Tönkölyzsemle
Látogatók száma: 30
Ismerkedem a teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel és különböző zabos dolgokkal :)
Hozzávalók:
20 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
30 dkg simaliszt
1,5 dl tej
kb. 1-1,5 dl víz
2 dkg friss élesztő(vagy ennek megfelelő szárított)
1 kk. cukor
kevés só
1,A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk
1 óra alatt megkelesztjük
2,A megkelt tésztát finoman átdolgozzuk,cipókra osztjuk,megformázzuk,tetejüket bemetsszük,lekenjük langyos vízzel.
3,Hideg,200 fokra beállított sütőben,szép pirosasra megsütjük
Én a tésztába 1 kanál olajat is tettem és a sütőbe a tepsi alá egy tálkában vizet,hogy gőz legyen(Kenyérrecepteknél írják hogy kell).
Szépen megsült,a kóstolás még hátravan.
A kóstolás is megvolt.Kívül kicsit ropogós,belül finom puha,nem üres belsejű mint a bolti zsemle,máskor is sorra kerül :)
A cikket írta: Anyu
Hozzászólások
Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.