Pakisztáni csirke
Látogatók száma: 1 939
Az úgy kezdődött, hogy tegnap sütöttünk először kakaós csigát, gondoltam, lefényképezem és felteszem ide, dicsekedni. Nem nagy dolog, de aki ismeri a kelt tésztához való viszonyomat, az megérti.
Három tepsivel is lett, ám mire a kicsit elaltattam, nem maradt alany a fényképezéshez. De mivel mindenképp akartam egy receptet nektek, ma elővettem az anyósom- féle pakisztáni csirkét. Még ezt sem csináltam eddig, csak nála ettem. Mennyei finom, nem túl bonyolult recept, ajánlom kezdőknek és haladóknak egyaránt.
Akkor lássuk, avagy:
Hozzávalók:
- A csirke bármelyik alkatrésze jó, én pár darab combot és csirkeszárnyat használtam.
- Fokhagyma.
- Só.
- Paradicsomlé, és esetleg egy kis doboz paradicsompüré, de az nem is fontos, mert mire a hús megsül, besűrűsödik a lé is.
A csirkedarabokat megmosom, majd gyengén besózom. A fokhagymákat (ízlés szerinti mennyiséget, kinek mit bír a gyomra) kettévágom.
Forró olajba beledobom a fokhagymákat, és ebben a csirkedarabokat hirtelen átsütöm, míg kicsit el nem kezdenek fehéredni. Ha a fokhagyma már barnul, kiveszem, és újakat teszek bele.
Ha kész, az összes csirkét egy tepsibe szedem, ráöntöm a paradicsomlét, legjobb a házi készítésű, annak híján bármelyik dobozos, vagy üveges megteszi.
Mellé dobok még pár fokhagymagerezdet, letakarom és mehet a sütőbe.
Kb. fél óra alatt puhára sül, a végén pár percre levehetjük a takarást, bár, hogy pirosra sül-e utána, az a paradicsomtól nem látszik.
Majdnem mind elfogyott még a készítés után, de most szemfüles voltam, minden fázist igyekeztem dokumentálni, és így sikerült megörökíteni a végeredményt.
Jó étvágyat hozzá!
A cikket írta: anubis
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: anubis
Nekem ehhez igazán a krumplipüré jön be, de kinek mi az ízlése.
Köszönöm, hogy olvastál!
:)
Puszi
Válasz erre: Ilona
Nagyon finomnak néz ki, kipróbálom, csak azt nem tudom, mi a legjobb köret mellé.Esetleg rizs ?
Köszönöm, hogy olvastál!
:)
Válasz erre: MammaLemone
már nekem is itt a tepsim :p
Válasz erre: Yolla
Arról nem volt szó, hogy Te is hizlalni akarsz!
Azért kipróbálom!
Bevallom, hogy a sültek mellé a sütőzacskóba mindig teszek zöldpaprika és paradicsom szeleteket.
Már előre látom, a pakisztáni csirke is ízleni fog!
Kösz a receptet!
Pussz: Yolla
Én is szoktam paradicsom és paprika szeleteket tenni a sültek mellé, de ennél hagyni kell, hogy a fokhagyma és a paradicsom érvényesüljön.
Nem akarlak hizlalni, a csirke nem zsíros.:)
Puszi neked is!
Azért kipróbálom!
Bevallom, hogy a sültek mellé a sütőzacskóba mindig teszek zöldpaprika és paradicsom szeleteket.
Már előre látom, a pakisztáni csirke is ízleni fog!
Kösz a receptet!
Pussz: Yolla
Ráadásul még egyszerűen is készíthető el! Fogamra való, azt gondolom, hogy ki lesz próbálva. :)
Puszik!