Spenótos - rikottás töltött Cannelloni
Látogatók száma: 88
Ha már végképp nem tudjuk, hogy mit ennénk szívesen, arra ajánlok egy nagyon finom, eredetileg olasz tésztaételt! Az olasz Barilla cég által gyártott, kb.: 2 cm átmérőjű, és 10 cm hosszúságú vastag cső száraztészta, aminek a neve: Cannelloni Emiliani! Ha
Hozzávalók:
1 doboz Cannelloni Emiliani tészta (250 g)
700 g spenót, vagy 1 mirelit parajpüré (500 g)
4-5 gerezd fokhagyma, vagy három evőkanál fokhagymapor
1 doboz ricotta (250 g) (Helyettesíthető tehéntúróval is!)
3 evőkanál zsír, vagy olaj
3 evőkanál liszt
0,5 liter tej
2 dl főzőtejszín
Csipetnyi őrölt szerecsendió
só
bors
5 dkg reszelt parmezán sajt (más sajt is jó bele)
Elkészítés:
A nyers spenót szárait letépem és eldobom, mert nincs rá szükség. A spenótleveleket kevés zsiradékon megfonnyasztom, hűlni hagyom. majd hozzákeverem a rikottát. Ha mirelit spenótból csinálom, akkor szobahőmérsékleten kiengedem, és úgy keverem bele a rikottát. Ízesítem a zúzott fokhagyma gerezdekkel, vagy fokhagymaporral, és az őrölt szerecsendióval. Sózom, borsozom, majd ezzel a masszával, egy mokkáskanál segítségével megtöltöm a nyers tésztacsöveket. A maradék zsiradékból a liszttel világos rántást készítek, felengedem a tejjel, és a tejszínnel. Reszelek bele kb.: 5 deka parmezánt. Ennek a besamelnek a felét a jénaiba vagy tepsibe öntöm, és rárakom a töltött tésztacsövecskéket. Az esetleg kimaradt tölteléket is köré rakom és utána betakarom a besamel másik felével. Előmelegített sütőben 180 - 200 fokon kb.: 40 percig sütöm. Ha esetleg maradt még parmezán sajtom, akkor megszórom reszelt parmezán sajttal, és még öt percre visszateszem a sütőbe! Jó étvágyat hozzá!
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: emillio
Drága Anyu!
Ezeket a kis csövecskéket lehet mással is tölteni!
lehet - mondjuk sütni való kolbász töltelékével,
vagy párolt fűszeres gombával, vagy akár párolt
zöldség keverékkel! Lehet besamelba ágyazni, és
lehet sűrű paradicsommártásba is rétegezni! A
variációk száma szinte végtelen! Te meg szintén
egy kísérletező típus vagy, tehát láss hozzá!
Pussz: emillio
Azóta is vizslatom az áruházak polcait,de még nem akadtam rá erre a tésztára.Kár mert kisérletező lévén kipróbálnám ha nem is spenóttal.
Puszi
Válasz erre: emillio
Drága Anyu!
Ezeket a kis csövecskéket lehet mással is tölteni!
lehet - mondjuk sütni való kolbász töltelékével,
vagy párolt fűszeres gombával, vagy akár párolt
zöldség keverékkel! Lehet besamelba ágyazni, és
lehet sűrű paradicsommártásba is rétegezni! A
variációk száma szinte végtelen! Te meg szintén
egy kísérletező típus vagy, tehát láss hozzá!
Pussz: emillio
Válasz erre: emillio
Tudsz élni! (:-D)
Sanda mondja az igazat! Nagyobb boltokban
keresd a Barilla termékek között! Azokban
a boltokban talán Rikottát és parmezánt is vehetsz!
Pussz: emillio
Pussz, Ilona
Válasz erre: Ilona
Szia, Emillio! Mit tesz a véletlen, ma én is spenótost csináltam, azaz spenótos rakott palacsintát. Ha még ettetek finomat..!
Én szeretem a spenótot, mindig ültetek, majd "szüret után" nagyrészét félig elkészítve beteszem a fagyasztóba.
A Te recepted is tetszik, csak azt nem tudom, hol lehet ilyen tésztát kapni, én még nem találkoztam vele...
Sanda mondja az igazat! Nagyobb boltokban
keresd a Barilla termékek között! Azokban
a boltokban talán Rikottát és parmezánt is vehetsz!
Pussz: emillio
Válasz erre: Ilona
Szia, Emillio! Mit tesz a véletlen, ma én is spenótost csináltam, azaz spenótos rakott palacsintát. Ha még ettetek finomat..!
Én szeretem a spenótot, mindig ültetek, majd "szüret után" nagyrészét félig elkészítve beteszem a fagyasztóba.
A Te recepted is tetszik, csak azt nem tudom, hol lehet ilyen tésztát kapni, én még nem találkoztam vele...
Én szeretem a spenótot, mindig ültetek, majd "szüret után" nagyrészét félig elkészítve beteszem a fagyasztóba.
A Te recepted is tetszik, csak azt nem tudom, hol lehet ilyen tésztát kapni, én még nem találkoztam vele...
Válasz erre: Anyu
Kedves Emillio!
Nálam már ott megbukott hogy spenót.Bocs,de a spenóttal még nem tudtam ezidáig megbarátkozni.A sóskát szeretem,de a spenót...Aki szereti,annak az én részem is átengedem :)
Ezeket a kis csövecskéket lehet mással is tölteni!
lehet - mondjuk sütni való kolbász töltelékével,
vagy párolt fűszeres gombával, vagy akár párolt
zöldség keverékkel! Lehet besamelba ágyazni, és
lehet sűrű paradicsommártásba is rétegezni! A
variációk száma szinte végtelen! Te meg szintén
egy kísérletező típus vagy, tehát láss hozzá!
Pussz: emillio
Nálam már ott megbukott hogy spenót.Bocs,de a spenóttal még nem tudtam ezidáig megbarátkozni.A sóskát szeretem,de a spenót...Aki szereti,annak az én részem is átengedem :)