
17:26
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
11:54
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
23:22
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
23:21
Ilpaki új cikket töltött fel
12:22
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
12:19
KiralyCsilla1965 új bejegyzést írt a naplójába
15:12
Vortexdmo regisztrált a weboldalra
14:42
Stanmoretnm regisztrált a weboldalra

Natúr csirkemell recept

2011. december 3. - Látogatók száma: 2 272

Készítsünk natúr csirkemellet, a lehető legegyszerűbb módon. Csak egy vastag aljú serpenyő vagy palacsintasütő kell hozzá, azon kívül egy csepp olaj és só.

A csirkemellet besózom és legalább egy órára hűtőbe teszem.

Utána egy serpenyőben egy kevés olajra helyezem és körülbelül 5-5 perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

A mell először kifehéredik sülés közben, azután szép pirosas színt fog kapni.

Adhatjuk paradicsomos káposztához, de egyszerű kerti zöldsalátához is. Nagyon finom és egészséges, mert szint nem tartalmaz zsiradékot, és fűszereket pedig egyáltalán nem, mégis jó íze van.

Egy kis jó, ha tudjuk:

A csirkehús az egyik legismertebb és legjelentősebb fehérjeforrás. Jelentős az A-, B3-, D-vitamin tartalma és jó kalcium, magnézium, foszfor, kálium és szelénforrás.

A fogyasztók elsődleges igénye a magas fehérje és alacsony zsírtartalmú hús, ennek megfelelően a legnépszerűbb húsfajta a mell. A bőrös csirkehús kétszer annyi zsírt tartalmaz, mint a bőr nélküli húsok. Így az alacsonyabb zsír bevitel érdekében tanácsos a bőrmentes húst fogyasztani. A csirke esetében szerencsés az, hogy zsírszövet a bőr alatt helyezkedik el, nem szövi át az izomrostokat, így könnyen eltávolítható.

A sovány csirkehús jó omega-3 és omega-6 zsírsav forrás, arányaiban kedvező összetételű, nagy mennyiségben tartalmaz olaj- és linolsavat, foszfatidokat. A csirkehús a nagy vágóállatokkal összehasonlítva magasabb fehérjetartalmú, de kollagén-tartalma alacsonyabb.

Forrás:

http://www.elestar.hu/elelmiszer-lexikon/feher-husok/csirke/

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. december 5. 21:48

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 5. 12:22

Mindkettőre is lehet? :)

Nem. Vagy vagy... Na melyik a csábítóbb? :)))
2011. december 5. 16:46

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 5. 12:22

Igen, utána észre is vettem. :)

Igen, én pedig észrevettem, hogy észrevetted:DD

:-)
2011. december 5. 12:22

megtekintés Válasz erre: - 2011. december 4. 22:26

Aranyos vagy!:-))

Már meséltem:P:-)

Igen, utána észre is vettem. :)
2011. december 5. 12:22

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 5. 09:23

A tortára vagy a dicséretre? :)

Mindkettőre is lehet? :)
2011. december 5. 09:23

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 4. 21:59

Irigykedjek? :))

A tortára vagy a dicséretre? :)
2011. december 4. 22:26

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 4. 21:58

Mesélj majd a naplódban, már hiányzott/hiányoztál. :)

Aranyos vagy!:-))

Már meséltem:P:-)
2011. december 4. 21:59

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 4. 21:33

Nem is!!!! :D Ma kaptam dicsértet milyen jól nézek ki... :) Pedig tortát is ettem! Hm... fincsi volt! :)

Irigykedjek? :))
2011. december 4. 21:58

megtekintés Válasz erre: - 2011. december 4. 21:10

Szia!

Még nem, mert nem igazán jártam erre.

Köszi!

Köszönöm a kérdést, most jobban vagyok egy ideje.

Mesélj majd a naplódban, már hiányzott/hiányoztál. :)
2011. december 4. 21:57

megtekintés Válasz erre: - 2011. december 4. 20:03

Ezt én is szeretem!

Ettől nem hízol nagyon. :)
2011. december 4. 21:33

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 4. 19:46

A végére még meghízol. :)))

Nem is!!!! :D Ma kaptam dicsértet milyen jól nézek ki... :) Pedig tortát is ettem! Hm... fincsi volt! :)
2011. december 4. 21:10

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 4. 19:49

Azóta még nem is láttad a többit Nyuszkóm? :)

Örülök, hogy látlak! Hogy vagy?

Szia!

Még nem, mert nem igazán jártam erre.

Köszi!

Köszönöm a kérdést, most jobban vagyok egy ideje.
 
2011. december 4. 20:03
Ezt én is szeretem!
2011. december 4. 19:51

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2011. december 4. 13:15

Mikor mehetünk ebédre?

Pussz,

Tündér

Tudod, hogy bármikor. :)

Használd a szárnyaidat! :)
2011. december 4. 19:51

megtekintés Válasz erre: cuki1 - 2011. december 4. 13:02

Szia Virág!

Jól hangzik a recepted .
Tőlem kaptál egy 4 -est.
Puszi :cuki1

Egy négyen nem túl dicséretes egy jó ebédre. :)
Vega vagy? :)
2011. december 4. 19:49

megtekintés Válasz erre: - 2011. december 3. 21:49

Szia Virág!

Ez megintcsak tetszett, úgy, mint a palacsinta recept:P:D

Azóta még nem is láttad a többit Nyuszkóm? :)

Örülök, hogy látlak! Hogy vagy?
2011. december 4. 19:46

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 3. 21:43

Na igen, egy jó fajta "roston" csirkemell, friss zöld salival kimondottan feldob. :)
(ezt is elolvastam :) Továbbítom anyámnak a kívánságlistámon :)
PuszA

A végére még meghízol. :)))
2011. december 4. 13:15
Mikor mehetünk ebédre?

Pussz,

Tündér
2011. december 4. 13:02
Szia Virág!

Jól hangzik a recepted .
Tőlem kaptál egy 4 -est.
Puszi :cuki1
 
2011. december 3. 21:49
Szia Virág!

Ez megintcsak tetszett, úgy, mint a palacsinta recept:P:D
2011. december 3. 21:43
Na igen, egy jó fajta "roston" csirkemell, friss zöld salival kimondottan feldob. :)
(ezt is elolvastam :) Továbbítom anyámnak a kívánságlistámon :)
PuszA
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: