újabb események régebbi események további események
15:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:04
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
17:21
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Töltött gombóc, mártással

Látogatók száma: 209

A férjem a főszakács, Én meg a kukta!

Hozzávalók:

1 -1,5 kg burgonya, liszt, só, bors, babérlevél,1 kg sertéshús, hagyma, tejföl, fokhagyma.

Elkészítés:

A sertéshúst fölkockázzuk és elkészítjük pörköltnek. A pörköltet ízlés szerint fűszerezzük.
Amíg a pörkölt fő, a burgonyát meghámozzuk és fölrakjuk főni.

Ha megfőtt a burgonya megtörjük, hűlni hagyjuk, a kihűlt tört krumplit sózzuk ízlés szerint. Tojást ütünk rá, 3 evőkanál étolajat és összedolgozzuk, és amennyi lisztet fölvesz összegyúrjuk, hogy szép nyújtható legyen.(hagyományos krumpligombóc)

Vékonyra kinyújtjuk és kb. 4-szer 4-es négyzeteket vagdosunk belőle. A megfőtt pörköltünkből a húst kiszedjük, darálón ledaráljuk. Itt még, ha úgy érezzük utána lehet fűszerezni. A ledarált pörkölthúst rárakjuk a négyzetekre és gombócot formálunk belőle,utána enyhén sós vízbe kifőzzük.

A pörköltlénket a tejföllel behabarjuk, kis mustárt hozzáadhatunk, illetve frissen vágott kaprot, és ha maradt a darált pörkölthúsból azt visszaöntjük a mártásba.

A kifőtt gombócokat tányérra rakjuk és mártásunkkal nyakonöntjük!
Ezt az ételt tetszés szerint lehet variálni, marhahúsról, vadhúsról.
A mártást akár vadasan is lehet.

Jó étvágyat mindenkinek!

Orsolya

A cikket írta: Orsolya

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Nyami:) megyek a boltba...
Kedve Ági! minden nélkül mondom, hogy imádom ezt az ételt kiadós laktató és kutya fini! eteti magát! Puszi Orsolya
Remek lehet!!!!!!!! Ki kell próbálni!!!!!!! Szeretettel: Ági!!!
Hm, Orsolya, ezt nem kellett volna ;-) Még nem volt időm ebédelni, gondolhatod ilyen fionomság olvasatán mit érzek...:-))

Pussz,
Tündér .-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: