újabb események régebbi események további események
11:17
medikak regisztrált a weboldalra
16:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
15:35
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Tejszínes bazsalikomos sajtkrémleves

Látogatók száma: 674

Egy olyan levest teszek most közzé, amely bármikor megállja a helyét a lassan már unalmassá váló, úgynevezett ünnepi levesek között. Ez a gyorsan elkészíthető leves az ízvilágával hamar a kedvenc levesek közé sorolható! Még az is mellette szól, hogy a régi, kiszáradt sajtokat is hasznosíthatjuk!

Hozzávalók:
5 dkg zsír vagy olaj
2 evőkanál liszt
1 db kis fej vöröshagyma
1 – 2 gerezd fokhagyma
2 db leveskockával felfőzött (tyúkhúsleves kocka) 2 liter húsleves alap lé, vagy ételízesítővel összeforralt 2 liter víz
20 deka reszelt sajt (minél több féle, annál jobb ízű lesz a leves)
1 db tejszínes, vagy natúr tömlős krémsajt
5 dkg márványsajt, vagy kéksajt (el is hagyható)
5 dkg parmezán sajt (el is hagyható)
1 kis doboz főzőtejszín (2 deci)
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
só, (ha szükséges)
1 csipet szerecsendió
2 kávéskanál morzsolt bazsalikom

A zsírban vagy az olajban a liszttel világos rántást készítünk. Hozzáadjuk az előzőleg lereszelt vörös, és fokhagymát, majd egy gyors keverés után felöntjük az alap lével. Belenyomjuk a tömlős sajtkrémet, és hozzáadjuk a reszelt sajtokat. Belemorzsoljuk a kéksajtot, és a parmezánt, ha van, de ezek nélkül is nagyon finom lesz! Állandó keverés mellett felforraljuk a levest, és hozzáadjuk a főzőtejszínt. Őrölt fehérborssal, és szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges, - utána sózunk. Beleszórjuk a morzsolt bazsalikomot, és még egyszer összeforraljuk!
Tálaláskor krutont, vagy pirított zsemlekockát kínálunk mellé, vagy levesbetétként leves gyöngyre szedjük.
Jó étvágyat hozzá!

A cikket írta: emillio

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Kedves Emillio!

Olcsó és finom!

Puszi: Yolla

megtekintés Válasz erre: Yolla

Kedves Emillio!

Olcsó és finom!

Puszi: Yolla

Te komolyan beszélsz? Hogy lehet olcsó? Mert, hogy finom lehet, az kétségtelen. Már csak azért is, mert nagyon szeretem a sajtot, a sajtkrémet, a tejszínt, külön-külön is... ezért aztán soha nem marad belőle... :-)
csak főzze meg valaki más, az étvágyról gondoskodom.
sajnos étteremben nem szabad sajtlevest rendelni, mert tuti, hogy zacskóból kapod.
Hurrá! Köszönöm, Emillio!

Ma elfogyott a lebbencslevesem, épp' azon tangóztam, holnap mit főzzek! Hát ezt! Remélem, kétnapig eláll..Mindenféle sajtot szeretek..

Pussz, Ilona
Kedves mindenki!

Ha szeretitek a sajtokat, akkor biztos, hogy nem fogtok csalódni!

Jó főzőcskézést, és jó étvágyat hozzá!

emillio

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Te komolyan beszélsz? Hogy lehet olcsó? Mert, hogy finom lehet, az kétségtelen. Már csak azért is, mert nagyon szeretem a sajtot, a sajtkrémet, a tejszínt, külön-külön is... ezért aztán soha nem marad belőle... :-)

ilyen ételeket vendégségben eszem, vagy étteremben
De hogy ha már házilag főzöd,Emilio,akkor ne csináld tömlős ömlesztett sajtból,az ugyanis nemigen látott valódi tejet... ugyanezért én a leveskockát is mellőzném.
Hogy ne legyek félreérthető...a leveskocka szintén tele van mindenféle egészségtelen ételadalékkal.

megtekintés Válasz erre: Sanda

Hogy ne legyek félreérthető...a leveskocka szintén tele van mindenféle egészségtelen ételadalékkal.

Sanda kedves!

Ha kívánod, leírom neked akármelyik étel finom bio változatát is,
amely mellőz mindenféle káros adalék anyagot. Csak akkor a fent
leírt receptnek az előállítási költsége kb.: a 3 - 4-szerese lenne!
Érzékelés képpen annyi a különbség, mint mondjuk a hűtőházból
kikerült és kiengedett marhahús, és a frissen vágott Kobe stílusú
marhahús íze közötti különbség! (Az eredeti japán Kobe marhát
nem exportálják! Árveréseken a húsnagykereskedők között
értékesítik!) Mire a viszonteladókhoz kerül, addigra a kilónkénti
eladási ára elérheti a 150.000.-Ft-nyi Yen-t is!

megtekintés Válasz erre: Sanda

Hogy ne legyek félreérthető...a leveskocka szintén tele van mindenféle egészségtelen ételadalékkal.

Sanda kedves!

Ha kívánod, leírom neked akármelyik étel finom bio változatát is,
amely mellőz mindenféle káros adalék anyagot. Csak akkor a fent
leírt receptnek az előállítási költsége kb.: a 3 - 4-szerese lenne!
Érzékelés képpen annyi a különbség, mint mondjuk a hűtőházból
kikerült és kiengedett marhahús, és a frissen vágott Kobe stílusú
marhahús íze közötti különbség! (Az eredeti japán Kobe marhát
nem exportálják! Árveréseken a húsnagykereskedők között
értékesítik!) Mire a viszonteladókhoz kerül, addigra a kilónkénti
eladási ára elérheti a 150.000.-Ft-nyi Yen-t is!
Nem felvágás.
Én is szoktam leveskockát használni,ha sietek.

Milyen lehet ez a Kobe?

Te kóstoltad már?
Köszönjük, Kedves Emillió, hogy általad ismét bővült a recepttárunk! :)

Pussz,

Tündér
Kedves Emillio!

Nem fukarkodsz a jó kajákkal, szeretjük is, de mi a betűidet is kajolnánk, azzal mintha gyéren bánnál.
Olyan szűkszavú lettél mostanság... néha meg épp ellenkezőleg... Lásd alant... :-)
Viszont igazad volt. Elkészítettem és fenséges!!!

Pussz,
Éva

megtekintés Válasz erre: Sanda

Nem felvágás.
Én is szoktam leveskockát használni,ha sietek.

Milyen lehet ez a Kobe?

Te kóstoltad már?

Kedves Sanda!
Ami a Kobe marhát illeti, - sajnos nem kóstoltam! Ahhoz, hogy
megtehessem, el kéne utaznom Japánba. Az eredeti Kobe marha
az egy fekete színű igavonó állat. Nagyon jámbor, nem egy ideges
típus. A közhiedelemben elhintett jó piár fogás szerint a
tartásukkor az istállóban halk nyugtató zene szól állandóan,
az állatokat sörrel itatják, és masszírozzák, hogy a húsuknak szép
színe és egyenletes márványzata legyen. Mindez persze nem igaz!
A hús színét és az egyenletes márványzatát minden alkalommal
bírálóbizottság ellenőrzi, és minden ellenőrzött állatról hiteles
igazolványt állít ki, amit minden egyes elárusítóhelyen a vásárlóknak megmutatnak! Ez adja meg az értékét. és veri fel az árát!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: