Sajtos roló emillio módra
Látogatók száma: 47
Hozzávalók:
• 50 dkg finomliszt
• 25 dkg margarin
• 2 dl tejföl
• só, ízlés szerint
• 1 db tojássárgája a lekenéshez
A sajtkrémhez:
• 20 dkg vaj vagy sütőmargarin
• 20 dkg natúr krémsajt
• 15 dkg reszelt sajt
• 5 dkg füstölt-főtt sonka darálva (elhagyható)
• 3 dkg snidling apróra vágva(elhagyható)
• só, ízlés szerint
A rolók végeihez:
Kb.: 5 dkg reszelt sajt
Tésztához valókat jól összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 2 cm széles csíkokat vágjunk belőle, a csíkokat pedig akkora darabokra vágjuk, amekkora egy próbatekerés során egy-egy rúdra kell! (A sütőrúd méretétől függ!)
A kész méretre vágott tésztacsíkokat tekerjük fel a sütőpapírral betekert sütőrudakra. Erre azért van szükség, hogy a tészta ne ragadjon rá a sütőrudakra. Így könnyen lecsúsztathatók lesznek majd a megsült rolók!
Kenjük le egy felvert tojás sárgájával a rolókat, és a sütőpapírral bélelt tepsiben vagy egy sütőlemezen, előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük készre őket.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, és megtöltjük vele a megsült, és kihűlt tésztarolókat.
Mindegyik töltött roló két végét reszelt sajtba nyomjuk!
Tölthetjük még a megsült rolókat körözöttel, kolbászkrémmel, rokfort krémmel, vagy lehet akár édesre is tölteni! Mondjuk csokoládéval kevert darált dióval, vagy banánkrémmel is! Csak a fantázia szab határt! Persze édes töltelék esetén a töltött rolók végeit olvasztott csokoládéba mártjuk!
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.