Tojásmentes muffin
Látogatók száma: 174
Ez a recept azért kerül elő, mert gyakorlaton vagyok egy óvodában és sütni szerettem volna az ovisaimnak és van köztük tojás- és tejcukor érzékeny is. A lecke fel volt adva, de íme a megoldás! :)
Hozzávalók 4 főre
• 25 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 1 cs sütőpor
• 1/2 Rama
• kevés víz
A szilárd alapanyagokat egy mély keverőtálban összekeverjük. A közepén az ujjunkkal "fészket" készítünk, ide öntjük bele a felolvasztott Ramat. Kevés vizet adunk hozzá, majd fakanállal simára keverjük, de ügyelni kell arra nehogy túl folyós legyen a tészta. Ebben az általam elkészített tésztában kakaó is van, ilyenkor plusz cukrot is szükséges hozzáadni - kivéve, ha cukrozott kakaót teszünk bele - ill. valamivel több vízre van szükségünk. A muffinsütőt kivajazom, de egyszerűbb és praktikusabb - az általam is használt - muffinpapír. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
A zöld hab elkészítése:
• 200 ml tejszín
• 1 cs habfixáló
• 1 cs. vanillincukor
• zöld ételfesték
A habtejszínt elkezdjük felverni, majd kis idő múlva hozzáadjuk a habfixálót. Ezzel egyidőben öntjük hozzá a vanillincukrot és az ételfestéket is. Ha kihűltek a muffinok, rányomhatjuk a habot és díszíthetjük gyöngyökkel, szívekkel, virágokkal - kinek mi tetszik. (Ha tejcukor érzékeny illetőnek is készítjük a süteményt, a Hulala habtejszín megfelel.)
Kellemes időtöltést kívánok annak, aki elkészíti! :)
Jó étvágyat! :)
A cikket írta: l.móni
Hozzászólások
fordított időrendi sorrend
Ebből még maradna nekem is?
Pussz,
Tündér