újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Szilvalekvár készítése sütőben

Látogatók száma: 712

Ajánlom mindenkinek, aki szeretne saját készítésű szilvalekvárral dicsekedni az ismerőseinek!

Valamelyik hsz-ben, vagy a csevegőn olvastam itt a lapon, hogy első próbálkozású lekvár főzés eredménye a kukában végezte. Mielőtt elmenne a kedve a további próbálkozástól, a gyakorló vállalkozó számára leírom az otthoni szilvalekvár készítését!

Mint tudjuk, az igazi szilvalekvárt nagy tételben, rézüstben főzik 6 – 8 órán keresztül, amit speciális keverővel folytonos keverés mellett rotyogtatnak, - hogy nehogy leégjen.

Most egy olyan módszert adok át a lekvár szeretőknek, amivel igazi sikerélménye lesz. Ami biztos, hogy nem vall vele szégyent!

Hozzávalók:
Egy darab nagyméretű magas falú tepsi, vagy fém fülű lábos
Az edény méretétől függően 3 – 4 kg jól megmosott apró szemű szilva
ecet az edény vagy tepsi kikenéséhez (Így nem fog leégni a lekvár)
1 deci víz

A szilvát kimagozzuk, és négyfelé vágjuk.
Az edényt kikenjük az ecettel.
A deci vizet beleöntjük az edénybe, majd beleszórjuk a negyed szilvákat.
A sütőt bekapcsoljuk, és a hőfokot 110 fokra beállítjuk.
Betesszük a negyed szilvákkal teli edényt, és kb.: 7 órán át főzzük.
Éppen hogy csak bugyborékoljon! Ezzel a módszerrel nem kell kavargatni!
Akkor kész, mire besűrűsödik! Ha nem elég édes, akkor tehetünk hozzá cukrot!
Ha valaki úgy szereti, akkor ízesítheti fahéjjal, vagy rummal!
Jól elmosott, és csírátlanított üvegekbe töltjük.

Ebből a mennyiségből kb.: 1- 1,2 kg igen kellemes szilvalekvár lesz.
Ezzel a módszerrel sárgabarack lekvárt is készíthetünk.

Jó étvágyat hozzá!

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Ma körtével próbálkozom, mert időközben megérett, hogy mi sül ki belőle órák kérdése... az pedig, hogy megköszönöm e, a jövő zenéje...
Végre valami használható ötlet! Eddig nem álltam hozzá jó kedvvel, megtette helyettem a lányom, aki a tűzhelyen készítette el mindenféle kapott recept alapján... hagytam, hadd bontakozzon ki. Az én feladatom csak a takarítás volt utána.
Őszintén? Meg sem kóstoltam, de a hűtőm azzal van tele. Az állaga nem az igazi...,
még talán menthető. Ezzel a módszerrel, amit itt leírtál megpróbálom feljavítani.

Köszi a receptet.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: