újabb események régebbi események további események
19:45
Tündér módosította a naplóbejegyzését
21:15
zsoltne.eva új cikket töltött fel
17:19
wadbikaiy válaszolt egy szavazásra
17:19
wadbikaiy új cikket töltött fel
17:13
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
16:03
Black Ice módosította a cikkét
15:37
Black Ice új cikket töltött fel
07:20
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Új cikk került fel a weboldalra
14:57
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
12:27
Black Ice módosította a cikkét
12:12
Black Ice új cikket töltött fel
16:04
Új cikk került fel a weboldalra
17:25
Új cikk került fel a weboldalra
14:47
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
13:34
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
12:16
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
11:46
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
05:42
wadbikaiy új cikket töltött fel
05:35
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába

Sajtos rúd

2010. május 1. - Látogatók száma: 501

A világ legfinomabb sajtosa amit eddig ettünk! Kezdő háziasszonyként került hozzám a recept és sokáig féltékenyen őriztem, annyira egyszerű és nagyszerű és mindig sikeres hogy azt gondoltam ki van zárva hogy továbbadjam a titkot...

Ez persze rég volt, már rengeteg barátnőmnek adtam tovább a receptet, még az is megcsinálta aki egyébként utál sütni.A férfiak is imádják, jól csúszik rá a söröcske:))
Igazából annyira egyszerű, hogy most elgondolkodtam, hogy a csudába hozok össze vele 1000 karaktert:))

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 db tojás (egyik a tetejére kell majd)
1-2 dl tejföl (amennyit a tészta felvesz)
2 dkg élesztő (lehet száraz is)
5 dkg reszelt sajt


A liszthez hozzáadjuk a sót, az élesztőt,1 db tojást, a zsírt és a tejfölt. Ezeket jól összegyúrjuk. Ezután ha van időnk és nem sürgősen kell a sajtos, be lehet rakni pár órára a hűtőbe, ettől csak jobb lesz. Ha dupla adagot gyúrunk le akkor a felét akár a fagyasztóba is bedobhatjuk, jó lesz az más alkalommal, mikor váratlan vendégünk érkezik, vagy egyszerűen csak időt szeretnénk megspórolni magunknak.
Sütés előtt deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagra a tésztát, megkenjük a maradék tojással, megszórjuk reszelt sajttal.Ezután ízlés szerint felvághatjuk csíkokra, kockákra, ki hogyan szereti. A tepsit lehetnyi zsírral kell kikenni, de nem igazán szükséges, hisz a tésztában van már zsír, egyáltalán nem ragad le (sütőpapír meg direkt tökéletes, mosogatni sem kell:))
Kb 180 fokon szoktam kisütni, időt nem is tudok mondani, talán ha 10 perc kell hozzá...Mikor szép aranysárga színe van és isteni illata, akkor kész van!

... ..1400 karakter lett:)))))

A cikket írta: maya21

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. szeptember 26. 18:21
Nagyon jó a recept, kóstit is kérek!
2010. július 29. 21:31

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2010. július 23. 16:20

Szia Maya!
Hamham;-)
Szeretem a sósrudacskákat..., MELEGEN!!!!

Szia:) Hát bizony tényleg melegen a legfincsibb....Ahogy kiveszem a sütőből ellepik a srácok, még a kutya is tolakszik érte:-))
2010. július 23. 16:20
Szia Maya!
Hamham;-)
Szeretem a sósrudacskákat..., MELEGEN!!!!
2010. május 6. 16:13
Kipróbáljuk:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: