"Roston" sült csirkemell recept
Látogatók száma: 1 795
Amikor Pécsen a Minaret étteremben voltam gyakorlaton, gyakran készítettünk rostlapon sült csirkemellet. Nagyon szerettem.
Gondolkoztam, hogy hogyan lehetne ezt itthon is elkészíteni, hiszen nekem nincsenek olyan berendezéseim.
De végül is a rostlap egy sima vaslap, amit bekapcsolnak, felmelegszik, kis olajat öntenek rá és rádobják a csirkemellet.
Ilyen vaslapom pedig nekem is van, döbbentem rá. Hiszen a palacsintasütő, amit utoljára vásároltunk olyan vastag és nehéz, hogy a feldobás helyett néha már az ujjaimmal fordítom meg a palacsintát, a pereménél megfogva.
Tehát van ez a jó vastag aljú, teflonos palacsintaütő, vagy egy akármilyen vastag aljú serpenyő, amit kinevezünk rostlapnak.
A csirkemellet leheletvékony szeletekre vágom, ezután klopfolni nem kell. Bőven megszórom szárnyas fűszerrel, majd egy órára félreteszem pácolni.
Az élelmiszerüzletben parázsburgonya néven kapható nagyon apró burgonya, ilyen nekem is van, bár nem kifejezetten ilyen kicsire lett tervezve, csak nem nőtt meg nagyobbra, mint testvérei a föld alatt.
Tehát ezeket a kis burgonyákat meghámozom és félbevágom.
A palacsintasütő-rostlapomra egy kevés olajat teszek, majd szépen felfektetem a hússzeleteket, 5 perc alatt szép fehérre sül, akkor megfordítom, és a másik felét is megsütöm nagyon hamar készen lesz.
A félbevágott burgonyákat a hússal egy időben be lehet dobni szintén a palacsintasütőbe. Attól függ, hogy mekkora a palacsintasütőnk. Mindkét felét megsütöm.
Szépen el is férnek egymás mellett.
Az első képen Kerti csípős saláta járt mellé, egy másik képen pedig meggyszósz.
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
"Szegény ember vízzel főz"... szokták mondani, és befogtam a szám, pedig hú, de megmondtam volna!
Már ilyen kevés is ki tud akasztani!? :-) Mi jöhet még?
Feleségeknek tanácsként: nyugodtan fogjátok be a férjeteket a krumplihámozásba! (nálunk ez így megy) Sokkal élvezetesebb lesz neki, én nem nyavalyog állandóan, hogy: Készen van már???
Nagyon jó volt.
G
Válasz erre: Sonkoly Éva
Drága Virág!
Ez remek lehet, kipróbálom.
Köszönöm!
Pussz, Éva
Majd utána mondd el, hogy ízlett! :)
Ez remek lehet, kipróbálom.
Köszönöm!
Pussz, Éva
Válasz erre: Tündér
Nagyon jól néz ki!
Köszönjük!
Pussz, Tündér
Válasz erre: Ailet
Ccccc az a "semmi" kategória :)))
Köszönjük!
Pussz, Tündér
Válasz erre: Virág
És a krumpli?
Válasz erre: Ailet
A sali, meg a roston csirke nem hizlal, sőt semmi, ha már itt tartunk, ha megfelelő mennyiséget eszünk belőle. :))) A szükségleteinknek megfelelően. Én nagyon szeretem a pácolt húsokat. Könnyű kaja és finom is.
Köszi V!
Pusz:A
Válasz erre: anubis
Valóbban nem anyukám, de azért nem is egy szimpla saláta. :)))))
Te meg úgyis más okból hízol most. :)))
Köszi V!
Pusz:A
Válasz erre: Virág
Most miért?
Azért ez nem egy cuppogós sertéslábpöri, nem? :))))))
Válasz erre: anubis
Anyukám, így hiába igyekszem vigyázni a súlyomra!:))
Azért ez nem egy cuppogós sertéslábpöri, nem? :))))))