újabb események régebbi események további események
08:53
Ilona új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
08:48
Ilona új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
08:46
Sanda új hozzászólást írt egy cikkhez
08:36
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
08:21
bakfitty új hozzászólást írt egy cikkhez
07:47
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
07:14
zsoltne.eva új hozzászólást írt Cathy naplóbejegyzéséhez
07:11
zsoltne.eva új hozzászólást írt D Klári naplóbejegyzéséhez
22:17
Cathy új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
17:46
zsoltne.eva új hozzászólást írt Cathy naplóbejegyzéséhez
14:19
Cathy új bejegyzést írt a naplójába
12:30
Fekete özvegy új hozzászólást írt egy cikkhez
11:20
Évi136 regisztrált a weboldalra
10:07
A cikkíró új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
22:04
ucsilla regisztrált a weboldalra
21:58
Ködmadár módosította a cikkét
21:56
Ködmadár új cikket töltött fel
21:30
Ködmadár új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
20:24
Yolla új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
20:22
Yolla válaszolt egy szavazásra

Tonhalas tejszínes fokhagymás penne

2017. április 17. - Látogatók száma: 54

A svédgombát, a hagymás krumpli salátát, a majonézes krumplit, és a tojáskrémet már untam, pedig még bőven volt belőlük a hűtőben. Én most egy könnyű kis főtt ételre vágytam. Ezt találtam ki!

Hozzávalók:

1 doboz közepes méretű olajos tonhalkonzerv
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt piros paprika
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
2 dl főzőtejszín
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom, vagy oregánó, esetleg mindkettő
20 dkg 8 tojásos tészta (én a pennét preferálom, de lehet bármilyen más tészta is)
5 dkg reszelt parmezán sajt, vagy amilyen éppen van otthon (el is hagyható)

Elkészítés:

Az olajos tonhalkonzervet kinyitom, és belőle az olajat egy serpenyőbe öntöm. Ha kevésnek találom, akkor teszek hozzá még egy kis olajat, és az apróra vágott hagymát megdinsztelem rajta. Sózom, borsozom. Teszek hozzá egy kávés kanál őrölt pirospaprikát, (aki erősen szereti, az tehet bele őrölt Csili paprikát) csak a színe miatt! A fokhagyma gerezdeket apróra darabolom, és a szétnyomkodott tonhallal együtt a dinsztelt hagymához teszem. Hozzáadom a morzsolt bazsalikomot és az oregánót, és folytonos kevergetés közben összesütöm az egészet kb.: két perc alatt. Felöntöm a főzőtejszínnel, és az egészet kicsit összefőzőm. Félre teszem, és a penne tésztát al dente főzőm! (haraphatóra) Öblítés nélkül a leszűrt pennét összekeverem a tejszínes tonhallal, és az egészet jól összerottyantom. Nem kell félni, a tészta felszívja a tonhalas ragu híg szaftját! Tálaláskor megszórom reszelt parmezánnal, vagy amilyen kemény reszelhető sajt van otthon, - de sajt nélkül is kitűnő!

Jó étvágyat hozzá!

A cikket írta: emillio

0 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2017. április 17. 15:03
Remek recept, ki fogom próbálni!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: