Sarkadi betyárfalat
Látogatók száma: 514
Sarkadi betyárfalat
Szeretném Veletek megosztani a holnapi ebédünk receptjét. Ezt még otthon tanultam és bizony nagyon kedveli már a párom is...
Nem nehéz elkészíteni...
Sarkadi betyárfalat
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, vagy csontnélküli sertéskaraj, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 ek. liszt, bors, 4-5 "cső" csípős paprika, 8 dkg füstölt szalonna, 1 kg krumpli, 3 dl lecsó
Elkészítése:
4-5 dkg-nyira vágott hússzeleteket kiklopfoljuk , enyhén megsózzuk, és egyik oldalát zúzott fokhagymával megkenjük. A fokhagymás oldalát lisztbe mártjuk, majd kevés olajban vagy zsírban megsütjük (a sütést a lisztezett oldallal kezdjük). Miután a hússzeleteket kisütöttük, a maradék zsiradékban az apróra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk . Sült burgonyát készítünk, és a szalonnás zsiradékba öntjük. A natúr lecsóval leöntjük, rápörgetünk egy kis borsot frissiben, a tál szélére pár csípős paprikát rakunk egészben, ami lehet savanyított is. Tálaláskor erre a köretre rakjuk a kisült hússzeleteket.
Jó étvágyat kívánok hozzá...
A cikket írta: hmanocska
Hozzászólások
időrendi sorrend