Recept kisokos
Látogatók száma: 211
Ételreceptekkel tele van a pince és a padlás, ami még nem lenne baj, mert meglepően sokan vannak nálunk, akik nem találják ki maguktól, a tejfölös krumplifőzelék úgy keletkezik, hogy némi tejfölt belekanalazunk a krumplifőzelékbe. Én ebben az egész receptőrületben azt a mérhetetlen fölényt és nagyképűséget szeretem a legjobban, amivel meg akarnak győzni engem arról, hogy az ő kotyvalékuk a kotyvalékok lehető legjobbika.
Nem tudom, feltűnt-e már nektek is... ahogy ezt Pesten mondják, ehhez pofa kell. A mai gasztroblogger/ina nem elégszik meg azzal, hogy a kályhánál kezdje, ahogy illik: süssünk meg ez vagy több hagymát (általában ez a legnagyobb eltérés a receptek között; még a madártej sem igazi egy kis hagyma nélkül), kötelességének érzi, hogy agyba-főbe dicsérje a portékáját. Az a minimum, hogy a recept isteni és elronthatatlan, remek és fantasztikus, garantáltan ízleni fog az egész családnak. Csak tudnám, miért képzeli azt, hogy mindenkinek egyforma az ízlése. Csecsemőtől dédmamáig.
Kenterbe veri a bolti kencéket – aha, miután egész nap főzőcskéztem, mosogattam, lesúroltam a csempét, ahova előszeretettel fröcsköl az olaj – késő este már az is mindegy, hogy kenter vagy kentaur, csak hagyjanak végre pihenni.
Nagyon hamar elkészül, akár egy óra alatt – van egy fogadásom arra, ebbe se számították bele tűzhelypuceválást.
Istenien finom, illatos-omlós keksz a reggeli tea mellé – tényleg, miért is ne kelnék fel hajnali négykor, hogy életem párja a teába márthasson egy-két szemet.
A világ legjobb melegszendvicse, felsorakozhat a pasifogó melegszendvicsek közé – neked is csak egy haspók jutott a házassági lottón? És vége a szerelemnek, ha a szendvics kihűl?
Egy kis mézzel megbolondítva igazán fantasztikus lesz – a pszichiáterek a szívükhöz kapnak. Ez az, ezt kerestük! Megvan a bűnbak, a méz! Csupán le kell mosni a paciensről, és bye-bye autizmus, bye-bye Asperger, Cotard.
Eszedbe se jut többé pizzát rendelni, hanem ezt a receptet veszed elő újra meg újra – lásd a fenti megjegyzéseimet a mosogatásról.
Ha van egy-két apróság a spájzban – ilyenkor gyanakodhatunk, most jön a szarvasgomba, fugu, pávanyelv, majomvelő.
A töpörtyű és a mascarpone csodásan beleillik a kompozícióba – legföljebb a festményen, cica.
De az abszolút kedvencem: Bármit beletölthetünk, amit csak találunk. Tuti, hogy én inkább pizzát rendelek.
A cikket írta: Müszélia
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Tündér
Engem három dolog zavar a híres gasztrobloggereknél.
1. Néha olyan hozzávalókat sorolnak fel, amiről még életemben nem hallottam, bár lehet, hogy ez az én hibám.
2. Egy fél tányérnyi leves hozzávalói többe kerülnek, mint egy négy tagú család heti költségvetése.
3. A süti recepteket is kb. bruttó egy főre adja meg, no nem azért, hogy nem lehetne kiszámolni ugyanezt négy emberre, de ne kelljen már matekozni sütés előtt. Legalábbis nekem ne :D
Pussz,
Tündér
1. Néha olyan hozzávalókat sorolnak fel, amiről még életemben nem hallottam, bár lehet, hogy ez az én hibám.
2. Egy fél tányérnyi leves hozzávalói többe kerülnek, mint egy négy tagú család heti költségvetése.
3. A süti recepteket is kb. bruttó egy főre adja meg, no nem azért, hogy nem lehetne kiszámolni ugyanezt négy emberre, de ne kelljen már matekozni sütés előtt. Legalábbis nekem ne :D
Pussz,
Tündér
Válasz erre: emillio
Még hogy én macska gyilkolászós? Nem vagyok én
olyan! Az az igazság, hogy amikor ette a csilis babot,
(imádta szegény! Direkte neki főztem, hogy a kedvébe
járjak!) olyan melege lett, hogy levette a kabátját!
Aztán, hogy ne gyűrődjön, - leterítette a padlóra!
Válasz erre: Müszélia
macskagyilkossal nem üzletelek
olyan! Az az igazság, hogy amikor ette a csilis babot,
(imádta szegény! Direkte neki főztem, hogy a kedvébe
járjak!) olyan melege lett, hogy levette a kabátját!
Aztán, hogy ne gyűrődjön, - leterítette a padlóra!
Válasz erre: emillio
El küldjem a bőrét?
Jól néz ki az ágy előtt leterítve.....
Válasz erre: Sanda
Te is olvasod Deepak Choprát?
Válasz erre: Müszélia
nekem hiányzik az a szép cica. zik-zik.
Jól néz ki az ágy előtt leterítve.....
Válasz erre: Cathy
He-he :)
Mukodik az oldalon a `morfogenetikus mezo`.
Válasz erre: Yolla
Tudod, Müszi, amit a tv-ben főzőcske címén előadnak, attól a mi jól főző, kitűnő szakács elődeink propellerként forognak a sírjukban!
Nekem úgy tűnik, csak a BMV menüt ismerik a fiatalok. Hogy mi az? Bele Minden Vackot, amit otthon találsz. Aztán azt mondja, éppen ezt akarta, ezt az ízt és ad neki valamilyen hangzatos nevet.
Szivesen nezegetem a fozos musorokat egyebkent, aztan megfozok mindent ugy, ahogy otthon lattam.
Válasz erre: Sanda
Ezt nem hiszem el!
Ma én is éppen lencsefőzeléket csináltam, és azon gondolkodtam, hogy kell-e bele rántás... vagy legalábbis hagyma.Végül is nem tettem bele.
Telepátia van köztünk.
Mukodik az oldalon a `morfogenetikus mezo`.
Válasz erre: emillio
Kedves Müszi!
Jó nagy tüzet raktál..... (:-D)
Pussz: emillio
Válasz erre: Cathy
Kedves Eva!
En szivesen megkerdezem, hogy milyen lett a lekvaros buktad? Izlett? :)
Jó nagy tüzet raktál..... (:-D)
Pussz: emillio
Nekem úgy tűnik, csak a BMV menüt ismerik a fiatalok. Hogy mi az? Bele Minden Vackot, amit otthon találsz. Aztán azt mondja, éppen ezt akarta, ezt az ízt és ad neki valamilyen hangzatos nevet.
Válasz erre: Cathy
Kedves Muszelia!
Igazad van, mindenki a maga lovat (akarom mondani receptjet) dicseri. Ugyanakkor azt is teny, hogy amig valamit nem kostoltunk, addig nem tudjuk, milyen es hogy izlik-e nekunk.
Teljesen egyet ertek abban, hogy sok hagymat hasznalunk. Legutobb a lencselevesnel merult fel a kerdes, hogy porkolt alappal, (vagyis hagymasan) fozzem-e vagy rantassal. Most hogy irom, rajovok, hogy a habaras fel sem merult. :D Mindenesetre legkozelebb a rantasosat fogom kiprobalni. Ambar porkoltosen is `isteni` volt. :D
Puszik
Ma én is éppen lencsefőzeléket csináltam, és azon gondolkodtam, hogy kell-e bele rántás... vagy legalábbis hagyma.Végül is nem tettem bele.
Telepátia van köztünk.
Igazad van, mindenki a maga lovat (akarom mondani receptjet) dicseri. Ugyanakkor azt is teny, hogy amig valamit nem kostoltunk, addig nem tudjuk, milyen es hogy izlik-e nekunk.
Teljesen egyet ertek abban, hogy sok hagymat hasznalunk. Legutobb a lencselevesnel merult fel a kerdes, hogy porkolt alappal, (vagyis hagymasan) fozzem-e vagy rantassal. Most hogy irom, rajovok, hogy a habaras fel sem merult. :D Mindenesetre legkozelebb a rantasosat fogom kiprobalni. Ambar porkoltosen is `isteni` volt. :D
Puszik
Válasz erre: zsoltne.eva
Egyetlen egyet néznék meg a sok közül, de rendszerint annak is átalszom a végét, vagy az elejét, így soha sem fogom megtudni milyen is az igazi Laci bácsi konyhája... meg a receptjei, a borról, ami illik hozzá nem beszélve... Ezek a főszakácsok meg ráadásul, mintha be lennének dilizve... úgy rohangálnak, mint pók a falon, pedig a konyha egy veszélyes üzem.
Csak azért nem dicsekszem a lekváros buktámmal, mert már neked is tele van a hócipőd, ezért inkább megvárom míg megkérdezed, hogy ízlett e?... :-)
En szivesen megkerdezem, hogy milyen lett a lekvaros buktad? Izlett? :)
Csak azért nem dicsekszem a lekváros buktámmal, mert már neked is tele van a hócipőd, ezért inkább megvárom míg megkérdezed, hogy ízlett e?... :-)