újabb események régebbi események további események
13:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
20:38
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
20:08
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
15:22
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:35
Új cikk került fel a weboldalra

Tejszínes eperszelet

2010. május 13. - Látogatók száma: 30

Épp ma kaptam ezt a receptet és arra gondoltam, hogy megosztom Veletek
is. Még nem tudom, hogy finom-e, de a címéből sejtem, hogy az lesz.

Tejszínes eperszelet

Hozzávalók (10 szelethez):

30 dkg mélyhűtött leveles vajas tészta, 50 dkg eper, fél vaníliarúd, 10 dkg kristálycukor, 8 lap zselatin, 1,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 2 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 2-3 evőkanál citromlé, a tészta nyújtásához: liszt.

Elkészítése:

A felengedett tésztát belisztezett deszkán 25x40 centis lappá nyújtjuk. Kettévágjuk, majd bevizezett sütőlapra fektetjük, és előmelegített sütőben, nagy lángon, 10-15 perc alatt ropogóssá sütjük. Közben az epret megmossuk, lecsumázzuk, és háromnegyed részét péppé törjük vagy turmixoljuk. A maradék szemeket félbe vágjuk. A vaníliarudat felmetsszük, belsejét kikaparjuk, és a cukorral meg az eperpéppel összekeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és egy kis edényben óvatosan felolvasztjuk. A tejet beleöntjük, és az eperpéppel összedolgozzuk. 30 percre hidegre tesszük, ezalatt majdnem teljesen megszilárdul. Ekkor a kemény habbá vert tejszínt és a tojásfehérjét, végül a fél eperszemeket is beleforgatjuk. Megvárjuk, amíg teljesen megköt, majd az egyik tésztalapra kenjük, a másikat pedig könnyedén ráfektetjük. A porcukrot a citromlével folyósra keverjük, és mázként a sütemény tetejére simítjuk. A félretett epermasszát foltokban rákanalazzuk, és egy villa hegyével cikcakkokat húzunk bele. Nagyon finom, de a tejszín- és tojáshab miatt nem szabad sokáig eltartani.

A cikket írta: hmanocska

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: