újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Tejfölös kukoricasaláta hagymával, tojással és almával - recept

Látogatók száma: 815

Nagyon szeretem a sózott-cukrozott ecetes hagymát tejföllel. Ezt az alapot dúsítottam fel mindenféle zöldséggel. Néha semmi más nem kell hozzá, mert önmagában is laktató.
Egyszerű, viszonylag olcsó és kiadós.

Hozzávalók:

2 db lilahagyma
1 bögrényi főtt kukorica - konzerv vagy mirelit megfőzve sós vízben
1 nagy alma apróra kockázva
2 db főtt kemény tojás
8-10 szál snidling

1 nagy tejföl

Kk. só
Ek. cukor
Pár csepp ecet

A lilahagymát apró kockára aprítom, mint pörkölthöz, vagy hajszálvékony karikákra szelem.
Ezt egy tálban besózom, megcukrozom, majd egy órára félreteszem állni, hogy levet engedjen, így megérlelem kicsit.

Amikor ez a hagyma levet enged, akkor egy csepp ecetet is öntök hozzá, majd hozzákeverem sóban főtt kukoricaszemeket, az apróra kockázott almát, és a tejfölt.

Utána a kemény tojásokat tojásszeletelővel vékony kockákra vágom, majd negyedelem a karikákat és óvatosan a tejfölös keverékhez adom.

A legvégén a snidlinget apróra vágom, és megszórom vele a salátát.

Önmagában is finom, de tehetjük héjában sült, szeletelt burgonyára vagy piritósra, karikára vágott kiflire is. vagy amihez csak kedvünk tartja.

+ 1 Tipp:

Húsosak tehetnek még bele vékonyra vágott sonkát, baconszalonnát, esetleg felkarikázott virslit.

A cikket írta: Virág

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Én is szeretem a tejfölös vackokat. Egy hagymás virsli salit mindig képes vagyok összeütni, az tényleg csak pár perc. (most megkívántam, a francba)

Csak én nem szoktam cukrot, ecetet használni, helyette majonézt, borsot.
De biztos így is jó, szeretem a savanyút.

Régebben (lehet, h. már írtam) csemege ubit (bolti befőtt) vágtam kockára, tejföl, majonéz + egy kis lé a befőttből, és ehhez rántott hal és krumpli:) Imádtam.
(Most is, csak itthon nem csinálok ilyeneket:()

megtekintés Válasz erre: Bianka

Én is szeretem a tejfölös vackokat. Egy hagymás virsli salit mindig képes vagyok összeütni, az tényleg csak pár perc. (most megkívántam, a francba)

Csak én nem szoktam cukrot, ecetet használni, helyette majonézt, borsot.
De biztos így is jó, szeretem a savanyút.

Régebben (lehet, h. már írtam) csemege ubit (bolti befőtt) vágtam kockára, tejföl, majonéz + egy kis lé a befőttből, és ehhez rántott hal és krumpli:) Imádtam.
(Most is, csak itthon nem csinálok ilyeneket:()

Látod? Az ubit kihagytam belőle, pedig oda volt készítve. A múltkoriba tettem, de abban meg alma nem volt.
Jó ez így, hogy szabadon variálható.

Cukor helyett folyékony édesítőt szoktam használni mindenbe, de ide egy csipet kell, a lé miatt. A holnapi sütibe is azt tettem, de azt majd holnap. :)

Álompuszi! Megyek aludni most már.
Kedves Virág!

A saláták ízvilágát azért szeretjük, mert gazdag és szabadon változtatható. Köszönjük, nagyon ínycsiklandó!

Pussz, Tündér

megtekintés Válasz erre: Tündér

Kedves Virág!

A saláták ízvilágát azért szeretjük, mert gazdag és szabadon változtatható. Köszönjük, nagyon ínycsiklandó!

Pussz, Tündér

Köszi Tündér!

Még maradt, úgyhogy teszek hozzá vacsorára még egy kis felkarikázott savanyú-ubit és virslit.

Szívesen bármikor! :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: