Receptek 5.
Látogatók száma: 127
Zöldséges hús!
Hozzávalók:
2 kg burgonya
1 kg mexikói zöldségkeverék, vagy ki milyet szeret
1 csomag sajtszósz
2,5 dl tej
1 kg szeletelt karaj, pulykamell vagy ki mit szeret
friss petrezselyemzöld, kapor, 1 dl olaj a hús sütéshez
fokhagyma, sajt
Elkészítés: A burgonyát egészbe, félig megfőzzük, és még fől, a szeletelt hús szeleteket minimális olajon, mindkét oldalát elősütjük, fokhagymázzuk, bors, só és egy pici mustárral ízesítjük!
A megfőtt burgonyákat föl karikázzuk, 0,5 cm-es szeletekre, azt lapjával kivajazott tepsi aljára végig rakjuk!
Ráhelyezzük a megsült hús szeleteket, a vegyes zöldséget miután megpároltuk rátesszük!
Reszelt sajttal megszórjuk, a sajt lehet füstölt, parmezán, trappista vagy bármilyen ízlés szerint!
A burgonya szeletekkel a tetejét kirakjuk, ami megmarad azt mind rá tesszük!
Sajtszósszal lelocsoljuk, a petrezselyemzölddel és kaporral a tetejét megszórjuk és ráöntjük a hús sütés után megmaradt olajat! A tetejét még sajttal megszórhatjuk, de nem fontos!
Alufólia alatt sütőbe kb. 20 perc alatt megsül! Ez az én nagy kedvencem! Próbáljátok ki, jó étvágyat!
A cikket írta: Orsolya
Hozzászólások
időrendi sorrend
5