újabb események régebbi események további események
16:27
Ilona új hozzászólást írt egy cikkhez
16:24
Ilona új cikket töltött fel
14:23
Anyu új hozzászólást írt egy cikkhez
12:47
emillio módosította a cikkét
12:46
emillio új cikket töltött fel
12:13
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
05:58
zsoltne.eva módosította a cikkét
21:25
KolpachokSirl regisztrált a weboldalra
13:36
Anyu új hozzászólást írt egy cikkhez
11:44
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
11:30
Anyu új hozzászólást írt egy cikkhez
07:47
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
07:33
zsoltne.eva módosította a cikkét
07:23
zsoltne.eva új cikket töltött fel
21:05
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
18:31
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
16:33
Ilona új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
21:41
bakfitty új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
21:19
Cathy új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
20:01
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez

Tonhalas tejszínes fokhagymás penne

2017. április 17. - Látogatók száma: 21

A svédgombát, a hagymás krumpli salátát, a majonézes krumplit, és a tojáskrémet már untam, pedig még bőven volt belőlük a hűtőben. Én most egy könnyű kis főtt ételre vágytam. Ezt találtam ki!

Hozzávalók:

1 doboz közepes méretű olajos tonhalkonzerv
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt piros paprika
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
2 dl főzőtejszín
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom, vagy oregánó, esetleg mindkettő
20 dkg 8 tojásos tészta (én a pennét preferálom, de lehet bármilyen más tészta is)
5 dkg reszelt parmezán sajt, vagy amilyen éppen van otthon (el is hagyható)

Elkészítés:

Az olajos tonhalkonzervet kinyitom, és belőle az olajat egy serpenyőbe öntöm. Ha kevésnek találom, akkor teszek hozzá még egy kis olajat, és az apróra vágott hagymát megdinsztelem rajta. Sózom, borsozom. Teszek hozzá egy kávés kanál őrölt pirospaprikát, (aki erősen szereti, az tehet bele őrölt Csili paprikát) csak a színe miatt! A fokhagyma gerezdeket apróra darabolom, és a szétnyomkodott tonhallal együtt a dinsztelt hagymához teszem. Hozzáadom a morzsolt bazsalikomot és az oregánót, és folytonos kevergetés közben összesütöm az egészet kb.: két perc alatt. Felöntöm a főzőtejszínnel, és az egészet kicsit összefőzőm. Félre teszem, és a penne tésztát al dente főzőm! (haraphatóra) Öblítés nélkül a leszűrt pennét összekeverem a tejszínes tonhallal, és az egészet jól összerottyantom. Nem kell félni, a tészta felszívja a tonhalas ragu híg szaftját! Tálaláskor megszórom reszelt parmezánnal, vagy amilyen kemény reszelhető sajt van otthon, - de sajt nélkül is kitűnő!

Jó étvágyat hozzá!

A cikket írta: emillio

0 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2017. április 17. 15:03
Remek recept, ki fogom próbálni!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: