Tejszínes - gyümölcsös süti - sütés nélküli recept
Látogatók száma: 446
Sütő híján az olyan sütiket vadászom, amikhez nem kell sütő. A tejszínes sütik pedig azok az elérhetetlennek tűnő dolgok közé tartoztak számomra mindig is, amelyekkel soha nem kísérleteztem, mert úgy gondoltam, hogy ahhoz én túl egyszerű szakács vagyok. Cukrász-vér nincs bennem, az biztos.
Ezt az egyszerű receptet a harmad-unokanővéremtől, Ritától tanultam, vagyis nála ettem először. Egy baj van vele: nem lehet abbahagyni, főleg, ha valaki szereti a tejszínes-gyümölcsös sütiket.
Nos, én mindenféle tejszínes dolgot szeretek, kivéve a nagyon édeseket.
Hozzávalók:
Hűtőszekrény, jénai vagy porcelántál.
0,5 liter habtejszín vagy cukrászhab - (nem főzőtejszín, nem tejszínhabpor, nem tejszínhab-spray)
450g /nagy doboz tejföl
1 csom. babapiskóta vagy piskótatallér
3 ek. cukor - ízlés szerint változhat, ha kész a krém, kóstolandó!
2 csom. vanillincukor
Gyümölcs - ami lehet bármi.
Nagyon finom banánnal, vagy bármilyen idénygyümölccsel. Esetleg befőttel, vagy konzerv gyümölccsel. Általános szabály, hogy a nyers gyümölcsöt sosem keverjük a befőttel, vagy bármilyen más módon tartósított gyümölccsel.
Jelenleg meggy és kajszi befőttet használtam hozzá. A meggy kimagozva, az összeaprított kajszival gyengéden összekeverve várt a sorára.
A tejfölhöz hozzáadtam a cukrot és a vanillincukrot.
A tejszínt előre lehűtöttem, majd gépi habverővel a legnagyobb fokozatra állítva egy nagy tálban kemény habbá vertem.
Amikor a tejszín kemény lett, apránként hozzákevertem a cukrozott tejfölt.
Mivel így is elég kemény lett a krém, egy kicsit kevertem bele abból az édes szirupból is, amit a gyümölcsök engedtek leszűrve.
Előkészítettem egy jénait, és az aljára piskótatallérokat tettem, majd azt is megöntöztem kicsit ezzel az édes gyümölcslével. Ha ez nincs, akkor egy nagyon kevés tejszínt teszek a tál aljára is, és abba fektetem a piskótát. Babapiskótával készül eredetileg, de én most piskótatallért próbáltam hozzá. Így is finom lett.
Tehát rétegezünk:
1 réteg piskóta
1 réteg tejszínkrém
1 réteg gyümölcs
1 réteg tejszínkrém
1 réteg piskóta
1 réteg tejszínkrém
1 réteg gyümölcs
1 réteg tejszínkrém
Végül lesimítjuk és hűtőbe tesszük egy teljes éjszakára. Ha vendégeink jönnek ebédre, ne reggel álljunk neki, hanem előző este legkésőbb! Különben kemény marad a piskóta.
(Megjegyzem, én múltkor édességhiányomban piskóta nélkül készítettem, csak gyümölccsel, és úgy nincs várakozási idő. )
Most ezt a sütit nem fotózásra terveztem, csak a barátnőm annyira kíváncsi volt rá, hogy kénytelen voltam megmutatni. Jelenleg a mindent az ízlelőbimbóknak, semmit a szemnek alapelv érvényes. Mármint a fényképekre gondolok. De talán annyira nem lettek rosszak.
+ 1 Tipp:
Díszítésként tehetünk rá epret, vagy bármi színes gyümölcsöt, akár abból is tehetünk félre, ami benne is van. Nyáron citromfű levelével is díszíthetjük.
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
A.
Válasz erre: Ailet
Szia V!
Te olyanokat tudsz! Már a látvány is hizlal! :))) Guszta!
Puszivirág!
A
Te olyanokat tudsz! Már a látvány is hizlal! :))) Guszta!
Puszivirág!
A
Válasz erre: Tündér
Kedves Virág!
Te mindig nagyon egyszerű és mégis nagyszerű ételeket hozol nekünk! Köszönjük, fantasztikus lehet!
Pussz, Tündér
Válasz erre: zsoltne.eva
Rendkívüli!... Csakhogy már az olvasástól is híznék, ha nem tudnék ellenállni... Pedig nekem mindent szabadna, mégsem teszem... hát ha még hízásra hajlamos lennék?
Ettől a megjegyzéstől függetlenül finom lehet, én is szeretném, ha tehetném! :-)
Te mindig nagyon egyszerű és mégis nagyszerű ételeket hozol nekünk! Köszönjük, fantasztikus lehet!
Pussz, Tündér
Ettől a megjegyzéstől függetlenül finom lehet, én is szeretném, ha tehetném! :-)