Receptek 4.
2010. június 3. - Látogatók száma: 107
Ezt mindig Én csinálom! Töltött zsömle!
Hozzávalók:
általában 1 tepsibe 9 zsömle fér el (legalább is nekem)
1/4 kg túró , citrom reszelt héja, mazsola, tejföl, cukor (ízlés szerint) és tojás.
Elkészítés:
Én a zsömlék tetejét levágom, a belsejét kicsit kiformázom, hogy a majdani töltelék beleférjen!
Tejbe megpuhítva rakom be a tepsibe és a kalapot, melyet levágtam alája teszem!
A tölteléket kikeverem, szép krémesre és beletöltöm elosztva a zsömlékbe!
Aztán tejjel megloccsintom, tetejére ezüst fóliát teszek és elkezdem közepesen sütni! Időnként megnézem, hogy milyen és mielőtt kész lenne leveszem róla a fóliát és még pár percig hagyom sülni! Ne hagyjuk, hogy a tej teljesen elfogyjon alóla, de tocsognia sem kell!
Aztán kivesszük, tányérra rakjuk és azonnal ehetjük! Nálunk ez minden mennyiségben jöhet, egyszerű, finom és laktató! Biztos csináltak már itt néhányan, de Én nekem ez is nagy kedvenc és gondoltam megosztom mindenkivel!
Ötlet: van, aki cappuccinos öntettel készíti, így is kóstoltam már és nagyon tetszett, bár Én még itthon így nem próbáltam!
Orsolya
A cikket írta: Orsolya
Hozzászólások
időrendi sorrend