Sajtos krédlicombok recept
Látogatók száma: 260
Gondolkodtam, hogy mivel dobhatnánk fel egy hagyományos sült krédlicombot. Sajtra gondoltam.
Nosza, lássunk neki:
Először is pácoljuk be a krédlicombokat. Én piros színű szárnyas fűszert használtam erre a célra. Jól beszórtam vele minden darabot és félre tettem kicsit pihenni, legalább egy órát.
Közben lereszeltem egy darab keményebb sajtot, hogy kéznél legyen, amikor kell, és ezt is félretettem.
Ha letelt a pihenésre szánt idő, akkor a combokat beugrasztom egy kevés zsiradékra a serpenyőbe. Pár perc alatt minden oldalukat megpirítom, majd egy bögre (2dl) vizet hozzáadva megpárolom. Ha megpuhultak, a tűzhelyet nagy lángra állítom és a felesleges vizet hirtelen elpárologtatom róla, míg zsírjára nem sül.
Közben felteszem főni a rizst.
Egy edényben vizet forralok, sót adok hozzá. Amikor felforrt a víz bele teszem a rizst. Bő vízben főzöm. Ha felforrt a víz, akkor a rizsszemek már nem tapadnak az edény aljára és már nem kell folyamatosan keverni, mint azelőtt.
Amikor a rizs félig megfőtt, beledobok egy bögrényi mirelit zöldborsót. Vele együtt készre főzöm, majd forró víz alatt átmosom és leszűröm.
A kisült combokat egy tálra helyezem és megszórom a reszelt sajttal. A forró krédlicombokra szépen ráolvad a sajt.
A rizibizit is mellé halmozom, gyengéden azt is megszórom reszelt sajttal.
Zöldpaprikával és paradicsomcikkekkel díszítem, amit meg is lehet enni mellé természetesen.
Jó étvágyat!
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Maggie
Kigúgliztam, a krédli kistestű tyúkféle. Jó pap is holtig tanul...
Válasz erre: Ailet
Szia V!
Na jó, én mint antifőzőcske nem értem mi az a krédli... (tudom pesti) de azért futottam egy kört a neten... nahát, miért nem mondod, hogy szárnyas? :)) Jól következtetek? :)
Na így már élvezem a látványt is :) Guszta! Ma is tanultam valamit! Köszi!
Puszivirág!
A
Válasz erre: Tündér
Kedves Virág!
Ez aztán igazán jól néz ki! Köszönjük a receptet és a képeket is!
Pussz, Tündér
Na jó, én mint antifőzőcske nem értem mi az a krédli... (tudom pesti) de azért futottam egy kört a neten... nahát, miért nem mondod, hogy szárnyas? :)) Jól következtetek? :)
Na így már élvezem a látványt is :) Guszta! Ma is tanultam valamit! Köszi!
Puszivirág!
A
Ez aztán igazán jól néz ki! Köszönjük a receptet és a képeket is!
Pussz, Tündér
Válasz erre: zsoltne.eva
Látod?! Nekem ilyen gondom nincs! :-) De amíg volt, mindig tudtam. És finomakat, mint amilyen ez is lehet... Én is szeretem a hasam! :-)