újabb események régebbi események további események
11:19
Tündér módosította a naplóbejegyzését
11:17
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Tésztában sült virsli

2011. február 21. - Látogatók száma: 387

Hozzávalók: 50dkg liszt, 2 élesztő, 1 kávéskanál cukor, 1/2dl tej, 1 teáskanálnyi só 2 evőkanál olívaolaj 12 db virsli Tálaláshoz: majonéz , mustár , ketchup , vagy saláta Elkészítés. 1.Először az élesztőt keverd el a cukorral majd tegyél

Hozzávalók:
50dkg liszt
2 élesztő
2 kávéskanál cukor
1/2 dl tej
1 teáskanálnyi só
2 evőkanál olívaolaj
12db virsli . "én frankfurti virslivel csináltam." De elkészíthető másból is.

Elkészítés:
1. Az élesztőt keverd el a cukorral , majd tedd bele a langyos tejet és egy evőkanál lisztet .
Félreteszünk, hogy felfusson .
A lisztet szitáld át és tedd bele a felfutott élesztőt hozzáadjunk továbbá az olajat 2,5 dl langyos vizet és a sót.
2. A tésztát nagyon jól ki kell dolgozni , majd vékonyan szórd meg liszttel ,és langyos helyen , letakarva kelesztjük.
3. Fél cm vastagra nyújtjuk és 4 cm széles 35 cm hosszú darabra vágd.
És ezekbe a csíkokba csavard a virsliket majd a sütőlemezekre tesszük és 15 percen át 180 C -ra előmelegített sütőbe pirosra sütjük.
Aki szereti a szezámmagot szórhat egy kicsit a tetejére.
Kínálhatunk mellé mustárt , majonézt , ketchupot , vagy esetleg salátát.
Nagyon finom.

A juhbeles virsli azonnal főzhető.
A műbelesről pedig célszerűbb lehúzni a műanyagot.

Frankfurti virsli: A frankfurti virslit már a 13. században is ismerték .
A virsli és a frankfurti virsli között a húsösszetételében van különbség .
19. században született bécsi virsli annyiban különbözik, hogy disznóhús - és marha hús keverékből áll .

A cikket írta: cuki1

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. február 27. 05:32

megtekintés Válasz erre: Divi Éva - 2011. február 26. 19:22

Szia Cuki !

Ezt kipróbálom, de azt hiszem én is sima olajjal. Üdv Éva

Én így tudom a receptet de szerintem nem gond az se ha sima olajat használtok .
Köszönöm hogy itt voltatok.
Üdv:cuki1
2011. február 27. 05:30

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. február 26. 11:58

Mi az, hogy olivaolaj? Sima már nem is jó? :-)
Ha én gazdag lennék...
akkor bizonyára kipróbálnám, de kicsit módosítanék rajta.
Apropo. Az aludttejes prószát még nem próbáltad ki?
Én az almás pitén már túl vagyok, csak a tejet felejtettem ki. :-)

:-)
2011. február 26. 19:22
Szia Cuki !

Ezt kipróbálom, de azt hiszem én is sima olajjal. Üdv Éva
2011. február 26. 11:58
Mi az, hogy olivaolaj? Sima már nem is jó? :-)
Ha én gazdag lennék...
akkor bizonyára kipróbálnám, de kicsit módosítanék rajta.
Apropo. Az aludttejes prószát még nem próbáltad ki?
Én az almás pitén már túl vagyok, csak a tejet felejtettem ki. :-)
2011. február 26. 11:17

megtekintés Válasz erre: Orsolya - 2011. február 24. 08:47

Szia cuki! Jó recept! pusz Orsolya

Szia Orsolya.
Köszi.
2011. február 24. 08:47
Szia cuki! Jó recept! pusz Orsolya
2011. február 21. 14:04
Jól néz ki !
Éhes lettem rá !:)
2011. február 21. 12:04
Jól hangzik.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: