újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Vadász hamis vadasa

Látogatók száma: 111

Ez a recept Pavella János gasztroblogger írásának felhasználásával készült!

Rendőrségi jegyzőkönyv

N. N. Kunszt beismerő vallomása 2016.10.28.
„ … kérem, én nem tudtam, hogy ezt nem szabad. Az úgy volt, hogy elővettem a tárcámat, és lefizettem először a hentest, aztán a zöldségest is, hogy ne legyenek tanuk. Aztán elhoztam, feldaraboltam, és elkészítettem. Megvolt az egész 2 óra alatt. Nekem kérem nincs 6-8 órám arra, hogy előkészüljek, meg keresgéljek. Ha lett volna, akkor is így tettem volna. Őszintén uraim, ez akkora bűn, hogy egy pulykával követtem el? Miért lett volna jobb egy vad? Azért, mert mások úgy csinálják? Nem értem...
…Szóval, hogyan készítsünk hagyományos vadast egyszerűen, gyorsan, hamisan?

hozzávalók a vadashoz:

60 dkg filézett pulyka felsőcomb (vagy csirkemell filé)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
1 db húsleveskocka (vagy 1 ek. ételízesítő)
4 db közepes sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db burgonya
1 db karalábé (el is hagyható)
1 db kis zeller
1 kk. só
1 kk. őrölt fekete bors
6 - 8 szem borókabogyó (el is hagyható)
2 - 4 evőkanál barna cukor ízlés szerint
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt a habaráshoz
1 ek mustár
1 ek olívaolaj

A zsemlegombóc:

6 szelet teljes kiőrlésű kenyér, vagy 3 db zsemle
1 ek olívaolaj
0.5 csokor snidling
0.5 csokor petrezselyem
5 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt (vagy finomliszt)
2 db tojás
só ízlés szerint

Álvadász mártás:

Lőj 50-60 dkg pulyka felsőcomb filét, és vágd fel 1 cm-es szeletekre. Sózd, borsozd. Egy serpenyőben forrósíts fel 3 evőkanál olívaolajt, és a hús mindkét oldalát pirítsd 2-2 percig. A serpenyőt ne mosd el, csak tedd félre. A combot dobd bele egy nagyobb fazékba, és az egésznek kezdődhet a dzsákuzzi.
Pucolj meg 1 vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, dobd a pulykahús mellé, és engedd fel annyi vízzel, ami épp csak elfedi. Bele a babérlevél, az 1 kk. só, 1 kk. bors. Fedd le, és jöhet neki a hidromasszázs! Forrald fel. Ha felforrt, kicsit vedd lejjebb alatta a kánikulát, hogy éppen csak gyöngyözzön, - mint a homlokom a fenti vallatáskor. Kb. 10 perc múlva a pulyka utolsó lehelete hab formájában feljön a tetejére. Ezt egy nagy szűrőkanállal szedd le. Újabb 10 perc múlva, dobj bele egy húsleves-kockát. Pucold meg, és kockázd fel az összes zöldséget, - lehet amorf alakúra is sarabolni! Szórd bele őket is a fazékba. Ha muszáj, akkor pótold a vizet hozzá, de csak annyit, hogy épp ellepje. Fedd le, és főzd őket együtt 1 órán át. Ha amikor kész, akkor zárd el alatta a kánikulát, és csak a húst szedd ki egy külön tányérra. Ha meghűlt a többi, akkor kapd elő a bot mixert, és még a fazékban turmixold át az egészet. Tegyél bele ízlés szerint 1-2 ek mustárt, 2 dl tejfölt, és a cukrot. Jól keverd össze. Kóstold meg, és ha kell, sózd meg. Tedd félre.

Álzsemlegombóc:

5 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, vagy a zsemléket kockázd fel 2 cm-es darabokra, és abban a serpenyőben, amiben a csirke izzadva pirult, és utána félre tettél, pirítsd meg arany barnára. Ha kész, szórd bele egy tálba, üss rá 2 tojást, apríts bele 1-1 kis marék snidlinget és petrezselymet. Tegyél bele 5 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza fehér lisztet. Sózd meg, és gyúrd össze. Forralj fel egy fazékban vizet, sózd meg. Ha forr, akkor vedd le közepesre. A kezedre önts egy kis olajat, és a masszából gyúrj gombócokat. Tedd be őket a forrásban lévő vízbe, és várd meg míg, feljönnek, majd hagyd még őket benne 5 percig. Utána leszűrheted.
Tálalhatod. Díszítheted petrezselyemmel, snidlinggel, tejföllel.

Na, mi az ítélet, bíró úr? Vadas?

A cikket írta: emillio

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves Emilio!
A vadastól én is megvadulok, annyira szeretem. Na de...! Én a zsemlegombóccal állok hadilábon. Amikor a múltkor nem akart összeállni és vészesen közelgett a vacsoraidő, akkor szépen elővettem egy őzgerinc formát, kikentem, szórtam, belesimítottam a masszát és megsütöttem. Isteni lett!
Szeretettel: Gabriella
Korulbelul, ahogy en is felek belevagni. Egyedul a zsemlegomboccal boldogulok el. Esetleg a makaroni is szoba johet vadas melle, bar az mindig szetnyilik ha megfo. Vagy valamit rosszul csinalook, vagy ez a makaroni termeszetes allapota.
Én amennyire szeretem a vadas marhát zsemlegombóccal,legalább annyira féltem is belevágni.Ám legyőzve félelmeimet,elővéve a klasszikusokat(Az ínyesmester szakácskönyve,Horváth Ilona szakácskönyv...) megnéztem hogy is készül és rájöttem,a félelmem alaptalan volt,nem ördöngősség és finom lett .A te változatod is biztos finom.Kösz hogy leírtad legközelebb innen puskázom. :)
Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: