újabb események régebbi események további események
09:50
Black Ice módosította a cikkét
09:15
Black Ice módosította a cikkét
09:11
Black Ice új cikket töltött fel
07:40
Yolla módosította a naplóbejegyzését
07:36
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
23:30
Ilona új hozzászólást írt emillio naplóbejegyzéséhez
23:23
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
23:21
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
23:17
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
19:24
Cathy új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
19:08
zsoltne.eva új hozzászólást írt emillio naplóbejegyzéséhez
19:00
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
18:36
Sanda új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
17:06
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
14:24
emillio módosította a naplóbejegyzését
13:33
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
12:33
Sanda új hozzászólást írt emillio naplóbejegyzéséhez
12:09
Ilona új hozzászólást írt emillio naplóbejegyzéséhez
19:13
emillio új bejegyzést írt a naplójába
02:52
RichardBon regisztrált a weboldalra

Tonhalas tejszínes fokhagymás penne

2017. április 17. - Látogatók száma: 68

A svédgombát, a hagymás krumpli salátát, a majonézes krumplit, és a tojáskrémet már untam, pedig még bőven volt belőlük a hűtőben. Én most egy könnyű kis főtt ételre vágytam. Ezt találtam ki!

Hozzávalók:

1 doboz közepes méretű olajos tonhalkonzerv
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt piros paprika
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
2 dl főzőtejszín
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom, vagy oregánó, esetleg mindkettő
20 dkg 8 tojásos tészta (én a pennét preferálom, de lehet bármilyen más tészta is)
5 dkg reszelt parmezán sajt, vagy amilyen éppen van otthon (el is hagyható)

Elkészítés:

Az olajos tonhalkonzervet kinyitom, és belőle az olajat egy serpenyőbe öntöm. Ha kevésnek találom, akkor teszek hozzá még egy kis olajat, és az apróra vágott hagymát megdinsztelem rajta. Sózom, borsozom. Teszek hozzá egy kávés kanál őrölt pirospaprikát, (aki erősen szereti, az tehet bele őrölt Csili paprikát) csak a színe miatt! A fokhagyma gerezdeket apróra darabolom, és a szétnyomkodott tonhallal együtt a dinsztelt hagymához teszem. Hozzáadom a morzsolt bazsalikomot és az oregánót, és folytonos kevergetés közben összesütöm az egészet kb.: két perc alatt. Felöntöm a főzőtejszínnel, és az egészet kicsit összefőzőm. Félre teszem, és a penne tésztát al dente főzőm! (haraphatóra) Öblítés nélkül a leszűrt pennét összekeverem a tejszínes tonhallal, és az egészet jól összerottyantom. Nem kell félni, a tészta felszívja a tonhalas ragu híg szaftját! Tálaláskor megszórom reszelt parmezánnal, vagy amilyen kemény reszelhető sajt van otthon, - de sajt nélkül is kitűnő!

Jó étvágyat hozzá!

A cikket írta: emillio

0 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2017. április 17. 15:03
Remek recept, ki fogom próbálni!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: