Túrós csiga
Látogatók száma: 401
Egyik nap olvastam egy túrós csiga receptet és azóta nem hagyott nyugodni a gondolat,
Tésztája a szokásos kenyértésztám: 1kg liszt, fél csom. krumplipürépehely, (ezt 4dl forró vízzel áztattam be és a liszthez még 6dl víz ment. ) Só, szárított élesztő, egy csipet cukor az élesztővel együtt a lisztbe keverve.
Meggyúrni, kinyújtani, megkenni krémtúró + 2 csom vanillincukor + reszelt narancshéj vagy citrom. Felkarikázni 4 centis darabokra (az előírt 2 helyett)
és sütőpapírban, vajazott, formába hagytam kelni, előtte nem kelt. A karikákat bekentem oldalt egy kis olajjal, h ne tapadjanak majd úgy össze, amikor összeérnek.
Kicsit hideg volt, így nehezen kelt a tészta ezért az ideális méretig csak 50°C-on sütöttem és utána tettem fel 200°C-ra pirulásig.
Mikor majdnem megsült meglocsoljuk 3-4 ek. tejjel és megszórjuk még egy csom. vanillincukorral.
Ebből a tésztamennyiségből egy pizza tésztájának is jutott még. De kicsiben neki se állok.
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Müszélia
én ezt úgy tudom, hogy gyűjts egy kosárnyi éti csigát a kertben, szórd meg túróval, és kész.