Tárkonyos raguleves
Látogatók száma: 80
Hozzávalók:
• 1 db kicsi csirkemell filé vagy 40 dkg bármilyen egyéb hús
• 3 ek napraforgó olaj
• 2 közepes db sárgarépa
• 2 közepes db fehérrépa
• 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
• 3 közepes gomba
• 1 db vöröshagyma (egészben adjuk majd a levesbe, és ha kifőtt az íze, kidobjuk)
• 25 dkg zöldborsó
• 2 ág tárkony lehúzott levele, vagy 2 ek szárított, morzsolt tárkony
• 2 dl főzőtejszín
• 2 evőkanál citromlé
• 3 db csirke leveskocka
• 1 csokor friss petrezselyem vagy 2 ek szárított, morzsolt petrezselyem
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Egy kávéskanálőrölt pirospaprikával megszórjuk, (a színe miatt) felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és majdnem puhára főzzük. Ez idő alatt a zöldséget felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük, és a húshoz adjuk. Felöntjük teljesen vízzel, és beletesszük az apróra vágott tárkony felét, a csirke leveskockákat, az egész hagymát, és a petrezselymet.
Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden teljesen megpuhul. Amikor már puha a többi zöldség is, akkor adjuk hozzá a zöldborsót, és még öt percig főzzük.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük, és a leveshez adjuk. Amikor már minden kész, megkavarjuk az egészet és a többi tárkonyt is bele tesszük.
Ha újra forr, citromlével ízesítjük.
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Anyu
Nem kellett törnöm a fejem,mi legyen az ebéd.Fől a tárkonyos raguleves a la Emillio és a sütőben a mézes-mustáros csirkecomb sül.A köret hagymás tört burgonya és fokhagymás cukkini.Annyi illat kavarog a konyhámban,alig várom hogy kész legyen az ebéd :)
Mindenkinek jó sütés-főzést és hozzá jó étvágyat!
Legyen szép a hétvégétek!
Kellemes hétvégét!
Mindenkinek jó sütés-főzést és hozzá jó étvágyat!
Legyen szép a hétvégétek!
Válasz erre: Sanda
Kár.
Azt hittem, már van zöldborsó, és lemaradok róla.
Van,már, piacon is láttam,de mivel az még valószínüleg fólia alatt termett igen borsos áron,mint minden primőr.A dömping még ezután jön.Nem maradtál le és való igaz hogy a friss zsenge hozzávaló az igazi.
Puszi
Válasz erre: Anyu
Jó hogy most ebédeltem,így nem indult be a Pavlovi reflex a receptet olvasva :)
Ha nincs ötletem hogy mit főzzek,ide szoktam látogatni ötletekért,mert sok jó recept van az oldalon.Nemrégiben amikor nem találtam egy receptem,a sajátomra is itt akadtam rá :)
Csak rakjad Emillio,hogy legyen miben válogatnunk!Puszilom a szakács vénádat!
Mondtam, hogy nagyon finom! Én csak olyan
recepteket teszek fel, amiknek már a hozzávalóit,
és az arányait a saját ízlésem szerint ki kísérleteztem!
Úgy szoktam, hogy elképzelek egy ételt, és a hozzá
hasonló recepteket elolvasom! Aztán attól beindul
a fantáziám, és megalkotom a saját verziómat! Néha
ugyan nálam is előfordul, hogy nem ízlik, de azzal
nem dicsekszem! Arról bizony hallgatok, - mint a sír!
Legközelebb egy kis nyalánkságot fogok feltenni, amit
még sütni sem kell! Garantálom vele a sikert! Én majd
szombaton fogom megcsinálni, ha visszajöttem a piacról!
Puszi nektek: emillio
Válasz erre: Anyu
Még nem egészen van szezonja.A kertemben még most virágzik a borsó.Petrezselyemzöld már van.A friss leveszöldség sem szabadföldi még az áruházak polcain.Az igazi szezonra még várni kell!
Azt hittem, már van zöldborsó, és lemaradok róla.
Ha nincs ötletem hogy mit főzzek,ide szoktam látogatni ötletekért,mert sok jó recept van az oldalon.Nemrégiben amikor nem találtam egy receptem,a sajátomra is itt akadtam rá :)
Csak rakjad Emillio,hogy legyen miben válogatnunk!Puszilom a szakács vénádat!
Válasz erre: Sanda
Finom.
De most inkább idei zöldborsólevest kell főzni friss levesszödséggel, petrezselyemmel, annak van itt a szezonja.
De most inkább idei zöldborsólevest kell főzni friss levesszödséggel, petrezselyemmel, annak van itt a szezonja.
Köszi, hogy eszembe juttattad. :-)