újabb események régebbi események további események
19:41
wadbikaiy új cikket töltött fel
19:30
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
19:26
wadbikaiy új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
09:18
Tündér módosította a naplóbejegyzését
01:08
EdwardIsoma regisztrált a weboldalra
16:11
Blendervjo regisztrált a weboldalra
09:55
tushots új cikket töltött fel
09:39
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:33
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
18:00
Clara62 új cikket töltött fel
19:14
fyeifCitle regisztrált a weboldalra
09:55
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
09:31
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
19:25
Anyu módosította a naplóbejegyzését
19:20
Anyu új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Ilpaki új cikket töltött fel
07:19
Augustbny regisztrált a weboldalra

Szép tengeri vacsi óccsóért

2011. november 5. - Látogatók száma: 152

Meglepetésvacsi az asszonynak.

Csaba nem csak az ismerősöm, hanem régen az első számú virtuális férjem volt, amikor még az informatikus konferenciaablakban lógtam, az én kicsi tanyám okán. Régebben gyakran beszélgettem vele, de ő maga ritkán jelenik meg, mint Columbo felesége. Főleg, amióta megvan a második baba.

- Olyan vacsit rittyentettem tegnap az asszonynak, hogy csak na! - mondja Csaba, a kedvenc chefem.

- Mesélj! - biztatom.

- Scherry-vajas pirított feketekagyló, meg sült rákfarkakat fokhagymás vajas bagettel...

- Kagylót? - nézek rá meglepetten.

- A kagylóhús az egyik legegészségesebb hami, ami a fődön megtalálható. Sajnos még nem vagyok szakértő, de már rendeltem Fésűkagylót.

- Na mesélj akkor, mert azt már tudom, hogy mivel vetted le a lábáról tegnap az asszonyodat, csak még azt nem, hogy hogyan.

Csaba mesélni kezd....

-Fél kiló feketekagylót megmosok, leszakállazok, nyitottra főzök. Kettészedegetem, mehet tepsibe az összes. Azért olcsó, mert én a másik felekbe mindig konzerv-kagylóhúst szokok tenni... Közben vajat, fédeci sherry-t, sót, borsot, citromlevet összekeverek gőz fölött (én behajítottam a kis keverőtálat abba a fazékba, amiben a kagylólé volt, és csókolom...) összekutyulom. Aztán ezt a levet kiskanállal rálocsolom a fél kagylócskákra. A tetejére vékony réteg zsemlemorzsa, aztán bevágom a sütőbe grillezni kb 10 percet. Nem mértem, mert úgyis addig kell, amíg a prézli meg nem pirul. A maradék vajon pedig előfőzött rákfarkacskákat hirtelen kisütök. Pecsenyéstál, egyik felére a kagylócskák költöznek, a szomszádaik a rákfarkak lesznek, és fokhagymás pirítós vagy bagett a körítés... Maszkimum kétezeregynehányszáz HUF két főre...

- Hm...

- Persze ha a bort nem számoljuk, azzal nem illik spórolni.

- Milyen bort ajánlasz?

-Fehér kellene hozzá, de mi bizony vöröset ittunk.

- Tálalása?

- Ja, akkor néz ki jól, ha pecsenyéstálról eszi az ember...

- Akkor még csak azt nem tudjuk, hogy mit szólt hozzá az asszony…

A cikket írta: Virág

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. november 5. 21:52

megtekintés Válasz erre: Black Ice - 2011. november 5. 19:00

Én 1 hónapja olcsóbban hoztam ki a tengeri vacsorát...
Másképpen fincsi csöves főtt kukorica, tengeri sóval +hintve.

A te változatod nekem sokkal szimpatikusabb is, de hát kell a változatosság. :)
2011. november 5. 19:00
Én 1 hónapja olcsóbban hoztam ki a tengeri vacsorát...
Másképpen fincsi csöves főtt kukorica, tengeri sóval +hintve.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: