újabb események régebbi események további események
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:46
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
23:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

"Roston" sült csirkemell recept

2011. december 18. - Látogatók száma: 1 794

Amikor Pécsen a Minaret étteremben voltam gyakorlaton, gyakran készítettünk rostlapon sült csirkemellet. Nagyon szerettem.

Gondolkoztam, hogy hogyan lehetne ezt itthon is elkészíteni, hiszen nekem nincsenek olyan berendezéseim.

De végül is a rostlap egy sima vaslap, amit bekapcsolnak, felmelegszik, kis olajat öntenek rá és rádobják a csirkemellet.

Ilyen vaslapom pedig nekem is van, döbbentem rá. Hiszen a palacsintasütő, amit utoljára vásároltunk olyan vastag és nehéz, hogy a feldobás helyett néha már az ujjaimmal fordítom meg a palacsintát, a pereménél megfogva.

Tehát van ez a jó vastag aljú, teflonos palacsintaütő, vagy egy akármilyen vastag aljú serpenyő, amit kinevezünk rostlapnak.

A csirkemellet leheletvékony szeletekre vágom, ezután klopfolni nem kell. Bőven megszórom szárnyas fűszerrel, majd egy órára félreteszem pácolni.

Az élelmiszerüzletben parázsburgonya néven kapható nagyon apró burgonya, ilyen nekem is van, bár nem kifejezetten ilyen kicsire lett tervezve, csak nem nőtt meg nagyobbra, mint testvérei a föld alatt.

Tehát ezeket a kis burgonyákat meghámozom és félbevágom.

A palacsintasütő-rostlapomra egy kevés olajat teszek, majd szépen felfektetem a hússzeleteket, 5 perc alatt szép fehérre sül, akkor megfordítom, és a másik felét is megsütöm nagyon hamar készen lesz.

A félbevágott burgonyákat a hússal egy időben be lehet dobni szintén a palacsintasütőbe. Attól függ, hogy mekkora a palacsintasütőnk. Mindkét felét megsütöm.

Szépen el is férnek egymás mellett.

Az első képen Kerti csípős saláta járt mellé, egy másik képen pedig meggyszósz.

A cikket írta: Virág

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. február 3. 07:26
Visszatérve a krumplira. Az nagyon nehezen működött nálam (még ma sem tudom milyen krumpli volt az az apró), de egyszer azért a végére értem. Nem volt más választásom, mint meghámozni az aprót. Alig maradt belőle valami. Én úgy neveztem volna, vetőkrumpli. Annak is a kisebbik fajtája.
"Szegény ember vízzel főz"... szokták mondani, és befogtam a szám, pedig hú, de megmondtam volna!
Már ilyen kevés is ki tud akasztani!? :-) Mi jöhet még?
2012. január 25. 19:29
Szívesen fiúk! :))
 
2012. január 25. 18:10
Ez nagyon jó lehet, köszönjük!:-))
 
2011. december 21. 22:27
Ez volt az egyik kedvencem!!!
Feleségeknek tanácsként: nyugodtan fogjátok be a férjeteket a krumplihámozásba! (nálunk ez így megy) Sokkal élvezetesebb lesz neki, én nem nyavalyog állandóan, hogy: Készen van már???
Nagyon jó volt.
G
2011. december 20. 11:16

megtekintés Válasz erre: Sonkoly Éva - 2011. december 19. 19:46

Drága Virág!

Ez remek lehet, kipróbálom.
Köszönöm!

Pussz, Éva

Szia Évám! :)

Majd utána mondd el, hogy ízlett! :)
2011. december 19. 19:46
Drága Virág!

Ez remek lehet, kipróbálom.
Köszönöm!

Pussz, Éva
2011. december 18. 20:56

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2011. december 18. 20:38

Nagyon jól néz ki!
Köszönjük!

Pussz, Tündér

Szívesen máskor is Tündér! :)
2011. december 18. 20:54

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 18. 15:31

Ccccc az a "semmi" kategória :)))

Ezektől a kis semmiségektől hízunk. :D
2011. december 18. 20:38
Nagyon jól néz ki!
Köszönjük!

Pussz, Tündér
2011. december 18. 15:31

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 18. 14:11

És a krumpli?

Ccccc az a "semmi" kategória :)))
2011. december 18. 14:11

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 18. 11:18

A sali, meg a roston csirke nem hizlal, sőt semmi, ha már itt tartunk, ha megfelelő mennyiséget eszünk belőle. :))) A szükségleteinknek megfelelően. Én nagyon szeretem a pácolt húsokat. Könnyű kaja és finom is.

Köszi V!

Pusz:A

És a krumpli?
2011. december 18. 14:10

megtekintés Válasz erre: anubis - 2011. december 18. 11:09

Valóbban nem anyukám, de azért nem is egy szimpla saláta. :)))))

Most nem fogyózunk, hanem tornázunk. :)
Te meg úgyis más okból hízol most. :)))
2011. december 18. 11:18
A sali, meg a roston csirke nem hizlal, sőt semmi, ha már itt tartunk, ha megfelelő mennyiséget eszünk belőle. :))) A szükségleteinknek megfelelően. Én nagyon szeretem a pácolt húsokat. Könnyű kaja és finom is.

Köszi V!

Pusz:A
2011. december 18. 11:09

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 18. 10:56

Most miért?
Azért ez nem egy cuppogós sertéslábpöri, nem? :))))))

Valóbban nem anyukám, de azért nem is egy szimpla saláta. :)))))
2011. december 18. 10:56

megtekintés Válasz erre: anubis - 2011. december 18. 09:41

Anyukám, így hiába igyekszem vigyázni a súlyomra!:))

Most miért?
Azért ez nem egy cuppogós sertéslábpöri, nem? :))))))
2011. december 18. 09:41
Anyukám, így hiába igyekszem vigyázni a súlyomra!:))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: