újabb események régebbi események további események
20:34
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:35
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:15
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
12:59
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
05:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:17
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Tejszínes - gyümölcsös süti - sütés nélküli recept

2012. április 15. - Látogatók száma: 446

Sütő híján az olyan sütiket vadászom, amikhez nem kell sütő. A tejszínes sütik pedig azok az elérhetetlennek tűnő dolgok közé tartoztak számomra mindig is, amelyekkel soha nem kísérleteztem, mert úgy gondoltam, hogy ahhoz én túl egyszerű szakács vagyok. Cukrász-vér nincs bennem, az biztos.

Ezt az egyszerű receptet a harmad-unokanővéremtől, Ritától tanultam, vagyis nála ettem először. Egy baj van vele: nem lehet abbahagyni, főleg, ha valaki szereti a tejszínes-gyümölcsös sütiket.
Nos, én mindenféle tejszínes dolgot szeretek, kivéve a nagyon édeseket.

Hozzávalók:

Hűtőszekrény, jénai vagy porcelántál.

0,5 liter habtejszín vagy cukrászhab - (nem főzőtejszín, nem tejszínhabpor, nem tejszínhab-spray)
450g /nagy doboz tejföl

1 csom. babapiskóta vagy piskótatallér

3 ek. cukor - ízlés szerint változhat, ha kész a krém, kóstolandó!
2 csom. vanillincukor

Gyümölcs - ami lehet bármi.

Nagyon finom banánnal, vagy bármilyen idénygyümölccsel. Esetleg befőttel, vagy konzerv gyümölccsel. Általános szabály, hogy a nyers gyümölcsöt sosem keverjük a befőttel, vagy bármilyen más módon tartósított gyümölccsel.

Jelenleg meggy és kajszi befőttet használtam hozzá. A meggy kimagozva, az összeaprított kajszival gyengéden összekeverve várt a sorára.

A tejfölhöz hozzáadtam a cukrot és a vanillincukrot.

A tejszínt előre lehűtöttem, majd gépi habverővel a legnagyobb fokozatra állítva egy nagy tálban kemény habbá vertem.

Amikor a tejszín kemény lett, apránként hozzákevertem a cukrozott tejfölt.

Mivel így is elég kemény lett a krém, egy kicsit kevertem bele abból az édes szirupból is, amit a gyümölcsök engedtek leszűrve.

Előkészítettem egy jénait, és az aljára piskótatallérokat tettem, majd azt is megöntöztem kicsit ezzel az édes gyümölcslével. Ha ez nincs, akkor egy nagyon kevés tejszínt teszek a tál aljára is, és abba fektetem a piskótát. Babapiskótával készül eredetileg, de én most piskótatallért próbáltam hozzá. Így is finom lett.

Tehát rétegezünk:

1 réteg piskóta
1 réteg tejszínkrém
1 réteg gyümölcs
1 réteg tejszínkrém
1 réteg piskóta
1 réteg tejszínkrém
1 réteg gyümölcs
1 réteg tejszínkrém

Végül lesimítjuk és hűtőbe tesszük egy teljes éjszakára. Ha vendégeink jönnek ebédre, ne reggel álljunk neki, hanem előző este legkésőbb! Különben kemény marad a piskóta.

(Megjegyzem, én múltkor édességhiányomban piskóta nélkül készítettem, csak gyümölccsel, és úgy nincs várakozási idő. )

Most ezt a sütit nem fotózásra terveztem, csak a barátnőm annyira kíváncsi volt rá, hogy kénytelen voltam megmutatni. Jelenleg a mindent az ízlelőbimbóknak, semmit a szemnek alapelv érvényes. Mármint a fényképekre gondolok. De talán annyira nem lettek rosszak.

+ 1 Tipp:

Díszítésként tehetünk rá epret, vagy bármi színes gyümölcsöt, akár abból is tehetünk félre, ami benne is van. Nyáron citromfű levelével is díszíthetjük.

A cikket írta: Virág

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. április 16. 21:29
Anyu... :))))
2012. április 16. 19:49
Elfogyott...

A.
2012. április 15. 14:32

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. április 15. 13:24

Szia V!
Te olyanokat tudsz! Már a látvány is hizlal! :))) Guszta!
Puszivirág!
A

Majd hízhatsz tőle te is egy cseppet, ha majd itt leszel nálam. :)
2012. április 15. 13:24
Szia V!
Te olyanokat tudsz! Már a látvány is hizlal! :))) Guszta!
Puszivirág!
A
2012. április 15. 13:19

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2012. április 15. 10:09

Kedves Virág!

Te mindig nagyon egyszerű és mégis nagyszerű ételeket hozol nekünk! Köszönjük, fantasztikus lehet!

Pussz, Tündér

Ó, ez igazán kedves dicséret, köszönöm Tündér! :)
2012. április 15. 13:16

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. április 15. 08:46

Rendkívüli!... Csakhogy már az olvasástól is híznék, ha nem tudnék ellenállni... Pedig nekem mindent szabadna, mégsem teszem... hát ha még hízásra hajlamos lennék?
Ettől a megjegyzéstől függetlenül finom lehet, én is szeretném, ha tehetném! :-)

A tejszín rossz nem lehet. :)
2012. április 15. 10:09
Kedves Virág!

Te mindig nagyon egyszerű és mégis nagyszerű ételeket hozol nekünk! Köszönjük, fantasztikus lehet!

Pussz, Tündér
2012. április 15. 08:46
Rendkívüli!... Csakhogy már az olvasástól is híznék, ha nem tudnék ellenállni... Pedig nekem mindent szabadna, mégsem teszem... hát ha még hízásra hajlamos lennék?
Ettől a megjegyzéstől függetlenül finom lehet, én is szeretném, ha tehetném! :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: