újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Tárkonyos raguleves

Látogatók száma: 80

Hozzávalók:

• 1 db kicsi csirkemell filé vagy 40 dkg bármilyen egyéb hús
• 3 ek napraforgó olaj
• 2 közepes db sárgarépa
• 2 közepes db fehérrépa
• 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
• 3 közepes gomba
• 1 db vöröshagyma (egészben adjuk majd a levesbe, és ha kifőtt az íze, kidobjuk)
• 25 dkg zöldborsó
• 2 ág tárkony lehúzott levele, vagy 2 ek szárított, morzsolt tárkony
• 2 dl főzőtejszín
• 2 evőkanál citromlé
• 3 db csirke leveskocka
• 1 csokor friss petrezselyem vagy 2 ek szárított, morzsolt petrezselyem

Elkészítés:

A húst apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Egy kávéskanálőrölt pirospaprikával megszórjuk, (a színe miatt) felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és majdnem puhára főzzük. Ez idő alatt a zöldséget felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük, és a húshoz adjuk. Felöntjük teljesen vízzel, és beletesszük az apróra vágott tárkony felét, a csirke leveskockákat, az egész hagymát, és a petrezselymet.
Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden teljesen megpuhul. Amikor már puha a többi zöldség is, akkor adjuk hozzá a zöldborsót, és még öt percig főzzük.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük, és a leveshez adjuk. Amikor már minden kész, megkavarjuk az egészet és a többi tárkonyt is bele tesszük.
Ha újra forr, citromlével ízesítjük.

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Anyu

Nem kellett törnöm a fejem,mi legyen az ebéd.Fől a tárkonyos raguleves a la Emillio és a sütőben a mézes-mustáros csirkecomb sül.A köret hagymás tört burgonya és fokhagymás cukkini.Annyi illat kavarog a konyhámban,alig várom hogy kész legyen az ebéd :)
Mindenkinek jó sütés-főzést és hozzá jó étvágyat!
Legyen szép a hétvégétek!

Én annyival vagyok előrébb tőled, anyu, hogy tegnapról, mára majd elfogyott a ragu, úgyhogy főznöm se kell mára, annyira kiadós... :-)

Kellemes hétvégét!
Nem kellett törnöm a fejem,mi legyen az ebéd.Fől a tárkonyos raguleves a la Emillio és a sütőben a mézes-mustáros csirkecomb sül.A köret hagymás tört burgonya és fokhagymás cukkini.Annyi illat kavarog a konyhámban,alig várom hogy kész legyen az ebéd :)
Mindenkinek jó sütés-főzést és hozzá jó étvágyat!
Legyen szép a hétvégétek!

megtekintés Válasz erre: Sanda

Kár.

Azt hittem, már van zöldborsó, és lemaradok róla.

Sandám!
Van,már, piacon is láttam,de mivel az még valószínüleg fólia alatt termett igen borsos áron,mint minden primőr.A dömping még ezután jön.Nem maradtál le és való igaz hogy a friss zsenge hozzávaló az igazi.
Puszi

megtekintés Válasz erre: Anyu

Jó hogy most ebédeltem,így nem indult be a Pavlovi reflex a receptet olvasva :)
Ha nincs ötletem hogy mit főzzek,ide szoktam látogatni ötletekért,mert sok jó recept van az oldalon.Nemrégiben amikor nem találtam egy receptem,a sajátomra is itt akadtam rá :)
Csak rakjad Emillio,hogy legyen miben válogatnunk!Puszilom a szakács vénádat!

Kedves Anyu, és Ilona!

Mondtam, hogy nagyon finom! Én csak olyan
recepteket teszek fel, amiknek már a hozzávalóit,
és az arányait a saját ízlésem szerint ki kísérleteztem!

Úgy szoktam, hogy elképzelek egy ételt, és a hozzá
hasonló recepteket elolvasom! Aztán attól beindul
a fantáziám, és megalkotom a saját verziómat! Néha
ugyan nálam is előfordul, hogy nem ízlik, de azzal
nem dicsekszem! Arról bizony hallgatok, - mint a sír!

Legközelebb egy kis nyalánkságot fogok feltenni, amit
még sütni sem kell! Garantálom vele a sikert! Én majd
szombaton fogom megcsinálni, ha visszajöttem a piacról!

Puszi nektek: emillio
Erdélyben ettem hasoló levest, nagyon finom volt. Örülök a receptednek, vasárnap elkészítem! :-)

megtekintés Válasz erre: Anyu

Még nem egészen van szezonja.A kertemben még most virágzik a borsó.Petrezselyemzöld már van.A friss leveszöldség sem szabadföldi még az áruházak polcain.Az igazi szezonra még várni kell!

Kár.

Azt hittem, már van zöldborsó, és lemaradok róla.
Jó hogy most ebédeltem,így nem indult be a Pavlovi reflex a receptet olvasva :)
Ha nincs ötletem hogy mit főzzek,ide szoktam látogatni ötletekért,mert sok jó recept van az oldalon.Nemrégiben amikor nem találtam egy receptem,a sajátomra is itt akadtam rá :)
Csak rakjad Emillio,hogy legyen miben válogatnunk!Puszilom a szakács vénádat!

megtekintés Válasz erre: Sanda

Finom.

De most inkább idei zöldborsólevest kell főzni friss levesszödséggel, petrezselyemmel, annak van itt a szezonja.

Még nem egészen van szezonja.A kertemben még most virágzik a borsó.Petrezselyemzöld már van.A friss leveszöldség sem szabadföldi még az áruházak polcain.Az igazi szezonra még várni kell!
Finom.

De most inkább idei zöldborsólevest kell főzni friss levesszödséggel, petrezselyemmel, annak van itt a szezonja.
Egyszer ettem tárkonyos levest, azóta megszerettem és ha ragut készítek, akkor mindig teszek bele szárítottan. Már csak a minden hozzávalót kell beszereznem, mert ugye egy háztartásból ezek az alapanyagok nem hiányozhatnak, legalábbis a raguhoz.

Köszi, hogy eszembe juttattad. :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: