Sokszög - lángos recept
Látogatók száma: 179
Íme a krumplis lángos, de ez nem olyan nagy kerek, mint a lángosok általában! Hanem kicsi, szögletes és lyukas.
Készítése hasonlóan kezdődik, mint a Burgonyás puffancs receptem, főzzünk meg egészben pár db sárga krumplit, mondjuk úgy 5 db átlagos méretűt.
Tisztítsuk meg, majd törjük össze krumplinyomóval egy tálban. Ehhez tojás nem kell, csak liszt, só és egy kisebb bögrényi víz, benne felfuttatva egy élesztő, egy csipet cukorral.
Mindezeket összegyúrjuk, lisztet annyit adunk hozzá, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Akkor gyúrjunk!
Lenyomjuk, felvesszük, lenyomjuk, felvesszük, egy kis lisztet adunk hozzá mindig, tovább gyúrjuk...
Amíg ilyen szép kis gömbölyded nem lesz.
Aztán félretesszük meleg helyre kelni, amíg kb duplájára nem nő!
Akkor kiborítjuk egy deszkára és kinyújtjuk hüvelykujj vastagságúra.
Utána felszeleteljük csíkokra, hosszában, majd a csíkokat feldaraboljuk tetszés szerint, Minden forma közepére egy lukat készítőnk a késsel.
Majd bedobjuk a forró olajba, mindkét felét megsütjük. Az olajban is kelni fog még, ezért közepes lángon süssük.
Kész is van az első adag! De ezen kívül még jó sok készült, ötünknek elég volt ma és még maradt is belőle reggelire.
Próbáljátok ki!
Jó étvágyat hozzá!
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Anyu
Válasz erre: Tündér
Kedves Virág!
Egy újabb példája a kreatív konyhatudományodnak! Köszönjük!
Pussz, Tündér
Puszi!
Válasz erre: Ailet
Köszi V!
A lángos is az egyik kedvencem! Hm... tejföllel, sajttal...
PuSziVirág!
A
Egy újabb példája a kreatív konyhatudományodnak! Köszönjük!
Pussz, Tündér
A lángos is az egyik kedvencem! Hm... tejföllel, sajttal...
PuSziVirág!
A