újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Red velvet

Látogatók száma: 276

És most jöjjön egy igazi különlegesség, a Red velvet, vagyis a vörös bársony torta. Nagyon sok receptet megnéztem, és nem tudtam választani, így megalkottam a saját verziómat.

Ez a sütemény Amerikából származik. Utána olvastam kicsit, és azt írják a nevét a különleges színéről kapta, ami az író és a kakaó egymásra hatása hoz létre. Szerintem eredetileg inkább vörösesbarna volt, mostanában ételfestékkel érik el a szép vörös színt. Manapság valódi íróhoz nehéz hozzájutni, ezért általában tejföllel, vagy kefirrel helyettesítik. Az írót sokan azonosítják a tejsavóval, pedig nem ugyan az. Vagyis igen, de a tejfeldolgozás más fázisaiba jutnak mindkettőhöz, így az íze, és az összetétele is más. Az író a vajgyártás mellékterméke. A tejszín, mint tudjuk édeskés, mert még a tej nem savanyú, amikor megjelenik a tetején egy vékony sárgás réteg, ami a tejszín. Ebből köpülik a vajat és jutnak hozzá az értékes íróhoz, míg a tejsavó az aludttej leszűrésekor marad vissza.
A vörös bársony torta, túrókrémmel készül, aminek a túrón kívül a mascarpone a fő eleme. A mascarpone is tejszínből készül, jellegtelen íze miatt a cukrászatban nagyon sok krém egyik alapanyaga. Sokan nem szeretik jellegtelen ízét, ők használhatnak otthon készített pótlót is, ami egy nagy dobozos 20% tejfölből készül, oly módon, hogy a tejfölt lehetőleg törés nélkül egy ritka szövésű konyharuhába öntjük, a ruha sarkait összefogjuk átlósan, és mint a túrót lecsepegtetjük. Legalább egy éjszakát, de jobb, ha 24 órát hagyjuk csepegni.

Hozzávalók a tésztához
22 dkg liszt
22 dkgcukor
22 dkg vaj v margarin
2 kanál kakaó
2 tojás
2 dl tejföl
1 vaníliacukor
1 kkanák sütőpor
Csipet só
1kanál piros ételfesték /folyékony/

Krémhez:
25 dkg túró
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg mascarpone
250 ml tejszín

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a kakaót, vaníliás cukrot, a sót, sütőport, és összekeverjük.
A lágy vajat /margarint/ a cukorral habosra keverjük. Bele tesszük a tojásokat, ezzel is keverjük két-három percig, majd a tejfölt és az ételfestéket is hozzá adjuk. A lisztes keveréket két részben adjuk hozzá, óvatosan összeforgatjuk. Nem lesz olyan lágy a tésztánk, mint a piskóta. Egy 26 cm tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, és bele ötjük a masszát. 170’ sütőbe 30-40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A túrót a mascarponével jól elkeverjük / én botmixerrel egyneműsítettem. / hozzáadjuk a felvert tejszínt, a cukrot, /ízlés szerint lehet több is/ és jól összekeverjük.
A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, a krémet három részre osztjuk. Egy-egy rész kerül a lapok közé, igyekezzünk egyenletesen elsimítani, egy résszel pedig bevonjuk a tortát. kevés krémet hagyva a díszítésre, aminek csak a fantáziánk szab határt.

Jó szívvel ajánlom kezdő sütögetőknek is, mert igaz ez egy különleges torta, de nagyon egyszerű elkészíteni.

Jó étvágyat, jó sütögetést.

A cikket írta: Kathy Godhy

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Könnyen lehet, hogy egy éppen ehhez hasonló vagy pont ilyen sütit ettem a minap... jellemzően nem tudom a nevét, de nagyon ízlett... Elneveztem most magamban "Red velvetnek", mert tetszik... Egyszer már tényleg nekiveselkedem és készítek én is egy saját verziót, mert valóban egyszerű...

Köszi, puszi
Csak biztatni tudlak érdemes kipróbálni. Nagyon finom.
A jellegzetes szint a suti a kakaopor es a piros etelfestek szinenek keveredesebol kapja. Az iro valoban tejszin szarmazek, a vaj kivalasa utan visszamarado nem savanyu termek, tehat nem savo ahogy irod is. Szerintem nehany multiban lehet venni, oke, neha. Ha megsem, akkor a zsirszegeny tejet szoktak javasolni helyette.
Ambar biztos, hogy a tejfol sem fog artani neki! :)

Mar regen tervezem en is, hogy sutok Red-velvet tortat! Koszi az `ichletet`!
Kedves CATHY sokáig készültem rá én is, mert féltem, hogy nem sikerül, aztán rájöttem nagyon egyszerű elkészíteni. Ez a sütemény is mint sok más az idők folyamán sok változáson ment keresztül. Az eredeti recept nem tartalmaz ételfestéket.

megtekintés Válasz erre: Kathy Godhy

Kedves CATHY sokáig készültem rá én is, mert féltem, hogy nem sikerül, aztán rájöttem nagyon egyszerű elkészíteni. Ez a sütemény is mint sok más az idők folyamán sok változáson ment keresztül. Az eredeti recept nem tartalmaz ételfestéket.

Most 0lvasgatok utana a neten, es teljesen igazad van! Az etelfestek csak kesobb kerult kepbe.
Majd irok (vegre) egy bejegyzest en is, ha raszantam magam a sutesere. :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: