újabb események régebbi események további események
10:21
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:17
Tündér módosította a naplóbejegyzését
10:15
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:05
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:02
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:00
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:55
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:49
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:41
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:24
Tündér egy új programot töltött fel
09:19
Tündér egy új programot töltött fel
09:16
Tündér egy új programot töltött fel
09:12
Tündér egy új programot töltött fel
09:06
Tündér egy új programot töltött fel
08:57
Tündér egy új programot töltött fel
08:54
Tündér egy új programot töltött fel
08:49
Tündér egy új programot töltött fel

Sajtos krédlicombok recept

2012. március 10. - Látogatók száma: 256

Gondolkodtam, hogy mivel dobhatnánk fel egy hagyományos sült krédlicombot. Sajtra gondoltam.

Nosza, lássunk neki:

Először is pácoljuk be a krédlicombokat. Én piros színű szárnyas fűszert használtam erre a célra. Jól beszórtam vele minden darabot és félre tettem kicsit pihenni, legalább egy órát.

Közben lereszeltem egy darab keményebb sajtot, hogy kéznél legyen, amikor kell, és ezt is félretettem.

Ha letelt a pihenésre szánt idő, akkor a combokat beugrasztom egy kevés zsiradékra a serpenyőbe. Pár perc alatt minden oldalukat megpirítom, majd egy bögre (2dl) vizet hozzáadva megpárolom. Ha megpuhultak, a tűzhelyet nagy lángra állítom és a felesleges vizet hirtelen elpárologtatom róla, míg zsírjára nem sül.

Közben felteszem főni a rizst.

Egy edényben vizet forralok, sót adok hozzá. Amikor felforrt a víz bele teszem a rizst. Bő vízben főzöm. Ha felforrt a víz, akkor a rizsszemek már nem tapadnak az edény aljára és már nem kell folyamatosan keverni, mint azelőtt.

Amikor a rizs félig megfőtt, beledobok egy bögrényi mirelit zöldborsót. Vele együtt készre főzöm, majd forró víz alatt átmosom és leszűröm.

A kisült combokat egy tálra helyezem és megszórom a reszelt sajttal. A forró krédlicombokra szépen ráolvad a sajt.

A rizibizit is mellé halmozom, gyengéden azt is megszórom reszelt sajttal.

Zöldpaprikával és paradicsomcikkekkel díszítem, amit meg is lehet enni mellé természetesen.

Jó étvágyat!

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. március 13. 15:02

megtekintés Válasz erre: Maggie - 2012. március 13. 08:13

Kigúgliztam, a krédli kistestű tyúkféle. Jó pap is holtig tanul...

Ügyes vagy! valaki japán tyúknak is hívja, de szerintem csak egy egyszerű törpe tyúk. :)
2012. március 13. 08:13
Kigúgliztam, a krédli kistestű tyúkféle. Jó pap is holtig tanul...
2012. március 10. 20:49

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. március 10. 16:28

Szia V!

Na jó, én mint antifőzőcske nem értem mi az a krédli... (tudom pesti) de azért futottam egy kört a neten... nahát, miért nem mondod, hogy szárnyas? :)) Jól következtetek? :)
Na így már élvezem a látványt is :) Guszta! Ma is tanultam valamit! Köszi!
Puszivirág!
A

De még milyen szárnyas, némelyik repül is! :)
2012. március 10. 20:49

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2012. március 10. 15:17

Kedves Virág!

Ez aztán igazán jól néz ki! Köszönjük a receptet és a képeket is!

Pussz, Tündér

Szívesen Tündér! :)
2012. március 10. 16:28
Szia V!

Na jó, én mint antifőzőcske nem értem mi az a krédli... (tudom pesti) de azért futottam egy kört a neten... nahát, miért nem mondod, hogy szárnyas? :)) Jól következtetek? :)
Na így már élvezem a látványt is :) Guszta! Ma is tanultam valamit! Köszi!
Puszivirág!
A
2012. március 10. 15:17
Kedves Virág!

Ez aztán igazán jól néz ki! Köszönjük a receptet és a képeket is!

Pussz, Tündér
2012. március 10. 13:44

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. március 10. 10:47

Látod?! Nekem ilyen gondom nincs! :-) De amíg volt, mindig tudtam. És finomakat, mint amilyen ez is lehet... Én is szeretem a hasam! :-)

De rajtad legalább nem látszik! :D
2012. március 10. 10:47
Látod?! Nekem ilyen gondom nincs! :-) De amíg volt, mindig tudtam. És finomakat, mint amilyen ez is lehet... Én is szeretem a hasam! :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: