újabb események régebbi események további események
07:37
Főnix Madárka új bejegyzést írt a naplójába
15:15
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
14:52
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
07:58
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
07:54
Főnix Madárka új bejegyzést írt a naplójába
09:19
Clara62 módosította a cikkét
09:18
Clara62 új cikket töltött fel
08:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
17:11
Davidassum regisztrált a weboldalra
15:25
Clara62 módosította a naplóbejegyzését
15:23
Clara62 új bejegyzést írt a naplójába
15:15
Clara62 új cikket töltött fel
15:14
Vladislaveroca regisztrált a weboldalra
13:41
Clara62 módosította a cikkét
13:40
Clara62 módosította a cikkét
09:28
Clara62 módosította a naplóbejegyzését
09:24
Clara62 új bejegyzést írt a naplójába
21:21
Mawikkap regisztrált a weboldalra
16:40
Zet válaszolt egy szavazásra
16:31
Clara62 új bejegyzést írt a naplójába

Tejszínes hús

2010. augusztus 3. - Látogatók száma: 384

Családom és főleg a fiam kedvenc étele, megosztom veletek.

Hozzávalók:

1 kilogramm csirkemell
1 kis habtejszín ( nem főzőtejszín)
10 dekagramm füstölt sajt
2 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
só, bors
1-1,5 kilogramm burgonya



A hagymát és a fokhagymát kevés olajban üvegesre pirítom, majd rádobom a kis kockára vágott húst. Sózom, borsozom.
Addig hagyom sülni, míg a hús puha nem lesz, majd beleöntöm a habtejszínt, ha egyet rottyan, óvatosan beleszórom a reszelt sajtot, és addig keverem, amíg el nem olvad.

Egy raguszerű ételt kapunk. A krumplit is kis kockára vágjuk és kisütjük olajban. Kicsit macerás, viszont a tányéron nagyon jól mutat, ha a krumplira rászedjük a ragut.


Lehet a végén beletenni a raguba szárított metélőhagymát, íznek sem utolsó, és feldobja az ételt.

Ha épp nincs keretünk csirkemellre, akkor én csirkecombokat szoktam venni, négy személyre kb. 5 darabot, kicsontozom, és a húsát szeletelem kis darabokra.

Füstölt sajtból is akármilyen megfelelő, csak lehessen reszelni.

És ami még nagyon fontos: ne főzőtejszínt vegyünk, hanem habtejszínt, mert az előbbitől csomós lesz a ragu.


Jó étvágyat hozzá!

A cikket írta: anubis

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. január 18. 23:55
Szia J.!
Fincsi lett és elég gyorsan :-) köszi a tipp hasznos!
Pux. üdv.Lacó
2010. augusztus 3. 19:59
Ki fogom próbálni. A tejszintől és a füstölt sajttól fantasztikus lehet. Üdv Magdi
2010. augusztus 3. 15:19
Ez nagyon finom lehet kifogom próbálni :)
2010. augusztus 3. 13:59
Sajnos, tegnap amilyen hamar kész lett, olyan rekordsebességel el is fogyott:)) kihűlni se volt ideje. De ha jössz, barátném, ezzel foglak várni:))
2010. augusztus 3. 13:57
Hol van a fincsi kaja? Már ott is vagyok!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: