újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Túrósbatyu

Látogatók száma: 358

Bukta vagy nem bukta? Ez itt a kérdés.

Úgy alakult, hogy tegnap bukta volt egy koboldnak, mire kiderült, hogy Tünde nem tud buktát sütni. Persze rávágtam, hogy én igen. De ma kiderül, hogy ami nekem túrósbukta, az másnak batyu. Ez bukta.

Hozzávalók a tésztához:

kb 1 kg liszt,
1 ek. zsír,
1 egész tojás,
kb 4 deci tej, amiben felfuttatjuk a
kocka élesztőt,
csipet só,
1 kk. cukor.

Hozzávalók a töltelékhez:

4 csom. vanillincukor,
fél kg túró,
3 tojás,
fél csom. mazsola,
4 ek. kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozva szinte hagyományos kelt tésztát gyúrunk. Langyos helyen két-háromszorosára kelesztjük, majd fél centi vastagságúra és négyszög formára kinyújtjuk.

A töltelékhez először a tojások sárgáját kettéválasztjuk a fehérjéktől és a fehérjéből gépi habverővel kemény habot verünk. A túrót a tojássárgákkal, a vanillincukorral, kristálycukorral, reszelt citromhéjjal összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk fakanállal a kemény habot.
A kinyújtott tésztát kb 10x10 centis négyzetekre vágjuk, majd egy-egy evőkanálnyi tölteléket teszünk a közepébe, majd a négy sarkát összecsípve az éleket egymáshoz nyomkodva batyut alkotunk. Erről a műveletről videó:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=429035073857651&ref=notif&notif_t=video_processed

Kizsírozott tepsibe, egymás mellé fektetjük, közel egymáshoz, hogy felfelé keljen majd és ne széltébe. Az egymáshoz érő batyuk oldalát olvasztott zsírral megkenjük, hogy ne ragadjanak össze, majd tojássárgájával megkenjük a tetejét és vanillincukorral megszórjuk.
A tepsiben is hagyjuk kelni egy rövid ideig, majd betesszük a sütőbe.

Azért... nem volt panasz... :)

1683 karakter

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

 
Szia Virág!

Gratulálok! Gondolom finom is lett, mert képen jól néz ki!
Ezek szerint tegnap buktás nap volt. Nekem nem volt túróm, ezért lekvárosat csináltam.
A kinti 20-30 centis havat csak így lehet kibírni. Az ízlelőbimbók kényeztetésével.

pusz
Juli

megtekintés Válasz erre:

Szia Virág!

Gratulálok! Gondolom finom is lett, mert képen jól néz ki!
Ezek szerint tegnap buktás nap volt. Nekem nem volt túróm, ezért lekvárosat csináltam.
A kinti 20-30 centis havat csak így lehet kibírni. Az ízlelőbimbók kényeztetésével.

pusz
Juli

Vigaszevés.

megtekintés Válasz erre: Sanda

Vigaszevés.

Szia Sanda!
Ezt a szót, így ebben a formában még nem hallottam.
Köszike! Enyém lehet?

pusz
Juli
A tiéd!
 
Ezt kipróbálom, nem nehéz.Imádom túrós sütiket.))

joboszi

megtekintés Válasz erre: Sanda

A tiéd!

Köszi, köszi, köszi!
Ha neked is megtetszik valamelyik szavam, akkor én is neked adom!

pusz
Juli

megtekintés Válasz erre:

Szia Virág!

Gratulálok! Gondolom finom is lett, mert képen jól néz ki!
Ezek szerint tegnap buktás nap volt. Nekem nem volt túróm, ezért lekvárosat csináltam.
A kinti 20-30 centis havat csak így lehet kibírni. Az ízlelőbimbók kényeztetésével.

pusz
Juli

És fotó a tiédről Juli???
Jól jönne egy recept. Megírod? :)

A kényeztetés... az nagyon kell... Ajjaj, de még mennyireÍ! :D

Puszi! :)

megtekintés Válasz erre: Sanda

Vigaszevés.

Szia Sanda!

Ha szomorú vagyok nem eszek, ez inkább örömevés. :)

Puszi neked is. :)

megtekintés Válasz erre:

Ezt kipróbálom, nem nehéz.Imádom túrós sütiket.))

joboszi

Szia Joboszi!

Tényleg nem nehéz, várom a visszajelzést, hogy miként sikerült!

Puszi!

megtekintés Válasz erre: Virág

És fotó a tiédről Juli???
Jól jönne egy recept. Megírod? :)

A kényeztetés... az nagyon kell... Ajjaj, de még mennyireÍ! :D

Puszi! :)

Fölették, mielőtt fotózhattam volna.
Nem egyedül pusztítottam el a tepsi buktát!

megtekintés Válasz erre:

Fölették, mielőtt fotózhattam volna.
Nem egyedül pusztítottam el a tepsi buktát!

Egyetlen egy szem legény... lepény... bukta sem maradt a vidéken????

megtekintés Válasz erre: Virág

Egyetlen egy szem legény... lepény... bukta sem maradt a vidéken????

Meine Blümchen!
Bist du böse?
Annyira jól sikerült, hogy ha két tepsivel sütök, akkor sem maradt volna egy szem sem.
Sütésben is tökéletes vagyok...

millione küsse
Juli

megtekintés Válasz erre:

Meine Blümchen!
Bist du böse?
Annyira jól sikerült, hogy ha két tepsivel sütök, akkor sem maradt volna egy szem sem.
Sütésben is tökéletes vagyok...

millione küsse
Juli

Meine Juli!

Ich bin nicht böse! Ich bin schön und nett. :)))
Aber... du bist Superlative! :)

Küsschen, dein"e" Blümchen
Szia Virág!

Ez mifelénk is batyu, hisz úgy néz ki, mint egy kis csomag, már csak a bot hiányzik belőle, amivel a válladra veheted. A bukta ilyen hosszúkás, téglalap alakú forma.
De sose a formája számít, hanem az íze, nevezzük akárhogy is!

Pussz,

Tündér
Nekem is van egy receptem.Nagyon finom,és elronthatatlan- még én is meg tudtam csinálni!
Forró almás táska hozzávalói:
50 dkg leveles tészta
50 dkg alma
1 csomag vaniliaizű pudingpor
-8 dkg cukor

1./Az almákat megpucoljuk,apró kockákra vágjuk,és megszórjuk a cukorral.Annyi vizet öntünk rá,amennyi éppen ellepi,és megpároljuk.
2./A pudingport elkeverjük 2 dl vizzel,és a megpárolt almához adjuk,majd sűrűre főzzük,és hűlni hagyjuk.
3./A leveles tésztát kinyújtjuk,és 10 részre osztjuk.
4./Mindegyik résznek a felére az almás krémből kupacokat teszünk.
5./A másik felét ráhajtjuk a krémre,és a széleket alaposan lenyomkodjuk.
6.6Előmelegitett sütőben.180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Érdemes megcsinálni,mert különösen még melegen,valami isteni!

megtekintés Válasz erre: Sanda

Nekem is van egy receptem.Nagyon finom,és elronthatatlan- még én is meg tudtam csinálni!
Forró almás táska hozzávalói:
50 dkg leveles tészta
50 dkg alma
1 csomag vaniliaizű pudingpor
-8 dkg cukor

1./Az almákat megpucoljuk,apró kockákra vágjuk,és megszórjuk a cukorral.Annyi vizet öntünk rá,amennyi éppen ellepi,és megpároljuk.
2./A pudingport elkeverjük 2 dl vizzel,és a megpárolt almához adjuk,majd sűrűre főzzük,és hűlni hagyjuk.
3./A leveles tésztát kinyújtjuk,és 10 részre osztjuk.
4./Mindegyik résznek a felére az almás krémből kupacokat teszünk.
5./A másik felét ráhajtjuk a krémre,és a széleket alaposan lenyomkodjuk.
6.6Előmelegitett sütőben.180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Érdemes megcsinálni,mert különösen még melegen,valami isteni!

Szia Sanda!

Utólagos engedelmeddel kinyomtattam ezt a receptet, amit a Virágnak ajánlottál.
Az almát és a vaníliás pudingot is imádom, nagy gáz nem lehet.
Ha megcsináltam majd megírom, hogy ízlett!
kösz, pusz
Juli

megtekintés Válasz erre:

Szia Sanda!

Utólagos engedelmeddel kinyomtattam ezt a receptet, amit a Virágnak ajánlottál.
Az almát és a vaníliás pudingot is imádom, nagy gáz nem lehet.
Ha megcsináltam majd megírom, hogy ízlett!
kösz, pusz
Juli

Szivesen.

A tetejére a vaniliás cukrot elfelejtettem!

megtekintés Válasz erre: Virág

Szia Sanda!

Ha szomorú vagyok nem eszek, ez inkább örömevés. :)

Puszi neked is. :)

De azért ennyit ne egyél!http://index.hu/x.php?id=inxv&url=http%3A%2F%2Fvelvet.hu%2Fblogok%2Fgumicukor%2F2013%2F03%2F26%2Feuropa_legkoverebb_tinije_a_szeke_rabja%2F

megtekintés Válasz erre: Sanda

Szivesen.

A tetejére a vaniliás cukrot elfelejtettem!

Köszi! :-))
Kedves Virág!
Sajnos elkéstem, igy buktam a buktát, pedig nagyon szeretem! De a Sandáét megcsinálom vigaszul, mert nagyon jól hangzik!

Pussz.
Ilona
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: